perjantai 21. marraskuuta 2014

Natsiesteetikon psykopatologia

”Natsiesteetikon psykopatologia kaikessa kaavamaisuudessaan (äitisuhteen deprivaatio, hintelä fysiikka, naissuhteiden deprivaatio) on niin kyllästyttävä, että juuri siksi natsismi menestyy, kun ei siihen kyllästyneisyyden vuoksi ole viitsitty puuttua. Kuka idari olisikaan ottanut Hitlerin tosissaan? Sitten se olikin jo vallassa ja muut noloimmat tyypit, joille oli naurettu siihen saakka. ”
                                         
                             -Sami Liuhto

Auts, tuo osui ja upposi. Ainoa, mikä tuossa ei pidä paikkansa on äitisuhteen deprivaatio. Häneen minulla on ollut aina hyvät välit ja hän on mitä rakastavin ihminen. Muuten sangen osuvaa.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Muutamat kohdat voivat päteä ja helposti natsiesteetikko ja ATM tunnistaa itsensä, mutta se onkin ehkä viestin ansa. Eikö natsismiin puututtaisi? Tänä päivänä natsismi tai sellaisten näkökantojen ilmaisu on aatteista kaikkein tiukimmin kielletty erilaisella lainsäädännöllä Euroopan maissa. 30-luvullakin SA perustettiin nimenomaan suojelemaan natsipuhujia, jotta saisivat puhua rauhassa marxilaisen häiriköinnin takia, joten ei tällöinkään natseja oltu jätetty rauhaan.

Muutenkin tuo kommentti tuntuu katsovan historiaa tiukasti tämän päivän näkökulmasta. Oliko Hitler omana aikanaan nolo vai varteenotettava vastavoima bolshevismille? Paljolti on Hitleriä ja natseja sodan jälkeen mustamaalattu ja pilkattu.

Korppi on oikeus kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Korppi on oikeus kirjoitti...

Tervehdys Ano ja kiitos kommentista. Liuhdon blogia lukeneena tiedän, ettei hän tarkoittanut tuota pätkää sinänsä pilkaksi natseille, vaan niille, jotka eivät ymmärrä ottaa niitä tosissaan.

Mutta tuohan on siis kirjoittajan mielipide, ja kun tosiaan katsoo nykyistä ilmapiiriä, natsismiin puututaan hanakammin kuin koskaan. En ymmärrä sitä, koska en näe edes kansallissosialismia absoluuttisena pahana, sai sekin hyviä asioita aikaan omassa ajassaan. Natsien eläinsuojelulait olivat hyvää esimerkkiä, vaikka joidenkin pölvästien mielestä se itse asiassa osoittaa, että eläinsuojelu on väärin. On siis kumma, että juuri natseja, joilla ei ole mitään mahdollisuuksia menestyä nykypäivän politiikassa, pidetään suurimpana uhkana demokratialla. He ovatkin ns. hyvä vihollinen.

Mutta lainauksen alkuperäinen pointti oli vain tähdentää, kuinka noloa porukkaa natsit olivat. Enkä tästä ole sinänsä eri mieltä, olen itsekin äärimmäisen nolo ihminen. Jo omien blogitekstien otsikoiden lukeminen saa aikaan joko häpeän tunteen tai purskahtamiseni nauruun. Voiko kukaan muu kuin nolo ihminen kirjoittaa tällaista blogia?

Korppi on oikeus kirjoitti...

Ai niin ATM, en ole muistanut mainita termiä yhteydessäni. Vaikka ehkä sopivampi olisi NTM, nollatason mies.