tiistai 3. helmikuuta 2015

Hyvää ASMR-settiä

Juomien valmistelua

Kuiskimista

Ensimmäisellä videolla suosikkikohtani alkaa suunnilleen 4:20. Tuo jääpalojen irrottelu vain iskee vahvasti, jo sen ajatteleminen saa skalppini kipunoimaan. Videon nainen tekee liikkeesenä vielä kovin hienovaraisesti, mikä on olennaista tällaisissa. Hosuvat tai epäsulavat liikkeet pilaavat kokemuksen, oikeastaan koko ASMR:n ydin on hitaudessa. Liikkeet ovat lähes eroottisia, vaikka eivät herätä kiihkoa. Päinvastoin, vaikutus on lähes turruttavan rentouttava. Päässä värinöivät tuntemukset tulevat aaltoina ja ovat joskus niin vahvoja, että silmäluomet painuvat raskaina kiinni. Onkohan ASRM sukua hypnoosille? Luin jostain, että eräs evolutiivinen selitys ilmiölle voisi olla sukiminen; ihmiset kuten ihmisapinatkin nauttivat lajitoveriensa kosketuksesta. Vaikka sukimisella on hygieeninen funktionsa, on se myös sosiaalista ja mielihyvää tuottavaa toimintaa. ASMR on siis eräänlainen muisto tästä, joskin se ilmenee myös muutakin kautta kuin kosketuksesta. Olennaista on kuitenkin se, että ASMR:n laukaisee tilanne, jossa on mukana toinen ihminen. Vaikka toinen ei suoraan koskettelisi itseä, tämän muu toiminta ikään kuin simuloi kosketusta ja sukimisen aiheuttamaa mielihyvää.

(Mitä ensimmäiseen videoon tulee, voiko nainen näyttää yhtään eneempää ryssältä? Naisen kuvan voisi läntätä sanakirjamääritelmään venäläisestä naisesta.)

Videon loppuosa kasvojen sivelyineen menee minulta ohitse, mutta harva video on kokonaisuudessaan hyvä. Kullakin yksilöllä on omat "triggerinsä", ja minulla tuo jääpalojen irrottelu toimii. Tekeeköhän kukaan rahaa ASMR:llä? Voin kuvitella, että joku vielä haistaa tässä bisnesraon.

Jälkimmäinen video on yhden suosikkini tekemä. Hännen kuiskimistaan on aina mukava kuunnella ja kauneuttaan katsella. Hän on niin söpö, tyttömäisen söpö. Syötävän söpö, hän on tuossa pinkissä paidassaan vähän kuin karkkia. Ja taitaa hän olla vanhempi kuin minä, mutta näyttää alle 20-vuotiaalta. Tuollainen tekisi mieli ottaa syliin ja sulkea sisälleen turvaan kaikelta, mikä voisi hänen kauneuttaan vahingoittaa.

Näiden rauhoittamina on hyvä painua maata. Kauniita unia.

4 kommenttia:

Jefferson Smith kirjoitti...

Pakko kiittää sinua tuosta thatASMRchick linkkauksesta tuossa aiemmassa ASMR tekstissäsi. Hän on kyllä paras, valitettavasti puhuu (tai no kuiskailee, tai tekee sitten Mouth Soundseja) valitettavan harvoin. Tuntuu tekevän paljon puhumattomia videoita :(
(tuo hänen nyt linkkaamasi video on kyllä upean kuuloinen)


Sitten muutamia minun löytöjä:

VisualSounds1:

https://www.youtube.com/watch?v=gll11C3aQ1I

Tämä on varmaan hänen paras videonsa... Todella hypnoottinen, voi tosin johtua siitä, että nainen on niin hel***in söpö.


Sitten meillä on suomalainen neito Whitewinterwhispers:

https://www.youtube.com/watch?v=7iVfKyYYcGE

Upean kuulosta tuo sanojen toistelu... niin ja onhan hänkin aika söpö... näyttäs muuten olevan uusikin sanaluettelovideo hänellä, pitääkin vilkasta..

Korppi on oikeus kirjoitti...

Iltaa Jefferson ja kiitos kommentistasi.

ASMRChick tekee kaikenlaisia videoita, ja useita ilmeisesti pyynnöstä. Ja monet toivovat erilaisia juttuja, joten hän yrittää tehdä vähän kaikkea. Eikän siinä mitään, olen jo tyytyväinen niistä muutamista hyvistä videoista, joita jo on.

Kiitos vinkeistä, ovatkin minulel ennestään tuntemattomia. En kovin aktiivisesti etsi uusia tuttavuuksia, koska niitä on liian paljon ja useat tuottavat pettymyksen. VisualSounds vaikuttaa ihan tutustumisen arvoiselta. Tuossa suomalaisen videossa taas äänentaso oli liian alhainen (tiettyhän sitä voisi itse nostaa lataamalla videon ja muokkaamalla sitä). Muuten vaikuttaa oiken söpöltä tytöltä, pitää katsastaa muitakin videoita.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä video. Mukavia myöskin nämä, missä ei puhuta selkeesti. Huomasin kanssa, että ASMR on alkanut leviämään muuallakin suomessa. Esim ihan suomalainen ASMR fi on näköjään pystytetty. Hienoa, että muutkin alkaa ymmärtämään kuinka rentouttava juttu koko ASMR on.

Korppi on oikeus kirjoitti...

Tervehdys Anonyymi ja kiitoksia kommentistasi.

Olen jonkin verran suomalaisia videoita nähnyt, mutta ne eivät jääneet erityisesti mieleeni. Kun nyt asiaa ajattelee, voisipa tutustua kotimaiseen tarjontaan uudemman kerran. Tattista vinkistä.