tiistai 10. helmikuuta 2015

Alizée!Pekan porstuan eilisestä postauksesta bongasin tämän ihanan ranskattaren. "Moi Lolita" taisi aikanaan soida radiossa, sillä äitini nauhoitti sen kasetille, josta sitä aina tuon tuosta soitatti. Muistan pitäneeni laulajan äänestä, mutta en koskaan saanut tietää kuka hän oli. Siitä lienee yli kymmenen vuotta, kun viimeksi kuulin tuon kappaleen. Sydämeni tykytti heti astetta kiivaammin tutun melodian lähtiessä käyntiin. Se on kuin löytäisi kauan kadoksissa olleen rakastettunsa tai ystävänsä, jälleennäkemisen riemu pakahduttaa.

Hänellä on kaunis ääni, olen aina pitänyt hieman syvemmältä laulavista naisista. Hänen äänenvärissään on myös joki tietty sävy, jota en osaa kuvailla. Siinä on sielukkuutta, se maalaa juuri tietynlaista maisemaa. Ei sitä sen paremmin kykene luonnehtimaan, musiikkia on hankala sanallistaa. Palaan aina sanaan "sielu", kun yritän kuvata juuri tiettyä tunnetilaa musiikissa. Mutta mitä se kenellekään ulkopuoliselle kertoo?"Á Contre-courant" on juuri sitä samaa kuin mitä edellä kuvasin, ehkä jopa enemmän kuin "Moi Lolita". Viimeksi mainittu kappale on tanssittava ja energinen, edellinen taas leijuvampi tunnelmaltaan. Mahtavia kappaleita yhtä kaikki, olen nyt kuunnellut pelkästään näitä kahta tuntikaupalla.

Alizée on myös tavattoman söpö. Hän on pieni ja tyttömäisen hento, mutta omaa naiselliset pakarat. Eniten ihailen hänen kasvojaan, hänen tummanruskeat hiuksensa, ruskeat silmänsä ja kulmakarvansa luovat houkuttelevan kokonaisuuden. Hän on niin sympaattinen, hymy ja ilmeet ilmaisevat hyväntahtoisuutta. Kukapa ei haluaisi häntä syliinsä paijattavaksi kuin koiranpennun?

(Miinusta siitä, että nuo videot eivät ole "liveä". Eli hommat on laulua myöten hoidettu playbackilla, mitä suuresti inhoan. Moni bändi käyttää sampleja ja sekvenssereita taustallaan, mutta kaikki soitettavat instrumentit he hoitavat itse. Mikä siinä on siis niin vaikeaa, miksi juuri useat tanssiartistit eivät vedä kappaleitaan livenä?)

EDIT. On häntä ilo katsella. Kasvot ovat sirot ja symmetriset. Kauniit hampaat ja nenä, käy kateeksi hänen miesystäväänsä. Meinasin unohtaa mainita reidet erikseen, jalkansa ovat lyhyet mutta kauniit. En ihmettele, että hän on myös tanssija, hän liikku viehkeästi. Eikä hän tee sitä poseeraavasti ja isosti, vaan pienillä liikkeillä viettelee.

Mainitsinko jo reidet?

EDIT 2. Tää tihkuu seksiä.

6 kommenttia:

Pekka kirjoitti...

Et tainnut muistaa mainita pakaroita ja reisiä asiaankuuluvan painokkaasti, joten autan korjaamaan asian. Katsopas:

https://www.youtube.com/watch?v=Q6omsDyFNlk

Paikoittain, esim. vähän kolmen minuutin jälkeen, tuo pistää oikein hengen salpautumaan.

Korppi on oikeus kirjoitti...

Hahaa, fakin oossom. Tuossa pääsevät mainitut piirteet sangen hyvin oikeuksiinsa.

Hyvä on myös kappale, sopii helmikuulle.

Anonyymi kirjoitti...

Hei K.o.o täällä toinen poikapuolinen akateeminen ysiykkönen. Mitä mieltä olet omasta Alizeen suosikki kappaleestani ?

Alizée on myös tavattoman söpö. Hän on pieni ja tyttömäisen hento, mutta omaa naiselliset pakarat. Eniten ihailen hänen kasvojaan, hänen tummanruskeat hiuksensa, ruskeat silmänsä ja kulmakarvansa luovat houkuttelevan kokonaisuuden. Hän on niin sympaattinen, hymy ja ilmeet ilmaisevat hyväntahtoisuutta. Kukapa ei haluaisi häntä syliinsä paijattavaksi kuin koiranpennun?

Hmmm. Alizee on söpö, mutta itseäni ei niin paljon kiinnosta ottaa syliin rutisteltavaksi. Teinipoikana, jolloin kuolasin kaikkien hameenkantajien perään, olisin varmaan ollut ihan sekaisin hänestä, mutta nykyisin koen Alizeen kaltaiset naiset jotenkin liian herkiksi. Tulee vain jotenkin sellainen sisäinen turnoffi, että ”äh tuo nyt tulee ryöstetyksi ja rikotuksi heti ensimmäisenä.” Täysin irrationaalinen tunne, jonka osaan tietoisesti selättää, koska monet vahvimmista naisista, joita olen tavannut, ovat Alizeen kaltaisia pieniä ja siroja. Ei pidä aliarvioida pienempiään, mutta pikkusöpöt naiset eivät jotenkin tunnu seksikkäiltä.

Oletko K.o.o lukenut Takkiraudan kirjoitukseen Kaunis vai Komea, jossa RM tarkastelee komeutta naissukupuolessa ? Kommenttiosastolla RM toteaa; ” Milloin nainen on komea? Silloin, kun hänellä on sopusuhtainen, lihaksikas ruumiinrakenne ja hänestä uhkuu auktoriteetti ja karisma.”

Komeita naisia ovat Ruukinmatruunan mielestä mm:

Sigourney Weaver

Geena Davis

Suzanne Vega

Jacqueline Cochra

Kaikki listassa luetellut naiset ovat sellaisia, joihin tunnen itse suurta vetoa. Todettakoon, että kaksi tyttöä, joiden kanssa minulla on ollut parisuhde, ovat olleet pikemminkin komeita kuin kauniita, joten minulla on kai jokin fetissi komeisiin naisiin. Olen miettinyt onko kyse jonkinlaisesta evolutiivisesta sopeutumasta, jossa beeta koiras yrittää etsiä naista joka olisi tarpeen tullen kyllin vahva suojelemaan itse itseään, vai pitäisikö syytä etsiä Freudin suunnasta?

Mitä mieltä blogi-isäntämme on edellisen tyyppisestä naistyypistä?

T. Allaspalo

Korppi on oikeus kirjoitti...

Terveeks Allaspalo ja kiitos kommentistasi.

Linkittämäsi kappale ei oikein minuun iske, se kuulostaa liikaa perus listajumputukselta. Siitä puuttuu hänen vanhemmissa kappaleissaan sykkinyt sielu.

tuo nyt tulee ryöstetyksi ja rikotuksi heti ensimmäisenä

Ja siinä se juju juuri onkin. Hänet haluaisi ottaa syliinsä ja varjella häntä rikkoutumiselta, estää ketään vahingoittamasta noin kaunista olentoa. Kai siinä on ripaus hoivavaistoa, samasta syystä ihmiset haluavat ottaa koiranpennun tai pienen lapsen syliinsä.

Hauska sattuma, että mainitsit komeat naiset. Tämänpäiväisessä postauksessa mainitsen Nightwishin ja heidän laulajansa, Floor Jansenin. Jos pistät kuvahakuun, huomaat hänen olevan juurikin komea nainen. Isokokoinen amatsoni, jolla on seksikäs haba ja reidet kuin puunrunko. Hän on tuon tyyppisistä naisista suosikkini (on hän mielestäni kauniskin).

Katselin myös nimeämiäsi naisia, ja voin olla heistä samaa mieltä. He eivät minuun erityisemmin vetoa, viimeinen listassa on varsinkin on makuuni liian maskuliininen. Eivät he ole siis rumia ja pidän pääosin heidän ulkonäöstään. Jonkun Sigourney Weaverin ottaisin hieman erilleni listasta, hänen kasvonpiirteensä ovat noita muita feminiinisempiä. Hänen kokonaisolemuksensa on sitten se, mitä voisi kuvailla enemmänkin komeaksi. Mutta henkilökohtaisesti preferaan siis kauniita ja naisellisia naisia.

Minulla on kyllä sydämessäni oma paikka isoille naisille, mutta en osaa sanoa ovatko he enemmän komeita kuin kaunita. Floor Jansen on helppo esimerkki komeasta, mutta pari muuta tuntemaani naista ovat jossain rajamailla. Eräs yläasteella ja samaa lukiota käynyt nainen on todella kaunis kasvoiltaan ja omaa muutenkin naiselliset muodot. Mutta hän on pitkä ja vanttera kuten Floor Jansen ja muistuttaa olemukseltaan ruumiillistunutta jumalatarta. Hän on kuin sekoitus Afroditea ja Pallas Athenea, eli hän on samaan aikaan sekä kaunis että komea.

Anonyymi kirjoitti...

Hänet haluaisi ottaa syliinsä ja varjella häntä rikkoutumiselta, estää ketään vahingoittamasta noin kaunista olentoa. Kai siinä on ripaus hoivavaistoa, samasta syystä ihmiset haluavat ottaa koiranpennun tai pienen lapsen syliinsä.

Ymmärrän. Tunnen itsekin suojelun tarvetta pientä ja söpöä kohtaan. Kumma kyllä minulla on eläviä olentoja vahvempi suojeluvietti paikkoja, taloja, kiinteistöjä, metsiä yms kohtaan [poltan mieluummin lapsuuden kotini kuin näen sen rupusakin omistamana]. Mutta naisten seksikkyydessä minulla korostuu vahvasti miten nainen pärjäisi kumppanina. Ajatuskulkuni menee näin: vaikka haluan suojella ja helliä naistani, parisuhde/perhe on yhteinen projekti, ja minun kun on kuitenkin oltava joskus poissa metsästämässä villasarvikuonoja/töissä/ruokakaupassa, ja haluan,
ettei käy olkikoiria vaan naiseni pystyy poissa ollessani huolehtimaan lapsistamme/talosta/itsestään. Tämän takia en vain kykene kokemaan liian hentoa naista kovin naisellisen seksikkäänä.

Ehkäpä mieltymyksessäni on myös ripaus masokismia. Vaikka äitihahmomme (turha sitä on kieltää) Ruukinmatruunan mielestä hybristofila on vain naisten etuoikeus, tunnistan itsestäni joitain hybristofiilin piirteitä. Niin iljettävää kuin se onkin pahoissa tytöissä on seksikkyyttä. Kerran meinasin päästä kolmenkimppaan jossa mukana oli naispuolinen väkivaltarikollinen. Jänistin, koska olin kuullut, että kyseinen psykoämmä oli lähettänyt jonkun piruparan tekaistuilla raiskaussyytteillä lusimaan, enkä halunnut jättää häneen DNA:ni jos hän päättäisi tehdä samat minullekin.

Ymmärrä kyllä ristiriidan kahden edellisen kappaleen välillä, mutta tarkastelen vain irrationaalisia tuntemuksia.

T. Allaspalo

PS.
Tässä kaikkien aikojen lumoavin/seksikkäin koskaan animoitu nainen.

PPS. OFF-TOPIC ALERT! Ymmärtääkö blogi-isäntämme sukupolveamme riivaavaa animemaniaa? Itse en tajua. Animehahmot ovat suurine silmineen epäuskottavia, sarjat ovat (vielä länsimaalaisia ja itäblogin animaatiota enemmän) itseään toistavia, ennalta arvattavia,täynnä deus ex machina ja fandom yhtä myötähäpeää. Voiko shounen sarjoja erottaa muuta kuin pahisten asuista?

Korppi on oikeus kirjoitti...

Terve taas Allaspalo.

Ymmärrän mitä haet, ei seksikkyys minustakaan vaadi avuttomuutta. Joku Alizée on toki seksikäs ja söpö samaan aikaan, hänessä on vähän kaikkea.

Vai olkikoiria, niitä kannattaa varoa. Toivottavasti on teillä ketunraudat valmiina, if you know what I mean.

Pahat tytöt voivat olla houkuttelevia mitä tulee tiettyihin ulkoisiin ominaisuuksiin. Mutta paha tyttö on luultavammin sosiopaatti kuin haavoitettu, mutta pohjimmiltaan hyvä sielu, joten en minäkään menisi heihin sekaantumaan.

Hmm, tuo animaatio näyttää jo noiden kuvien perusteella kiehtovalta. Neuvostoliittolainen näemmä, pitää tsekata jossain vaiheessa.

Animemania? Ymmärrän ja en. Olen katsellut teini-ikäisenä Dragonball Z:n lävitse, muuten lähinnä silmäillyt joitain animesarjoja. Koska entinen kämppikseni on otaku, tulin hänen kauttaan tietoiseksi monista alan konventioista. Animea on kyllä niin paljon muutakin kuin shoonenia, monet elokuvat ovat aivan upeita. Esimerkiksi Akira ja Tulikärpästen hauta ovat erinomaisia elokuvia kaikilla mittareilla, kannattaa katsoa.

Mutta en kyllä osaa sanoa, miksi se on villinnyt nuorisoamme juuri nyt ja näin paljon. En toki näe siinä mitään pahaa, vaikka harrastus saa toisinaan aika outoja muotoja.