torstai 28. toukokuuta 2015

Suvimusaa

Myöhäiskevät on ollut kovin sateinen, mutta viime päivinä on vihdoin tuntunut jo kesäiseltä. Puut ovat jokseenkin jo lehdessä ja tuomet kukkivat. Tuoksut huumaavat ja mustarastaan hivelee. Kyllä kesä on kaikista vuodenajoista parhain, se on lämmin ja kaunis. Ja kesän alku on se lyhyt hetki ennen juhlia, kun tunnelma on todellisuudessa parhaimmillaan. Pidän toukokuusta.

Mutta tässäpä alkavan suven musiikkia virren jatkoksi:

Star one - The Two Gates

Kyseinen kappale on muutaman vuoden ajan ollut osa myöhäiskevään/alkukesän soundtrackiani. 0:34 alkaa musiikkiosuus ja millainen osuus! Kitaralla arpeggiona soitettu sointukierto vie minut valkovuokkojen, tuomien ja vain alkukesällä havaittavan vihreän sävyyn. Taas kerran, se ei ole vain sointukierto ja sävelet itsessään, vaan myös saundi; kaiutettu, pienellä choruksella ryyditetty ja aika simppeli mutta kaunis saundi.

Ja kaiken kruunaa juuri oikealla Minimoog-soundilla loihdittu syntikkkamelodia, joka sekin noudattelee sointukiertoa päätyen pieneen juoksutukseen. Tämä on ylöspäin kohoavaa musiikkia, ei ihme että se tuo mieleen heräävän luonnon maisemat.

Intro onkin paras osuus, vaikka loputkin biisisitä on hyvää. Uriah Heep-tyylinen Hammond-riffi johdattelee vanhan ajan rockbiisiin (vaikka kappale on tehty vuonna 1998), joka nousee parhaimmilleen kertosäkeessä.

Nyt lähden taas kävelemään, kuulen pihalla mustarastaan.

Ei kommentteja: