keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Suvi suloinen

Kouluissa on koittanut taas kevätjuhlien aika ja kaunis suvivirsi raikaa. Kevätjuhlat olivat suosikkihetkiäni, kyllä mielen valtaa nostalginen lämpö niistä muistoista. Ja tarkoitan tietysti ala-aste-ajan juhlia, silloin nämä asiat olivat merkityksellisimmillään. En koskaan enää koe niitä lauluja, kevätnäytelmiä ja kesän odotuksen tunnelmaa kuten silloin.

Kevätjuhlia oli aina kaksi, iltajuhla viimeisellä viikolla ja päiväjuhla viimeisenä lauantaina. Iltajuhlassa katsottiin näytelmät ja laulettiin suvirisi. Päiväjuhlassa kuunneltiin kuudesluokkalaisten jäähyväislaulu, saatiin todistukset ja jäätelötuutti kouraan. Siitä oli upeaa lähteä pitkän kesäloman viettoon. Jos vain voisin palata noihin hetkiin ystävieni seurassa, edes jotenkin. Mutta vaikka olisi omia kouluikäisiä lapsia, en kokisi sitä enää samoin. Niin se vain menee, mikään mennyt ei palaa.

Olen kuitenkin hengessä mukana kaikkien ala-asteikäisten kanssa, vähänpä olen niistä ajoista muuttunut.

Kyllä kesä on kaunis. Ja tähän aurinkoiseen iltaan sopii tämä, lähdenpä kävelylle tunnelmoimaan:2 kommenttia:

Sametti kirjoitti...

Tämänkin ne perkeleet haluaa jo kieltää. Olen kuullut, että Suvivirsi on jossain kouluissa kielletty, koska se loukkaa toiseuden edustajia.

Toivottavasti on vain pimeä urbaanilegenda.

Korppi on oikeus kirjoitti...

Kyllähän jotkut ovat tosissaan tuota pohtineet, ja joissakin kouluissa voi olla, ettei suvivirttä enää lauleta. Myös ateistit valittavat, että laulu loukkaa heidän tuntojaan ja uskonnnvapauttaan. Ei kiinnosta, perinne on perinne. Minäkään en marssi Saudi-Arabian moskeijoihin ja vaadi heitä olemaan laulamatta omia laulujaan.