maanantai 21. toukokuuta 2018

Parempi voittaa

Kun olen nyt toipunut viimeisimmistä kiekkopettymyksistä, voin onnitellakin voittajia. Sveitsi olisi voinut voittaa vaan ei voittanut. Ruotsi oli parempi. He olivat niskan päällä ison osan ottelusta ja viimeistään rankkarikisassa astui esiin voittamisen kulttuuri. Ruotsalaisilla onnistui siinä missä sveitsiläiset näyttivät silminnähden haparoivan. Edes hannuhanhi ei osunut svenssoneille, jatkoajallakin he kilauttivat kahdesti tolppaan. Sveitsi taisteli hyvin ja väläytteli nopeuttaan ja osaamistaan, voittoon se vain ei riittänyt.

Vegas Golden Knights pelasi paremmin kuin Winnipeg Jets, siksi he ovat jatkossa. Näin vain osan viimeisestä ottelusta, mutta siinäkin näki kuinka Vegasin miehet luistelivat nopeasti eivätkä päästänet Jetsejä juuri paikoille. Maalissa Marc Ande Fleury hoiti hommansa ja on varma Conn Smythe-kandidaatti.

Joskus puhutaan siitä, kuinka häviäjä olisi ansainnut voittaa. Mutta vain voittaja lopulta ansaitsee. Kuinka hieno tuhkimotarina kilpailevalla yksilöllä taikka joukkueella onkaan takanaan, ei mitään ole ansaittu ennen kuin peli on ohitse. Vaikka kasvutarina päättyisi viimeiselle sekunnille, niin siinäpä päättyisi. Vain jos häviö on tullut vilunkipelillä tai tuomarien avustuksella, ovat protestit paikallaan. Esimerkiksi Suomen tappio vuoden 2014 lätkäfinaalissa oli osaltaan naurettavan tuomaroinnin syytä. Reilulla pelillä niin Suomi kuin Venäjäkin olisivat voineet voittaa, nyt parempaa ei saatu todella ratkaistua.

Uskon, että niin Sveitsi kuin Winnipeg Jets voivat ottaa kokemuksesta kotiin muutakin kuin pettymyksen. Sveitsi oli lähempänä kultamitalia kuin koskaan, jatkoajallakin saivat pari herkullista paikkaa. Winnipeg meni pudotuspeleissä pidemmälle kuin koskaan, saavutus siis tämäkin. Nälkä kasvaa syödessä ja Winnipegin nuori ja hyökkäysvoimainen rosteri on tulevaisuuden mestariehdokkaita.

Ei kommentteja: