sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Uni, nro. 4



Nyt oli mageita unia, jospa voisin vain muistaa ne jotenkin. Tunne jäi jäljelle, oli ainakin merta, hiekkaa ja kangasmetsiä. Oli myymälän kassa, kaupunki ja ystäviä. En voi kirjoittaa tarkemmin, jospa vain muistaisin; tunne on jäljellä. Hyviä unia.

Tai no, loppuhuipennuksen unestani muistan. Se oli komein ilotulitus koskaan, melu oli valtaisaa. Yksi paukku kuulosti ydinpommilta, minä ja muut ihmettelimme aluksi mistä ihmeestä ääni tulee. Ääni oli niin kova, että puista putosivat lehdet ja odottelimme maailmanloppua. Päivä vaihtui yöksi minuutissa ja näimme taivaalle. Yksi ilotulite täytti kerrallaan koko taivaankannen, siitä kasvoi aivan ihmeellisiä fraktaalinomaisia kuvioita ja ornamentteja. Lienee turhaa yrittää kuvailla moista enempää, eihän tällaisia oikeassa elämässä näe. Ensimmäinen spekulaationi oli, että avaruusoliot ovat tulleet ja ilmoittavat itsestään fanfaarilla. Totuus oli kuitenkin tylsempi: ilotulitus muutti muotoaan ja muodosti taivaalle tekstiä ja kuvia kasvoista, aivan kuin elokuvan introssa. No, kyseessä olikin taas jonkin kalleimman mahdollisen TV-sarjan traileri. Ihan komea sinänsä, mutta ei piru vie kiinnosta! Olisin halunnut nähdä avaruusolentoja.

Off-topic: Kesä plis, oikeasti. Haluaisin tuntea lämpöä, ei tällaista heinäkuuta ole koskaan elinaikanani ollut. Mitä vittua, oikeasti? Tällaistako tämä tulee olemaan, en kestä. Minä pyydän, minä rukoilen.

Ennen oli paremmin.

Ei kommentteja: