sunnuntai 29. marraskuuta 2015

1. adventtisunnuntai


Taas se aika vuodesta, kun voi virittäytyä joulua kohti ja kuunnella asiaankuuluvaa musiikkia. Mutta eikö ole hieman omituista, että joulun valmistelu alkaa niin aikaisin? Onhan sinne edelleen yli kolme viikkoa aikaa ja kuitenkin itse juhlapäiviä on vain kolme. Toki joulu on suurin juhlamme, joka kokoaa perheitä ja sukulaisia yhteen; ihmiset haluavat ottaa ilon irti. Joka tapauksessa viikkokausien build up vain yhtä päivää varten tuntuu liioittelulta, puhumattakaan jo lokakuussa(!) alkavasta mainonnasta.

Minulle itselleni joulu on rakkain juhla ja henkilökohtaisesti pidän ajatuksesta, että koko kuukausi olisi tietyllä tavalla erityinen. Kyse ei ole siitä, että stressaisin valmisteluja tai lahjojen ostoa. Hoidan tuollaiset ikävyydet varsin nopeasti alta pois, vihaan kauppoja ja ostosten tekemistä. Sen sijaan pidän siitä kuinka asuntoihin ilmaantuu koristeita kadut kaunistetaan valoilla. Hyvä maku on siinäkin luonnollisesti säilytettävä, inhoan jenkkityylistä ylikoristelua. Inhoan vähän kaikkea muutakin jenkkilässä, siellä varmasti paskakin haisee pahemmalta. Kaikki on jenkkilässä isompaa, to the EXTREME!! Yeah fucking nigga, EXTREME!!

Balls size of a tennisball, shit with the stink of the rotting Christ, ass size of the seventeen seats, Yeah, Yeah, TO THE MOTRHERFUCKING EXTREME!!! Yeah shit that son of a bitch, shit to the EXTREME!!

MEH-YAN!!!

Mutta niin, mihin jäinkään...joulukuun erityisyydellä on uskonnollinen taustansa, siitä adventtisunnuntaiden merkitys. Hyväksyn siis tämän perinteen, onhan joulun odotus lopulta yksi osa sen iloa. Mutta kunpa se jäisikin siihen. Kaupallinen sektorimme aloittaa joulun odotuksen jo lokakuussa, ellei jo aiemmin. On ihmisiä, jotka kaivavat koristeet ja joululevyt esille jo tuolloin. Mikä onkaan pointti? Tässä on taas erinomainen tilaisuus haukkua nykyaikaa: idea joulun odotuksesta ja adventeista on venytetty kauas marraskuuhun ja lokakuuhun, ehkä jopa syyskuuhun. Koska miksi ei? Mitä kohtuuttomuuksia on, joita nykyaika ei keksisi tehdä? Jos on olemassa idea, se myös toteutetaan. Miksei aloiteta saman tien jo juhannuksesta ja samalla viimeistellä joulun muuttaminen coca cola-mainokseksi, mitä kohti on jo vuosikymmenet pyritty. Ja juuri olleen "mustan perjantain" kunniaksi voitaisiin puhua myös mustasta joulusta; kaupat auki ja ostariralli jatkukoon. Lisää muovia, lisää glitteriä ja tavaraa. Kaikki paskaksi!

No niin, mukavaa adventtisunnuntaita hyvät ihmiset. Olkaa kiltisti, tänään tulee viimeinen jakso Siltaa.

7 kommenttia:

Allaspalo kirjoitti...

Nykyajasta puheen ollen nää nykyajan piirretyt...
Not bad for a little girls show..

Korppi on oikeus kirjoitti...

Ei helkkari, mä en pidä näistä poneista :D

Allaspalo kirjoitti...

Täsmennykseksi edelliseen kommenttiini: olihan meidän aikana huomattavasti tuota linkkaamaani pätkää synkempiä piirrettyjä kuten Rutto koirat ja Ruohometsän kanssa, Hopeanuolesta nyt puhumattakaan, mutta ei pikku ponit yrittäneet leikkiä mitään He Mania. Ei välttämättä paha asia.

PS. Valkea joulu vai vihreä joulu?

Korppi on oikeus kirjoitti...

No joo, on ponit varmaan parempi animaatiosarja kuin moni muu.

Plague dogs on muuten yksi parhaimpia animaatioelokuvia, joita olen enähnyt. Watership Down on ollut taas katselulistalla, varmaan hengeltään aika samanlainen.

Mä en päästäisi tuollaisia mörköjä lähellenikään. Sulkisin herrat samaan huoneeseen eliminoimaan toisensa.

Korppi on oikeus kirjoitti...

Kipale jäi kyllä nyt soimaan päähän.

Allaspalo kirjoitti...

Korppi on Oikeus said:
" Mitä kohtuuttomuuksia on, joita nykyaika ei keksisi tehdä? Jos on olemassa idea, se myös toteutetaan."

Arvon Korppi niinpä.

Se ettei feministejä kannata ottaa sänkyyn on jo pitkään tiedetty tosiseinka, mutta nyt on selvää ettei feminismillä aivonsa pilannut naisihminen kelpaa edes keittiöön.

Korppi on oikeus kirjoitti...

Olen 12 vuotta ja mitä tämä on?