torstai 1. helmikuuta 2018

Anime lähtee lapsesta hakkaamalla


15 kommenttia:

Allaspalo kirjoitti...

Anime on valtion vihollinen!

Korppi on oikeus kirjoitti...

Hah, arvasinhan että sieltä tulisi transfatsylvaniaa vai mikä tuo mörkö nyt olikaan.

Oikeasti anime on ihan cool, ainakin Dragonball Z.

Allaspalo kirjoitti...

Katsokaamme sitten ainakin laatua.

Korppi on oikeus kirjoitti...

Mä en kyllä koskaan opi ymmärtämään japanilaisia. Kyllä tämä on silti parempi. Tosin tuota versiota ei koskaan Suomen tv:ssä nähty vaan tämä.

Allaspalo kirjoitti...

Mä en kyllä koskaan opi ymm...

KORPPI ON OIKEUS! Kaikki tietävät että fisut uivat luokassa ja sinä häiritset oppituntia! Jos kuulen vielä yhdenkään piippauksen sinulta, perun oppitunnin ja lähden kalaan!


Dragonball Z on kyllä ihan mukiinmenevä shounen. Osittain siksi ettei se yritäkään olla muuta kuin tappelupornoa hauskalla kohelluksella.
Monet muut shounen sarjat kuten One piecen Hitman Reborn ja Naruto alkavat tökkiä koska ne yrittävät ämpätä mukaan largethanlife teemoja kuten "usko itseesi" "yhteystyö on voimaa" jne. Ja kuitenkin ne eivät noudatta omaa logiikkaansa. Tai siis, jokainen Narutoa seurannut tietää että kukaan sivuhahmo ei oikeasti voi vaikka piestä Sasukea vaikka koko sarja yrittää tunkea katsojan kurkusta alas että "uskoitseesiuskoitseesimöömöö".
Tai One Piecessä koko sarja on käytännössä sitä kun merirosvomaailman mahtavat ihmetelevät miten joku peräkylästä tullut sisupussi keikauttaa ystäviensä kansaa maailman selällään. Mutta voisiko olla mahdollista että jostain tulisi vielä Lufyaki töhömpi/lapsellisempi piraatti joka menestyisi Lufyä paremmin piraattina?

Mutta apropoo muistatko Takkiraudan Teräsmiestä käsittelevän kirjoituksen. Siinähän rautahattu rouva esittää polleasti että "Teräsmies olisi täysin kiiltokuvamainen hahmo, pelkkä huono pastissi, jos hän olisi pelkkä supersankari. Hänen nörttipuolensa, Clark Kent, luo häneen hiukan inhimillisyyttä. "

Ähäkutti RM. Son Gokulla ei ole Clark Kent puolta, mutta siitä huolimatta Dragonball toimii :)

Vai onkp sittenkin? Oletko KoOmuuten huomannut että yksi DB salaisuuksia on että Goku on luonteeltaan vähän Peppi Pitkätossumainen hahmo. Vähän hömelö, kiltti, yksoikeinen lihasaivo, mutta kuitenkaan todellinen nero taistelussa ja armoton turpaan pieksijä. Goku ei hahmona toimisi -ei ainakaan yhtä hyvin -jos hän olisi öykkäri.

Mutta DBZ ei toisaalta toimisi myöskään jos Gokua ei olisi tasapainottamassa Vegetan ja Bulman kaltaisia mulkkuja, Picolon ja Tien kaltaisia örmyposkia ja Oolangin/Kuririn kaltaisia koheltajia.

Korppi on oikeus kirjoitti...

KORPPI ON OIKEUS! Kaikki tietävät että fisut uivat luokassa ja sinä häiritset oppituntia! Jos kuulen vielä yhdenkään piippauksen sinulta, perun oppitunnin ja lähden kalaan!

En ymmärrä, en ymmärrä vieläkään. En ymmärrä, en ymmärrä. Miksi jotkut animet ovat sellaisia, että niitä katsoessa kokee tarvetta alkaa täristä ja valuttaa kuolaa? Puolentoista minuutin pätkänä tuo oli randomiudessaan hauska, mutta en kestäisi katsoa kokonaisia jaksoja. Vähän sama juttu, jos katsoisi sinätuubapaskaa sarjana.

Narutoa ja One Piecea en ole koskaan katsonut, ne eivät ole kiinnostaneet visuaalisen tyylinsä vuoksi. One Piecen maailma on tosin kieltämättä ihan mielenkiintoinen.

Olen joskus lukenut tuon Matruunan kirjoituksen. Ihan osuvaa pohdintaa, Teräsmies on aika tylsä kaveri. Batman on meikäläisen supersankari. Mielenkiintoinen on muuten tuo sivulauseessa mainittu Don Rosan inho supersankarigenreä kohtaan, sillä Roope jos kuka on supersankari: Ankka, joka pelkällä tahtonsa voimalla tulee maailman rikkaimmaksi.

Goku on taas semmoinen jokamiehen sankari, tavallinen kundi supervoimilla. Hänellä ei ole ikään kuin egoa ja hän taistelee silkasta taistelun ilosta sekä suojelunhalusta. Oma suosikkini olikin Vegeta, jonka aina toivoin vetävän jonain päivänä Gokua turpaan. Olihan siinä poikamaisessa viattomuudessa jotain ärsyttävää ja semmoinen sitten vielä voittaa sayalaisprinssin. Ei käy.

Mutta joo DBZ:n hahmokaarti oli hyvä. Muistan kuitenkin vielä, että Cell-saagassa liputin pahiksen puolesta. Sankarit ärsyttivät minua niin paljon, että toivoin Cellin tuhoavan koko universumin. Tämä kohtaus tuotti aivan erityistä tyydytystä.

Sitten Buu-saagassa olin taas hyvisten puolella. Siihen se sitten loppuikin, yli kymmenen vuotta sitten.

Allaspalo kirjoitti...

"En ymmärrä, en ymmärrä vieläkään. En ymmärrä, en ymmärrä. "

Veli Korppi olet juuri alkanut ymmärtää kaiken olleellisen Bobobo-bo bo-bobo:sta. Ajattele legendaarista Kahjokkaita runsaalla Felix kastikkeella

Apropoo oletko kokeillut uhkapeli animea ? Jaappanin pojat ovat tuottaneet useita hyviä sarjoja joissa laitetaan kaikki peliin mahjong tai pokeri-areenoilla. Vaikka ei olisi kiinnostunut itse peleistä niin uhkapelisarjat käsittelevät ihmisten pimeimpiä puoli, ja monissa niissä on todella kipeää filosofista pohdiskelua addiktioista, ihmisluonnosta, laskelmoinnista, rohkeudesta, riskinotosta, sinisilmäisyydestä jne. Joukossa on todellisia helmiäkin:

Kun nulikka on tullut kylläiseksi, hän ajattelee, ”huomenna minä petraan. Huomenna alan säästää ja paiskia töitä tulevaisuuteni eteen.” Mutta se on väärä asenne. Et voi koskaan jättää elämäsi korjaamista huomiseen. Jos haluat laittaa elämäsi järjestykseen, aloitat tänään. Ne jotka aloittavat tänään ovat ainoita joilla ylipäätänsä on huomista.

Korppi on oikeus kirjoitti...

Päivää.

Jos nyt halutaan mielisairaita introja jakaa, niin tämä on jo tappavaa lajia.

En ole katsonut moisia animeja, kuten en paljoakaan animea ylipäätänsä. Sen kyllä tiedän, että niitä on moneen lähtöön ja moneen makuun. Uhkapeli-anime näyttää semmoiselta, että sitä voisi katsoakin. Jos jaksaisi.

Allaspalo kirjoitti...

Onnen tähti. No on, on.
En olisi uskonut sinusta. Mutta Jaappanin pojan piirrettyihin on tosiaam turha tuhlata liikaa panoksia, koska on niin paljon hyviä länkkäripiirrettyjä kuten eräs taannoin katsomani loistava dramaturgia Clintonin vaalivoitosta.

Korppi on oikeus kirjoitti...

Ei siis niin, että katsoisin Lucky Staria. Tuo vain esimerkkinä yhtenä kamalimmista introista mitä tiedän.

Mut ei helvetti, jotain Mario-animaatioita. Mariota en ole koskaan oikein sietänyt missään muodossaan. Tai no, ajankuluksi kaverien kesken joku wii-peli voi olla hauska. Mut vittu.

Pingas.

Allaspalo kirjoitti...

Arvon mä kirjoitti:

"Mutta Jaappanin pojan piirrettyihin on tosiaam turha tuhlata liikaa panoksia, koska on niin paljon hyviä länkkäripiirrettyjä"

...tai hyviä indiepelejä (siinävähänmedleymelodiaaarvonKorpilleviikonlopunratoksi).

Allaspalo kirjoitti...

Pingas vaan unilaakson isännälle täältä olyen äärestä.

En ole itsekään erityisesti pitäny Mariopeleistä, mutta mulla on henk.kohtainen syy digata animaatiosta: meidän päiväkodissa ei ollut muita videoita kuin Mario piirrettyjä. Tiukkanutturaiset päikkäri tädit antoivat vielä todella harvoin katsoa teeveetä. Se oli kuule juhlanpäivä meidän tarhassa kun tää alkoi pyöriä -loistavine duppauksineen.

Korppi on oikeus kirjoitti...

Ihan huono biisi. Ja on ollu teillä paska päiväkoti, jos ei parempaa katottavaa oo ollu.

No, en mäkään tykänny olla päiväkodissa, en edes perhepäivähoidossa. Mut siellä sentään katottiin muumeja ja...ja halinalleja ja...smurffeja. Masentavaa. Mut kerran vein kaikkien lasten nähtäville tän leffan. Oltiin vielä 6-vuotiaita, vähänkö päheetä. Näin samassa perhepäivähoitopaikassa myös Jurassic Parkin ensi kertaa. Revi siitä.

Allaspalo kirjoitti...

No, en mäkään tykänny olla päiväkodissa, en edes perhepäivähoidossa.

Hei. Milloin mä sanoin etten tykännyt olla päiväkodissa!

...No en mie kyllä tykännyt. Karkasin aidan yli heti ekana päivänä. (Sitä mie en tajua miksei kukaan muu keksiny sitä yhtä kohtaa mistä kiivetä aidan yli)

Ai sie katoit kovaa scifiä noin nuorena. Mie rajoitin tuossa iässä scifini prätkiksiin ja Jurassic Parkeihin joita tuli katsottua isoäidin luona. Sen sijaan aloin tuossa esikouluiässä vakuuttumaan että sinne ylös on vähän plusmiinusnolla lähteä kun meno maankamarallakin on mitä on.


Mutta smurffia...ei jumalauta nyt! Johonkin miekin vedän rajan

Korppi on oikeus kirjoitti...

Mutta smurffia...ei jumalauta nyt! Johonkin miekin vedän rajan

Kaikki ovat syntisiä, sillä kaikki ovat syntiä tehneet. Prätkikset oli kyl rautaa.