sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Transu puhuu

Musta Orkidea kertoo blogissaan rankan tarinan lähimenneisyydestään. Leikkaus, johon monia miehiä ja naisia astuu, on peruuttamaton. Onko se sittenkään niin hyvä idea?

Nyt olen löytänyt sen oman itseni ja naisena oleminen on osa tuota itseä. Se henkilö, joka minä olen, on nainen. Miljoonan taalan kysymys kuitenkin on, että olisiko näitä ongelmia ollut mahdollista hoitaa ja ratkaista jollain muulla tavoin kuin hormoneilla ja leikkauksilla, esimerkiksi terapialla. Muihinkin vaikeisiin mielenterveyshäiriöihin on olemassa toimiva terapiamuoto (kuten anoreksiaan). Miksei siis sukupuoli-identiteettivammaankin? On paljon toistettu klisee, että kukaan ei hoida anoreksiaa rasvaimuilla. Minun kohdallani on tosin jo myöhäistä. Minua ei koskaan edes yritetty hoitaa terapialla, joten emme saa koskaan tietää, että olisiko se auttanut. Minä olen jo mennyt yli sen rajan, jonka jälkeen ei ole enää paluuta.

Tuo tarina todella kannattaa lukea. Musta Orkidea on ainutlaatuinen kaveri blogosfäärissä, ja hän antaa kuvan monille niin oudosta maailmasta. Se ei ole ruusuinen eikä kaunisteltu kuva.

12 kommenttia:

Sametti kirjoitti...

Kiitos maininnasta. Melkoinen karuselli on tämä kyllä.

Transsukupuolisuus on vakava, rampauttava, tappavakin, sairaus. Samalla tavalla kuin anoreksiakin. Siihen pitää suhtautua asiaankuuluvalla vakavuudella, ei missään nimessä tuollaisella hurlumheillä, miten transaktivistit ovat asiaa ajaneet.

Korppi on oikeus kirjoitti...

Tervehdys.

Näinhän se on. Suhtaudun myös negatiivisesti ajatukseen, että ihminen leikkelisi itseään. Mutta en toisaalta lähtisi kieltämäänkään sitä. Ehkä joku todella, todella sitä tarvitsee.

Sametti kirjoitti...

Minä en enää ole lainkaan varma, että "tarvitseeko" leikkauksia kukaan.

Korppi on oikeus kirjoitti...

Vittumainen juttu, ei voi muuta sanoa.

Qroquius Kad kirjoitti...

Minusta Sametti kertoi bloggauksessaan nimenomaan tiedostaneensa lopultakin, että hän EI ole transu, vaan vaikeista mielenterveysongelmista kärsivä lesbotyttö, joka on ehtinyt tehdä itselleen tolkuttoman mmäärän korjaamatonta vahinkoa virheellisen hoidon (eli sellaisen puuttumisen) johdosta?

Korppi on oikeus kirjoitti...

Hän siis sanoi nimenomaan, että ON transu ja että tämä asia itsessään on mielenterveysongelma. Leikkauksella tai ilman, on kyseessä transujen päänsisäinen vika.

Sametti kirjoitti...

Jos minä en ole transu, niin mikä ylipäätään on transu?

Korppi on oikeus kirjoitti...

Oho, julkaisimme samalla minuutilla kommentit :p

Qroquius Kad kirjoitti...

Ei kai tämä ole joku trollausblogi?

Korppi on oikeus kirjoitti...

Ai häh? :D

Allaspalo kirjoitti...

Sametti on transu
Transut on transuja
Sametti ei olekaa transu
Transut ei ole transu
Mikä on transu?
Transu on transu
.
.
(?)
.
Ransu on transu; Ransu oli kissa

Mie putoon kohta kärryiltä

Korppi on oikeus kirjoitti...

Ransu, RANSU?

Ransu uutistenlukijaksi, Ransu presidentiksi.

Musta Orkidea on Ransu. Toistan, Musta Orkidea on Ransu.

Korppi on oikeus EI ole Yks Kake. Sami Liuhto on Yks Kake.