sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Star Wars-introt

Listaan Star Wars-elokuvien aloituskohtaukset huonoimmasta parhaimpaan:

VIII: The Phantom Menace

Vähiten vaikuttain ja epädramaattisin tapa aloittaa uusi trilogia: kauppareitit, verotus, neuvotteluja...ei kovin mieleenpainuvaa. Ei spektaakkelia, ei mitään näyttävää, yhdentekevin kaikista aloituksista.

VII: The Empire Strikes Back

Jos joku ihmettelee, miksi tämä on niin alhaalla, on syy yksinkertainen: huolimatta siitä, miten monta kertaa olen elokuvan nähnyt, olen aina unohtanut alkukohtauksen. Se ei syystä tai toisesta ole jäänyt verkkokalvoilleni ja eilen vilkaisin töllöstä tätä elokuvaa ihan vain virkistääkseni muistia. Niin joo, jääplaneetta ja jotain vakoojadroideja.

VI: The Last Jedi

Tämä olisi listassa alempana, ellei se olisi niin tuoreessa muistissa. Alkuteksteistä en muista enää mitään, mutta kohtauksesta jo enemmän. Kameran kera syöksytään planeetalle ja on hälinaa ja hulinaa. Imperiumi* saapuu ja vitsaillaan.

*Heh, eihän se edes ole imperiumi virallisesti. No, ihan sama.

V: Attack Of The Clones

Okei, orastavaa levottomuutta ja separatisteja, kuulostaa jo kiinnostavammalta. Alkutekstejä seuraava otos planeetasta ja ohittavasta avaruusaluksesta jäi jo kymmenvuotiaana mieleeni. Sitten räjähtää ja joku kuolee. Ei mitään ihmeellistä, mutta ainakin muistan tämän jos ei muuta.

IV: Return Of The Jedi

Kamera panoroi Kuolontähteen ja tähtihävittäjä vyöryy ruudun ylitse heijastellen ensimmäisen elokuvan aloitusta. Darth Vaderin sisääntulo on jo kohtuullisen vaikuttava ja Imperial March soi komeasti.

III: The Force Awakens

Jos ei muuta, niin ainakin tämä elokuva potkaisi itsensä käyntiin hyvin. Stormtrooperit vaikuttavat oikeasti pelottavilta ja kylä pannaan matalaksi. Sith pysäyttää blasterin kudin ilmaan ja kaikkea. En löytänyt kunnollista klippiä, kaikkia on editoitu typerästi. Mutta menköön, saa tuosta käsityksen.

II: A New Hope

Miksei tämä ole listassa ensimmäisenä? Objektiivisilla kriteereillä se varmasti sinne kuuluisikin ja on klasikkojen klassikko. Valkokankaalla tämä on varmasti ollut jopa shokeeraavaa joillekin katsojille. Sieltä se alus tulee, ja tulee, ja tulee...

I: Revenge Of The Sith

Oma voittajani on tämä, sillä se teki suurimman vaikutuksen. Se menee suoraan asiaan, toiminnan ytimeen. Katsoja heitetään toden teolla keskelle tähtien sotaa, aluksia vilisee enemmän kuin on mahdollista laskea. Teatterissa tämä iski hermoihini niin kovaa, että olin pyörtyä silkasta aistiylikuormituksesta. Hienoimpia kohtauksia mitä olen valkokankaalla koskaan nähnyt.

Ei kommentteja: