lauantai 3. syyskuuta 2016

Burkinit ja prioriteetitSitä tietää, että mielisairaus on saavuttanut uuden tason, kun sosiaalisen median kohina otetaan vakavissaan. Ja mistä se kohisee? Uimapuvuista.

Etelä-Ranskassa muslimit riehuvat. Pormestari painaa paniikkinappulaa ja kieltää musliminaisten vartalonpeittävät uima-asut, burkinit. Tiedostavaisto tulistuu: ”mekin länsimaissa kontrolloimme naisten vartaloa, tekopyhyyttä! Sitä paitsi burkini emansipoi, ei kahlitse”. Älämölö kasvaa ja kielto perutaan. Suuri voitto ja sosiaalisen median voimannäyte, onneksi olkoon. Voisin tässä analysoida, miten mikä tahansa länsimaisia traditioita tuhoava käy vasemmiston aseeksi: lutkamarsseilla liputetaan holtittomuuden ja rivouden puolesta, mutta nyt liputetaan kontrollin ja siveyden puolesta. Vihollinen on miehen katse, jolle ensin halutaan näyttää kaikki ja jolta seuraavaksi kätketään kaikki. Ystävä on vuoroin huora tai muslimi, kaikki käy. Vasemmisto huutaa: ”mitä tahansa paitsi länsimaalaisia arvoja!” Heille kelpaavat vain perversiot tai puritaanisuus.

Edellä sanottu ei ole kuitenkaan tärkein aspekti. Pahinta on trivialiteettien kohottaminen keskipisteeseen. Kaiken emansipaatio- ja kieltopuheen alle on hukkunut alkusyy, joka on krooninen konflikti muslimien ja eurooppalaisten välillä. Ranskan asetelma kärjistyi Nizzan terrori-iskujen jälkeen ja viimeinen pisara oli Rivieralla käyty joukkorähinä. Sitä seurannut burkinikielto oli kuitenkin virhe, jolla ei puututtu syihin vaan seurauksiin. Tyypillistä. Odotettavaa oli myös, että tiedostavaisto tarttuisi juuri tähän. Muslimien käytöstä ja mitä sille tulisi tehdä, ei ajatella. Sen sijaan hypätään metatasolle, jossa pohditaan tekopyhyyttämme ja oikeutustamme reagoida mihinkään. Eikä oikeutusta ole. Kielto perutaan ja lopputulos on pyöreä nolla: mitään ei ole saatu aikaan. Vasemmalla taputetaan itseä olalle, millä välin muslimit tekevät mitä muslimit tekevät eli tasan mitä lystää.

Tilanne on järkeenkäypä kuin tämä skenaario: Venäjä hyökkää Suomeen, Suomen hallitus kieltää Kalaŝnikovit. Yliopistoväki ja humanistit syyttävät tekopyhyydestä, ”onhan meilläkin RK-62:t”. Kielto kumotaan ja voitonriemu kajahtaa. Sillä välin kiellosta huolimatta ja kiellon jälkeen, roiskuu luoteja Suomen suuntaan ja sotilaita kaatuu. Tarinan opetus? Olennaista ei ole, onko ryssillä Kalaŝnikovit vaan se, että niillä ammutaan suomalaisia. Ei ole vaikutusta, jos kyseiset aseet saadaan sotavangeilta takavarikoitua, hyökkäys jatkuu ja Kalaŝnikovien kera. Muutettavat muuttaen, ei ole olennaista käyttävätkö musliminaiset burkinia. Olennaista on, että olemme sodassa muslimeja vastaan. On myös yhdentekevää, jos muutama musliminainen pakotetaan riisumaan riepunsa. Kodeissa ja lähiöissä omia tapoja edelleen vaalitaan ja niiden voimalla käydään meitä vastaan.

Trivialiteetit voivat olla lystiä ajanvietettä. Kun niistä tulee huvin sijasta arkea, muuttuu perusasioiden toimittaminen vaikeaksi. Tai pikemminkin niin, että trivialiteeteista tulee perusasioita. Siispä vasemmistolaisen vinkkelistä tämä kirjoitus olisi tyyppiesimerkki naisten ongelmia vähättelevästä puhetavasta ja siis osa ongelmaa. Totta tosiaan, minä aion vastaisuudessakin vähätellä. Teen parhaani sen eteen, että härkänen paljastuisi kärpäseksi. Limaiset runkkarit nudistirannalla ovat pikkuriesa, siis toisarvoista. Arvon neidit, menossa on sota. Saisinko huomionne?

7 kommenttia:

Curufin kirjoitti...

Burkinikeskustelu jää trvialiteettien tasolle, koska poliittinen korrektius/poliitikkojen pelkuruus ja halu keräillä irtopisteitä estää vakavammista asioista puhumisen. Tämähän on aika samaa tasoa kuin Ranskassa aiemmin tehty näkyvimpien uskonnollisten symbolien kielto. Mutta loppujen lopuksi tällä ei ole mitään väliä ja pahimmillaan tämä tyydyttää ihmisiä toimettemuuteen kun maahantunkeutuminen on hieman vähemmän näkyvää. Sitten aika ajoin kauhistellaan uutiskynnyksen ylittäviä terrori-iskuja kunnes niihinkin lopullisesti turrutaan. Tematiikkaa käsitellään ihan hyvin mielestäni täällä: http://therightstuff.biz/2016/08/31/banal-ethnic-conflict-and-the-burkini/

Sitä kai tarvittaisiin porukkaa, jotka olisivat immuuneja vasemmiston syyllistämiselle, uskaltaisivat puhua ongelmista niiden oikeilla nimillä ja ehdottaa ratkaisuja kuten etnistä puhdistusta pehmeillä keinoilla alkaen. Sitten vielä pitäisi saada kannatustakin mediailmastosta huolimatta...

Korppi on oikeus kirjoitti...

Tervehdys Curufin.

Kommenttisi ja artikkeli ovat aivan asiaa, kyseessä on illuusio toiminnasta toimettomuuden keskellä.

Support for the ban is opposition to demographic change expressed through the only politically correct form available, that of defending secularism.

Voisi sanoa niin, että kielto itsessään ei ole väärin vaan sen naamiointi tärkeäksi asiaksi. Eiväthän burkat tai minareetit Suomeenkaan kuulu, mutta se ei ole olennaisin asia murehdittavaksi vaan ne ihmiset.

It was France’s deadliest kebab flare-up

Naurahdin tälle ilmaisulle.

Allaspalo kirjoitti...

Jetsulleen Korppi. "Hoidellaan kärpäset (kovalla hälyllä) kyllä ne härkäset hoitavat itse itsensä. "

Asiaan liittyen monesta vetoa, ettei esimerkiksi
tämmöinen pikku juttu ole huomenna otsikoissa.

Allaspalo kirjoitti...

"kyseessä on illuusio toiminnasta toimettomuuden keskellä"

Hyvin sanottu.

Kävitkö yliopisto-opintojesi aikana pedagosia KoO? Minä tein sen virheen että menin puoleksi vuodeksi aineenopettaja puolelle (hyi saatana!) - elämäni pimeä aika. Tuo yllä oleva kuvaa mitä tulevien kansan kynttilöiden puolelle mössötetään.

Korppi on oikeus kirjoitti...

Oikein hyvää iltaa Allaspalo.

Joo, kaikki on hyvin ja toimii niin kuin pitääkin. Nämä ihmiset eivät lopulta piittaa. Useammallakin kuin yhdellä suvakilla on ääneenlausumattomana oletuksena, että kaikki levottomuudet, rikollisuus ja muut ikävyydet ovat käypä hinta matkalla monikulttuurisuuteen. Ehkä he eivät toivo pahaa kellekään, mutteivät välitä. Oikeastaan samalla logiikalla ajattelen minä monista turvapaikanhakijoista: se, että kaikki eivät pelastu olkoon hinta Suomen jatkuvuudesta. Jonkun rajan jälkeen meidän on sanottava, "joko me tai he". Julmaa se on, heille.

Kävitkö yliopisto-opintojesi aikana pedagosia KoO? Minä tein sen virheen että menin puoleksi vuodeksi aineenopettaja puolelle (hyi saatana!) - elämäni pimeä aika.

Eipä tullut käytyä. Historian puolella oli yleisesti ottaen selväjärkisiä opiskelijoita ja opettajia, ei minulla liikaa valittamista ole heistä. Antropologian puolella tuli kuitenkin jo selvästi höynempää porukkaa vastaan, ja pahimpia olivat kuulemma sosiologian opiskelijat. Eri oppiaineet vetävät eri määrin hörhöjä puoleensa.

Allaspalo kirjoitti...

Jumantsuikka, olin väärässä tuossa Paatero asiassa ja minusda on miestä myöntää se (iloisena):


Yle: Turvapaikan hakijoiden järjestäytymistä tapahtuu Paateron mukaan


Iltalehti: Paatero: Pakolaisrikolliset uhkana Suomelle http://m.iltalehti.fi/uutiset/2016090822276918_uu.shtml

Korppi on oikeus kirjoitti...

Paatero puhuu varmasti totta, mutta olisin yllättynyt mikäli tästäkään seuraisi mitään. Ei väliä kuinka vaikutusvaltainen henkilö ottaa kantaa, hulluuden ja valheiden vääntömomentti on musertavan vahva.