Sarastus: Vaikea Amerikka
Hip hei, kelpuuttivat tekstini lehteen. Käsittelen siinä Yhdysvaltoja traditionalistisesta näkökulmasta, yritän etsiä sopivaa asentoa suhteessa siihen. Selvää on, ettei tuo merentakainen valtio ole Suuri Saatana. Mutta epäilen jokaista, joka sumeilematta apinoi sitä ja hyppää sen kanssa samaan imperialistisen massakulttuurin kelkkaan.
Muistetaan nyt se, että kaikesta viheliäisyydestään ja rappeutuneisuudestaan huolimatta maa ei ole vain vallankumouksen, vaan myös Euroopan lapsi. Siinä missä Venäjä edustaa vierasta sivilisaatiota ja ”toiseutta”, kuuluu Yhdysvallat samaan kulttuuriseen jatkumoon Euroopan kanssa, he ovat samaa perhettä. He voivat olla liiankin kauas puusta pudonnut sukulainen, mutta yhteys on silti olemassa. Länsimaailma olemme me, Eurooppa ja Yhdysvallat; ei yhtä ilman toista.
PS. Lauri Stark ei ole oikea nimeni.
7 kommenttia:
Onnitteluni, olet nyt merkittävä osa suomen varsin pienehköä filosofista "konservatiivista eliittiä"
Oletkos muuten hommafoorumilla aktiivinen/mitä mieltä paikasta?
Hah, olisinkin. Katsotaan siis uudelleen, jos pääsen osaksi maailmaa hallitsevaa salaista eliittiä. Mutta siitähän te ette koskaan saisi tietää.
Hommafoorumilla en ole. Olen kyllä harkinnut asiaa, mutta foorumin aktiivinen seuraaminen ja palstalle kirjoittaminen veisi aivan liikaa aikaani. Joskus sitä tulee vilkuiltua ja kyllähän siellä hyvääkin keskustelua on aikaan saatu. Mutta kaikkien nettifoorumien tavoin se on täynnä turhaa älämölöä.
Hieno teksti. Mullistit Amerikka kuvani. Onnistuit kirjoittamaan USA:sta sortumatta kohtuuttomaan demonisoimiseen/fanitukseen tai siihen että olisit vain todennut latteasti "tulee sieltä Ameriikasta paljon hyvää mutta paljon huonoakin." Jo pelkästään tuo oli saavutus.
Pienen pientä kritiikkiä: toteat viimeisessä lauseessa, että Eurooppa ja Yhdysvallat muodostavat yhdessälänsimaat, mutta eikö kannattaisi mainita myös merentakaisia brittiläisiä Australia, Uutta-Seelantia ja Kanadaa?
T. Allaspalo
Iltaa Allaspalo.
Kiitos, mukavaa kuulla että teksti maistui. Tuo viimeinen lause kannattaa ymmärtää yksinkertaistuksena tekstin aiheen vuoksi. Amerikka on Yhdysvallat ja Kanada, suuressa mittakaavassa niitä ei kannata erottaa toisistaan. Australia ja Uusi-Seelanti ovat myös länsimaita, mutta jätin ne pois.
Tervehdys, haluaisin kysyä sinulta, miksi käytät nimimerkkiä Lauri Stark? Olen itse sukua kahdelle Lauri Starkille - toinen jo aikaa sitten kuollut, toinen vahvasti elossa. Kun nimimerkkisi on harvinainen, mutta oikea nimi, se aiheuttaa sekaantumisen vaaraa.
Tervehdys Juha.
Valitsin nimikerkin lähinnä siksi, että se juolahti mieleeni ja kuulostaa hauskalta. Stark assosioituu mielessäni myös George R.R Martinin kirjoista tuttuun sukuun.
En ajatellut tuota sekaantumisasiaa. Stark lienee aika harvinainen sukunimi, joten kyllähän väärinkäsityksiä voi tulla.
Kiitos vastauksesta. Kehottaisin kyllä miettimään -- jos nimimerkillä kirjoitat -- jotain sellaista, joka ei aiheuta sekaantumisen vaaraa, niin kuin nyt vaikka tuo "Korppi on oikeus".
Itseäni asia ei tietenkään kosketa, mutta kuten sanottu, ainakin yksi elossa oleva Lauri Stark on olemassa, kenties muitakin.
Lähetä kommentti