lauantai 20. kesäkuuta 2015

Oli se sellainen juhannus

Ystävien kanssa on aina hauska örveltää. Voi huoletta heittää vammaista läppää ja sekoilla. Ystäväin seurassa voi olla juuri niin idiootti kuin haluaa.

Tällä kertaa oli kanssa ladattu yltäkylläisintä pötyä pöytään, jäi kaikkea aika pirusti yli; uusia perunoita, grillipihvejä, kanaa, makkaraa, salaatteja, juustoa, patonkia, mansikoita, pikkupurtavia ja vitusti juomia. Ainoastaan Sipulisilliä jäin kaipaamaan uusien perunoiden seuraksi. Tällaiset nyyttikestit ovat käteviä, kun etukäteen sovitaan mitä kukin tuo. Itse toin pikkupurtavat ja jotain sissijuusto-kyrvänjuuri -makkaraa, vai oliko se valkohome-sinisipuli eikun sinihomejuusto-valkosipuli -makkaraa. En syönyt moista hirvitystä, vaan toin sitä illan isännän toiveen mukaisesti. Mutta kyllä saatana oli murkinaa sinä iltana!

Ulkona ei viitsinyt ilmojen vuoksi kauaa päkistää, mutta oltiinpahan saunassa sentään. Illan mielenkiintoinen osio koitti, kun jurrissa olevat kaverini alkoivat soittaa älypuhelimistaan erään tyypin äänitettyjä ripuleita. Niin, kyseinen kaveri oli äänittänyt paskasessioitaan, jotka tuppaavat olemaan räjähtäviä ripuleita. Puolitoista tuntia nämä heput soitattivat näitä äänekkäitä, vetisiä ja suurten loiskahdusten täyttämiä ripuliäänitteitä. Itsehän nauroin kuollakseni, pidänhän mahdollisimman alhaisesta huumorista. Mutta vittu nuo ihmiset ovat sekaisin. Kyseinen ripulejaan ikuistanut kaveri on yksi estottomimpia ja tahdittomimpia ihmisiä mitä tiedän. Hän ei ole autisti, eikä edes asperger sikäli kuin tiedän, vaan hän ei ikään kuin tunnu piittaavan siitä mikä on sopivaa ja mikä ei. Jollain tasolla hän ei selvästi tajua tätä, mutta vittu. No ei, hieno mies hän on joka tapauksessa, nuoresta iästään huolimatta umpisuomalainen metsäläisjäärä. Mutta vittu, nämä tyypit ovat sekaisin ja siksi mahtavia. En omista älypuhelinta, mutta joskus olisi hauska nähdä mitä muuta sairasta paskaa he jakelevat whatsupp-ryhmässään. Aina jossain vaiheessa iltaa on pakko esitellä mitä typerimpiä äänitteitä tai vaikka netistä löydettyjä koomisia pornovideoita.

Aina löytyy illan porukasta joku, jonka on saatava laittaa taustamusiikiksi neekeriräppiä. Saatana. Kyseinen ystäväni on äärimmäisin mainstream-ihminen, mitä tiedän. Hän vilpittömästi rakastaa kaikkea uutta musiikkia ja uusia elokuvia, yleensä suosittuja sellaisia. Kyllä tuollaisessakin olisi etunsa, voisi mukisematta ja mukavuudella asettua nykyaikaan. Mutta vaikka mielelläni julistan elitismiäni, en voi tuomita ystävääni tästä, hän on liian hyvä ihminen. On hän ainakin parempi kuin minä, hän on rauhallinen, työteliäs ja kaunoja kantamaton ihminen. Tai no, pitäähän hänelle joskus kuittailla hänen musavalinnoistaan. Mutta se on toverillista kuittailua se.

Illan varsinaisena tunnusbiisinä sai kunnian toimia jihadisti-musiikki, ISIS-järjestön tunnari "My Ummah, Dawn Has Appeared". Se on musiikillisesti hieno teos, sanoitukset ovat ylväät. En ole varma, mikä skaala on käytössä, mutta veikkaan jotain arabialaista molliasteikkoa. Tämä on juuri musiikkia, jota viimeiseen taistoon käyvä soturi kuuntelisi. Kummallista, että ne simpanssit ovat todella ottaneet jotain näin kaunista tunnuksekseen, voisi kuvitella musiikin olevan ehdottomasti haram. Toisaalta tämän ei pitäisi yllättää, nuoria miehiä puoleensa vetävät totalitaariset liikkeet ovat aina osanneet valjastaa taiteen tehokkaasti käyttöönsä. Jos olisin arabi, olisin luultavasti jihadisti.Mutta eipä siinä ollut toki kaikki. Loppuilta sujui lähinnä konsolipelien ja yleisen vammailun merkeissä. Tämä siis sen jälkeen, kun naiset olivat jo väsyneet ja poistuneet omille tahoilleen (ripulisessioiden ihastelu tapahtui myös loppuillasta). Autoilupeliä ja Initial D -musiikkia, siinä toki oiva yhdistelmä. Italialainen super eurobeat on tietyissä paikoissa mainiota musaa, varsinkin jos ollaan tien päällä.


Nyt voisi laittaa lisää eurobeatia tulille. Mutta sitä ennen:

Ümmeti kadlehe fecrun furkibin nasral mubihi
Devletul islami kamet bidine is sadikihin
Devletul islami kamet bi cihadul muttakiyin gaddemul eraha
Hekka bi tebatin veyakihi

Liyuka medinefihe şerri rabbil alemin

Ummeti esteb şirile tey esin nasrukarihi 
Devletul islami kamet va bedel ezul mehihim

Eşrekat telsemu mecde ven tehe abdul guruhu
Bi ricel in abfuyal in le yehebu nel hüruhu
Sabu mecde ne halidelle ley seyeb ne ayabyagin

Ümmeti allahu mavle nevfecu dibid di mehe
Men yeu yen nesrehulle bi di me işşuhedehe

Men madav yarcevru mavle hum bi de rel embiyehe
Gad demul erahalille hi velid dini fidehe
Eh lü bedrin vataya eh le cudin ve ibehe

Ummeti esteb şiri kat eşrekat şemsül sümuhud
Valagatsir necur muan li rubel mecdid delihi

Li nueydi nuravalli me nevel ezel mecihi
Bi ricelittallakutdun ya vafa zubil hüruhu
Vahe ede ümmetil em cedeven nasrallekihi

Ümmeti kadlehe fecrun furkibin nasral mubihi
Devletul islami kamet bidine is sadikihin

Ümmeti kadlehe fecrun furkibin nasral mubihi 
Devletul islami kamet bidine is sadikihin

Ümmeti kadlehe fecrun furkibin nasral mubihi 
Devletul islami kamet bidine is sadikihin

Tämä jää päähän. 

PS. Juhannuskokkoa en ole nähnyt sen jälkeen, kun olin viisivuotias. Tämä asiantila pitäisi korjata seuraavana juhannuksena.

Ei kommentteja: