lauantai 3. lokakuuta 2015

Uutta Bodomia

Children Of Bodom sitten meni ja leipoi uuden lätyn. Pari biisiä olen ehtinyt vasta kuunnella, mutta yksi nousi mukavasti esille, Morrigan:


Päämelodia on varsin hyvä koukku, yksinkertainen ja hieno. Olen aina pitänyt Bodomin oudoista melodioista, jotka kulkevat perus molliskaaloissa mutta kuulostavat tunnistettavan omalakisilta. Tämäkin tapaus on sangen ehtaa Bodomia, tulee hieman Follow The Reaper mieleen.

Plussaa myös parista pienestä jiposta; äkillinen modulaatio heti lauluosien alkaessa tuo hauskan twistin. Yhden iskun pysäytys kohdassa 0:59 taas on pikku rytminen kikka.

Mutta sitä samaa vanhaa tämä I Worship Chaos vaikuttaa olevan. Bändi on nykyisellään jonkinlainen extreme-metallin AC/DC, joka puskee ulos tuttua ja turvallista. Are You Dead Yetin (2006) jälkeen ei bändi ole tehnyt aidosti mitään uutta, lähinnä varioinut jo käytettyjä niksejä. Ei siinä oikeastaan mitään, oman tatsin he ovat säilyttäneet joka tapauksessa. Saapa vain nähdä kuinka kauan Alexi Laiholla ja kumppaneilla riittää virtaa rähinämetallin tekemiseen, hekin näet vanhenevat.

Ei kommentteja: