sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

JEE, Pikkuleijonat!!


Suomi teki sen taas! Kaksi vuotta sitten pikkujellonat kaatoivat finaalissa Ruotsin, tänä vuonna hankkivat revanssin jenkkien kustannuksella. Näistä kavereista kuullaan vielä, erityisesti Jesperi Kotkaniemi ja Niklas Nordgren osuivat omaan silmääni. Pakiston työskentely oli varmaa ja maalivahti luotettava. Kaikki seitsemän ottelua voitettiin, finaalin voittomaali tuli vieläpä alivoimalla. Kulta kotiin, kyllä ny kelepaa!

Suamenlejjona - Nakkimuki

2 kommenttia:

Qroquius Kad kirjoitti...

Tästä on hyvä jatkaa, sanoi yksi ja toinenkin muutamaankin kertaan. Kohtapa on käsillä Oikeiden Leijonien tähdittämät MM-kisat.

Paljon on ollut puhetta lukuisista Leijonapaidasta kieltäytymisistä. Asenneongelmasta on valitettu sitäkin enemmän. Siinä ei olisi mitään ihmeellistä yleisesti ottaen, sillä onhan takana olympiakevät. Useaan otteeseen on pohdittu aivan vakavissaan, ja hyvästä syystä miksi MM-kisoja ylipäänsä pitäisi järjestää olympiavuonna, kun kerran maailman parhaat kiekkoilijat on jo nähty mittelemässä voimiaan jäällä?

Tämä olympiakevät onkin totaalisen erilainen. NHL:n nillityksen seurauksena Leijonat eivät saaneet läheskään parasta miehitystään olympiajäälle, minkä olisi voinut olettaa jääneen yhteen ja toisenkin hampaankoloon. Vielä enemmän olettaisi tulevien MM-kisojen innostavan venäläisiä, jotka joutuivat voittamaan olympiakultaa jonakin ihmeen "Olympialaisiin Totaalisen Anonyymeinä Osallistuvina (kenties venäläisinä?) Joukkueurheilijoina" tai jotain sinnepäin?

Voisinpa odottaakin Venäjällä olevan hyvä halu päästä ikäänkuin ratifioimaan olympiakulta voittamalla MM-kultaa Suurelle ja Mahtavalle Isänmaalle. Aivan yhtä hyvällä syyllä olin kyllä odottanut NHL-pelaajiemme vyöryä Leijoniin pääsemään näyttämään tänäkin keväänä, mistä ne maailman parhaat kiekoilijat muuten löytyvät.

Näin ei jostain syystä käynyt. Olihan monella kieltäytyjällä toki konkreettinen syy, kuten sopimuksen loppuminen tai loukkaantuminen. Mutta silti...

No, näillä mennään..kaatamaan ryssä! Kautta rakkaimman isänmaan!! Silmien välliin ryssää juu!!!

Korppi on oikeus kirjoitti...

Iltaa Qroquius.

NHL-tähtien puute olympialaisissa näyttää osittain kompensoituvan heidän läsnäolollaan tulevissa MM-mittelöissä, sillä ainakin Kanadalla ja USA:lla on nimekkäitä vahvistuksia. Kanukeilla on raketti ja kenties maailman paras kiekkoilija Connor McDavid ja jenkeillä Patrick Kane. Pelottavia, vaikeasti pideltäviä kavereita siis saapuu vastaan.

Suomen osalta kieltäytymisiä näytti alkuun tulevan paljon, mutta nythän tilanne näyttää jo hyvältä: Teuvo Teräväinen, Sebastian Aho, Mikko Rantanen, Mikael Granlund, Markus Nutivaara ja Kasperi Kapanen. Ainakin hyökkäyspäähän saadaan siis kohtuullisesti tulivoimaa. Sitten on joku Rasmus Ristolainen, jonka jo viimein haluaisin nähdä mukana aikuisten kisoissa. Kaveri kyllä pelaa isoja minuutteja ja saattaa olla varsin puhki kauden päätteeksi, mutta niin...silti.

Ryssien kukistaminen on joka tapauksessa kunnia-asia. Tulta munille.