lauantai 24. maaliskuuta 2018

Kommenttini Etelä-Afrikan maareformiin


8 kommenttia:

Qroquius Kad kirjoitti...

Jos Suomi maanantai-aamuna ottaisi vastaan kaikki Etelä-Afrikan brittiperäiset ja buurikansalaiset myöntäen heille turvapaikan, he varsin suurella todennäköisyydellä olisivat vuoden kuluttua integroituneet suomalaiseen yhteiskuntaan ellei nyt täydellisesti, niin kiitettävän hyvin.

Afrojen käsiin jäänyt Etelä-Afrikka, josta intialaisperäinen väestö olisi vuoden mittaan mitä todennäköisimmin muuttanut jonnekin muualle, olisi samassa ajassa luhistunut matemaattisella varmuudella Zimbabweakin huonommin toimivaksi Paskastaniksi.

Molemmat asiantilat raivostuttaisivat hirvittävästi maamme Hyviä Ihmisiä™ jo siksikin, ettei heillä olisi minkäänlaisia perusteluja raivolleen. Se pitäisi vain hyväksyä, koska heistä nyt vaan tuntuu siltä.

Ja niitä hyväksyjiä saattaisi olla tuossa tilanteessa aina vaan harvemmassa.

Korppi on oikeus kirjoitti...

Hyvää iltaa.

Joo, näin on marjat.

Sametti kirjoitti...

Sillä lailla. :D

Qroquius Kad kirjoitti...

Amen. Amen. Amen, sanoi Hozier:

https://www.youtube.com/watch?v=t0imaSCnSuAAnonyymi kirjoitti...

Tervehdys Korppi,

jollen ihan väärin tulkitse historiaa, niin eikös noi hollantilaisperäiset buurit saapuneet Etelä-Afrikan alueelle ennen kuin tummempihipiäisemmät Afrikan heimot, ja alkoivat siellä viljelemään maata ennenkuin tummat kaverit? Inhat imperialistit tosin himoitsivat näitä mantuja vasta sitten kun sieltä löytyi huomattavia timantti- ja kultaesiintymiä, josta sitten rähistiin parissakin buurisodassa 1800- ja 1900-luvun taitteissa. Britit voittivat ja loppu onkin historiaa, myös muuan Winston Churchill oli mukana kuvioissa.

Tämän kunniaksi pitää linkata Etelä-Afrikan kansallishymni apartheidin ajoilta Die Stem van Suid Afrika, kieli liippaa läheltä hollantia ja saksaa.

Mutta on se hienoa katsella kun maa ei ole oppinut mitään naapuristansa Zimbabwesta. Kohta vissiin eteläafrikkalaiset tarvitsevat YK:n massiivista ruoka-apua. On se kumma kun ihmiskunta ei opi mitään historiasta....

- Soomepois Eestist -

Korppi on oikeus kirjoitti...

Iltaa kommentoijille.

Sametti: sil tappaa, sil tappaa.

Qroquius: neekeri sanoi David.

Soomepois: en ole asiaan juuri perehtynyt, mutta ilmeisesti Etelä-Afrikan rannikkoalue oli alunperin varsin asumatonta. Buuriväestön kasvaessa ja sisämaahan levittäytyessä tuli sitten kohtaamisia ja konflikteja alueella asuneiden heimojen kanssa. Jos siis puhutaan maasta kokonaisuudessaan, alueella kyllä asui mustia ennen valkoisia. Maahan on iso, joten pelkän asutushistorian perusteella on vaikea puhua kenenkään alkuperäisestä omistusoikeudesta. Ja vaikka voitaisiin, se ei tee suunnitellusta reformista yhtään sen järkevämpää.

Kansallislauluksi on ihan hyvä tuo. Mitä tulee historian oppitunteihin, niin luulisi myös valkoisten tajuavan että on aika korjata luut sieltä.

Ekku kirjoitti...

Nyt varmaan kannattaisi varastoida laadukkaita Etelä-Afrikkalaisia viinejä.

Niitä tuskin on tulevaisuudessa saatavissa.

Korppi on oikeus kirjoitti...

Ei siis kuin hamstraamaan!