lauantai 18. helmikuuta 2017

Päivän Noomit


Naitu on, vaan ei rakastettu. Kesäromanssi on muisto vain, hekuman jälkipolte hiipuva. Katse kantaa takaisin Välimeren rannalle, toiseen aikaan.

Vincenzo Salvia - Domenica

Italia on muuten kaunis kieli. Sen melodialla laulavat seireenit, sen ääniin haluaisin tulla vietellyksi.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Varhaisnuoruuteni euroviisussa maailman kaunein nainen esiintyi tasaveroisesti laulun säveltäneen ruman miehen kanssa. Mies oli säveltänyt laulun. Sisäinen ja ulkoinen kauneus peittelemättömässä harmoniassa.

Maailmassani, jota leimasi perheriidat, kyräily, ihmisten ja sukupuolten epäluulo toisiaan kohtaan, koulu jossa oppilaat vihasivat opettajia ja toisiaan ja varastivat aina kun silmä vältti ja vetivät tuolin alta jos ei ollut tarkkana istuutuessaan. Lasten ja erityisesti aikuisten maailmaa leimasi kaikenkattava kateus, kaunojen elättäminen ja pikkumainen pelko sen vähänkin menettämisestä, mitä oli saanut itselleen haalittua.

Tuohon aikaan ei ollut youtubea eikä meillä edes videonauhuria. Alicen kauneus jäi hataraksi mutta lujaksi muistikuvaksi. Näin tämän tallenteen ehkä kahdesti koko nuoruuteni aikana. Nyt olen tätä kirjoittaessani katsonut sen ehkä viisi kertaa. Ehkä ymmärrät mitä haen.

Korppi on oikeus kirjoitti...

Vautsi, komea pehko ja nätit silmät. Naisella meinaan, tulee etäisesti Sophia Loren mieleen.

Olen nuori, mutta muistan vielä ajan ennen nettiä ja varsinkin videopalveluita. Kun teeveessä näki jotain kaunista ja ihmeellistä, oli työn takana nähdä siitä edes vilaus uudelleen, mikäli ei ollut sattunut nauhoittamaan ohjelmaa. Nykyäänkin muuten viittaan vielä "nauhoittamiseen", kun tulee puhe ohjelman tallentamisesta digiboksiin.