tiistai 22. syyskuuta 2015

Hyviä uutisia pakolaisrintamalta

Irakilaiset varoittavat toisiaan somessa: Älkää tulko tänne, täällä on kauheaa.

Hyvästi, emme jää kaipaamaan.

EDIT. Tämä sitaatti on valaiseva eräältä kannalta:

Unohtakaa puheet oleskeluluvista. Jos on Turkissa niin pysyköön siellä tai palatkoon Irakiin. Jääkää kotimaahan, tarkoitti se sitten kuolemaa tai elämää, haavoittumista... Ainakin olette kotimaassa, hän vetoaa. 

"Ainakin olette kotimaassa." Tässä näkyy, kuinka ihmisille on merkitystä muullakin kuin elintasolla. Tätä emme me länsimaiden ihmiset aina hahmota; projisoimme kolmannen maailman ihmisiin oman mukavuudenhalumme ja uskomme heidän viihtyvän pehmustetussa nihilismissämme. Kun tulijat osoittavatkin halveksuntaa elämäntapaamme ja liberaaleja arvoja kohtaan, emme kerta kaikkiaan käsitä sitä. Jotkut eivät suostu ymmärtämään sitä seikkaa, etteivät arvomme ole millään tasolla universaaleja. Kaikki eivät demokratiaa tai mukavuuksia tahdo, vaan arvostavat verta, hikeä ja kyyneleitä.

3 kommenttia:

Allaspalo kirjoitti...

Hyvästi, emme jää kaipaamaan.

Älä sorru Korppi katteettomaan optimistiin. Miten luulet että päättäjämme reagoivat tällaisiin uutisiin? He alkavat todennäköisesti panikoida, että "Hyvänen aika mehän menetämme työvoima pulalta pelastavat huippuosaajat! Leikataan pian lisää etuuksia kantaväestöltä, jotta voimme tarjota pakolaisille laadukkaamman ja paremmat olot, jotta uussuomalaiset tuntevat olonsa kotoisaksi."

Tulevaisuudessa tullaan näkemään hirvittävästi lisää tällaisia uutisia sekä kuvia kuvien jälkeen vastaanotto- ja kaikenmaailman lajittelukeskusten karuista oloista ja pakolaisten parissa työskentelevien ihmisten väsyneistä kasvoista. Reporadiokin kaivaa jonkin seniiliytyvän vihjeettömän ex-sotalapsen kertomaan miten hädänalaisia pitää auttaa. Ja sitten meidän on annettavaa lisää resursseja pakolaisten hoitoon ja kotiuttamiseen.

Anonyymi kirjoitti...

hah paskapuhetta. Koko juttu oli vain median propagandaa jossa poimittiin kirsikoita jostain isoista yhteisöistä ja vääristeltiin lopputulos.

Eiköhän suurin osa palautteesta ole tätä luokkaa: http://mvlehti.net/2015/09/21/turvapaikanhakija-abduulah-latasi-faceen-oulussa-kuvatun-tanssivideon/

Korppi on oikeus kirjoitti...

Iltapäivää Allaspalolle ja Anonyymille.

No, otan kaikki tällaisrt uutiset vastaan positiivisesti. Mitä enemmän tuota porukkaa lappaa takaisin, sitä parempi. Sosiaalisessa mediassa viesti leviää nopeasti ja jos Suomi nähdään paskana paikkana, voi tulva parhaassa tapauksessa alkaa taittumaan. Tämä on toiveajattelua, en muuta väitä. Mutta katsotaan, kuinka käy.

Mä en tosta MV-lehden skeidasta oikein välitä. Siellä on niin paljon valheita, ettei tiedä mikä on totta ja mikä ei. Ei, etteikö tuo nimenomainen juttu voisi olla totta.