perjantai 6. joulukuuta 2019

612


Hyvää itsenäisyyspäivää. On viides vuosi, kun Helsingissä järjestettävä 612-marssi jälleen tapahtuu. Liian usein ja liian monella on juhlapäivän vietto kulunut katselemalla Linnan juhlia. 612 on vaihtoehto tavalliselle kansalle viettää päivää kunniallisella ja näyttävällä tavalla. Ajan kuluessa marssi on kasvanut noin sadan ihmisen kulkueesta toistatuhatta ihmistä käsittäväksi tapahtumaksi. Suosittelen kynnelle kykeneviä saapumaan paikalle, löytyy joukosta myös allekirjoittanutkin. 18:30 Töölöntorilla tavataan!

Ohessa tarkempia ohjeita.

8 kommenttia:

Allaspalo kirjoitti...

Hyvää itsenäisyyspäivää ja onnea kulkueeseen.

Lauri Stark kirjoitti...

Kiitos samoin, vaikka vuorokausi onkin jo tässä vaihtunut :) Eläköön Suomi!

Qroquius Kad kirjoitti...

Anarko-Marko tai Antifa-Anna (mitä väliä, eihän niitä toisistaan erota) mainitaan napatun kiinni räjähderikoksesta, koska heitti paukkupommin 612-kulkueen keskelle.

Huomasitko tapausta ja jos, tuliko lähelle?

Lauri Stark kirjoitti...

Joo, huomasin tapauksen kun posahti aika lähellä. Ilmeisesti paukku kuitenkin heitettiin kulkueesta antifanttien suuntaan. Näin siis kertoi eräs kulkueeseen osallistunut, itse en nähnyt.

Curufin kirjoitti...

Hieno tapahtuma, olin itsekin siellä yhden Awakening-tutun kanssa.

Sääli tuommoiset tapaukset jos on totta tuon paukkupommin suhteen. Muutenkin noin isossa porukassa on aina jotain jotka ei osaa käyttäytyä ja lähtee huutelemaan vastapuolelle.

Lauri Stark kirjoitti...

Aaa, harmin paikka ettei tultu nähtyä. No, eiköhän tilaisuuksia vielä tule.

Sääli tuommoiset tapaukset jos on totta tuon paukkupommin suhteen. Muutenkin noin isossa porukassa on aina jotain jotka ei osaa käyttäytyä ja lähtee huutelemaan vastapuolelle.

Jep, näitähän on jokseenkin mahdoton seuloa. Toki sääntöjä voidaan ja pitää teroittaa mieliin, mutta jotkut perseilevät aivan tietoisesti ja kaikesta huolimatta. Hyvin meni kulkue kuitenkin kaikkiaan, oivallisesti on perinne saatu jatkumaan nyt vuodesta toiseen.

Apoliteia kirjoitti...

Terve vaan, mukavissa merkeissä sujui kulkue. Hiukan kyllä epäilen tuota huhua, että paukkupommi olisi viskattu kulkueesta Antifan suuntaan. Pari syytä:

1) motiivi. Miksi joku haluaisi lietsoa väikohtauksen, kun tapahtuman dynamiikka tuntuu olevan ieluummin prkimys hillitä kansallismielisellä puolella omaa käytöstä ja välttää provosoitumista? Paljon järkeenkäyvempää olisi että kulkuetta ja/tai paikalla olleita ratsupoliiseja olisi koetettu häiritä Antifan riveistä. Vassarien myyrä kulkueessa on toki aina mahdollinen.
2) Radiohiljaisuus. Missä valtamedian revittely pomminatseista, jollaisia se ilmiselvästi kieli pitkällä on 612:n yhteydessä odotellut? Missä antifanttien itkeminen lukkiutuneista korvista Varisverkoston sivuilla? Poliisin tiedote asiasta kaartelee asiaa eikä siitä voi päätellä, kummasta joukosta paukuttelija käytiin pidättämässä.

Näiden lisäksi satuin itsekin olemaan melko alkupäässä kulkuetta, enkä nähnyt mitään lentävän ennen räjähdystä. Summa Summarum: en osta.

Lauri Stark kirjoitti...

Iltaa Politeia.

Itsekään en tosiaan nähnyt mitään. Ei kuitenkaan ole mahdoton ajatus, että kulkueeseen eksyy idiootteja. Ei siihen kummoista motiivia lopulta vaadita. Mutta vaikea siis sanoa, mikä on totuus asiassa. Hyvä kuitenkin, että vahingoilta vältyttiin.