Olen vuosikausia kilkutellut syntetisaattoreita omaksi huvikseni, mutta en ole tuottanut niillä yhtään mitään. Hankittuani äänikortin ja DAW:in on minulla vihdoin välineet myös soittamisen tallentamiseen. Vaati muutamat kaapelisulkeiset ennen kuin tietokone ja syna suostuivat yhteistyöhön, mutta kyllä se siitä lähti. DAW (Cubase Elements) eli editoriohjelma on oma maailmansa ja vaatii paljon opettelua sekin, mutta ainakin alkuun on päästy. Ohessa coverini Terminator 2 -elokuvan teemasävelmästä:
7 kommenttia:
Oivallinen cover! Jos muuten virtuaali-instrumentteja kaipaat, niin https://vst4free.com/instruments/ löytyy liuta ihan päteviä ilmaisia VST-soittimia. Jos sinulla on Cubase 10 -versio, niin 32-bittiset eivät välttämättä toimi ilman erillistä ohjelmaa (esim. jBridge).
Olihan siinä konemusaa, sanan molemmissa merkityksissä.
Kyseessä oli kuitenkin sellainen rauhalliseen tahtiin käyvä kone, ikään kuin Affenan saaristossa navigoivan ruotsinlaivan lähes tyhjäkäynti (niissä tosin on neljä pääkonetta; en tiedä monellako niistä ne ajavat saaristoväylällä).
Mutta haastetta kaipaavalle konemusiikin ystävälle on tässä todellinen herkkupala, jossa nerous yhdistyy hulluuteen niin, ettei voi tietää missä toinen alkaa tai onko jompaakumpaa koskaan ollutkaan:
https://www.youtube.com/watch?v=vPIstPwc8k8
Tuosta mallia seuraavaan coveriin! - Ruotsinlaivan pääkoneet kun tuli mainittua, voi sellaisen käynnistäminen olla yllättävän musikaalinen tapahtuma:
https://www.youtube.com/watch?v=s6YQnsdgHZU
Ikään kuin rumpali, jolla menee jonkin aikaa saada varsinaisesta kompista kiinni?
Ehtoota.
Wompatti: kiitoksia kehuista ja vinkeistä. VST-synia en ole toistaiseksi käyttänyt, koska en ole tarvinnut. Arsenaalissani on kolme syntetisaattoria: Roland Juno-Di (joka toimii myös midikontrollerina), Roland JV-2080 ja JD-990. Kaksi viimeksi mainittua on ladattu laajennuskorteilla, joten kokonaispaketista saa jo melko hyvin soundeja kasaan. Mutta VST:t eivät ole toki suljettu pelistä pois. Tällä hetkellä harkitsen ainakin SID-ääniä tuottavaa plugaria.
QK: olipahan esimerkkejä. Elektroninen musiikki menee välillä kyllä sfääreihin, jossa miettii että miksei menisi saman tien metsään kaatamaan puita moottorisahalla; saa joka tapauksessa nauttia samanlaisesta äänimaailmasta :D BZZZZZ! VRRRRRRRR!
On aina ilo kohdata toisia konemusiikin ystäviä. Ja osaat jopa itse soittaa, mistä nostan hattua. Me olemme kyllä syntyneet hyvään aikaan: oli ilo viettää lapsuus ysärillä, kun kasikytluvun syntikkapoppia vielä kuuli joka paikassa, mutta samalla tuli tuutista uutta jytkettä. Ja nykyään erinomaista konemusiikkia on saatavilla enemmän kuin koskaan, helpommin kuin koskaan.
Tervehdys.
Olet ihan oikeassa. Omalla kohdalla maun kehittymiseen vaikutti myös se, että perheessämme ylipäänsä kuunneltiin paljon musiikkia. Isäni kuunteli enemmän bluesi ja rockia, äitini melodista poppia. Veljeni tutustuttivat minut metalliin ja progeen. Elektronisen musiikin löysin aikanaan itsenäisesti, mutta rakkaus melodiaan periytyy kyllä kotoa.
Ei paha. Ei paha ollenkaan.
Kiitoksia. Niin kuin Jorma Uotinen sanoisi, "ei huono."
Lähetä kommentti