torstai 30. marraskuuta 2017

Oikeiston kirjo: typologia

Kas muuten, marraskuun alussa tuli kuluneeksi kolme vuotta blogin avaamisesta. No, ei se mitään, haistakaa silti kanootinmuotoinen pitkä vittu!

Play that stupid piece of shit!

...

Oikeisto, niin sen uusi kuin vanha osa, on eklektinen kokoelma niin erimielisiä ihmisiä, että yhdistävät tekijät jäävät hämäriksi. Oikeistolaiset voidaan kuitenkin jakaa tiettyihin arkkityyppeihin ajatuksiensa ja metodiensa suhteen, katso löydätkö itsesi joukosta.

Konservatiaiset: kelkasta pudonneet sedät ja tädit, jotka keskittyvät nipotukseen ja uhriutumiseen. Heidän metodinsa on visertää mahdollisimman turhista asioista, kuten keskioluen saatavuudesta kaupoissa.

Maahanmuuttokriitikot: näille ihmisille ei nykyisessä lännessä ole muuta vikaa kuin muslimimaahanmuutto. Porno ja kulutushysteria ovat saavutuksiamme, joita islam uhkaa.

Talousautistit: tulkitsevat kaikkea toimintaa taloudellisten intensiivien ja suhdanteiden lävitse. Heille valtio on mafia ja verotus varkautta, mutta yritysmonopoli ja veroparatiisit myös valtion syytä.

Isäm maan puollustajat: älyllisesti rajoittuneemmat sankarit, joille mamut ovat väylä purkaa turhautumiaan. Verkkoympäristössä heidät tunnistaa CAPS LOCKIN runsaasta hyödyntämisestä ja tosielämässä leijonatatuoinneista.

Veronmaksajat: ei rahaa mamuille! Ei rahaa kehitysapuun! Ei rahaa työttömille! Ei rahaa tekotaiteilijoille! Ei rahaa minnekään!

Huolestuneet kansalaiset: "not in my backyard."

Insinörtit: jos se ei ole rikki, älä korjaa sitä. Demokratia on vähiten huono ratkaisu ja lait kunniaan. Derivaattalandian tekkarit kyllä laskee, mitkä yhteiskunnalliset kulmat ovat vinossa.

Sosiaalidarwinistit: heikot sortuu elon tiellä ja sitä rataa.

Clint Eastwood: individualistinen syrjästäkatsoja, joka ei sopeudu mihinkään ryhmään. Kukin pitäköön huolen itsestään.

Traditionalistit: Asettuvat henkisesti koko modernia maailmaa vastaan, mikä vie väistämättä marginaaliasemaan. Ei poliittista relevanssia.

Taantumukselliset: vaativat kellonsiirtoa normaaliaikaan, jolloin miehet olivat rautaa ja laivat puuta.

Rotutohtorit: rodut, niiden väliset älykkyyserot ja erityisesti mustien dissaus ovat tämän joukon mieliaiheita. Eivät välttämättä koe neekeri-sanaa omakseen, vaan ilmaisevat asiansa kiertoilmauksin.

Kaasulaitos ky: edellisen porukan raivotautinen osasto, jolla on jo uunit lämpiämässä; ainakin unissaan.

Lahtarit: pitkävihaiset painekattilat, jotka odottavat kihisten tilaisuutta viedä vassareita saunan taakse. Toiset heistä suosivat köysiä ja lyhtypylväitä.

Linkolalaiset: tapetaan kaikki.

Ryssän kauhut: Venäjä on vihollinen numero uno ja jokainen eri mieltä oleva on maanpetturi ja ryssänmorsian.

Putinistit: Venäjän tuleva tsaari on lännen pelastaja sekä vapaan maailman majakka.

Survivalistit: irtisanoutuvat modernista yhteiskunnasta myös materiaalisella tasolla. Verrattain vähälukuista sakkia, ulkomailla yleisempää. Ovat poikkeuksetta asehulluja.

Nasset: klanipäät, joille kuollut ideologia on edelleen relavanttia politiikkaa. Löytää pilottitakin kera partioimasta joko odinien tai vastarintaliikkeen laskuun. Suosikiharrastuksena on hyökätä kaikkien muiden oikeistolaisten kimppuun.

Itsemurha-ateistit: maailma on tuhoon tuomittu ja ihminen kone. Odotavat apaattisina päiviensä päättymistä ja rukoilevat ragnarokia.

Uuspakanat: vihaavat aivan erityisesti kristinuskoa ja hylkäävät sen yhtä jyrkästi kuin islaminkin. Kunnostautuvat myös intohimoisina juutalaisvihaajina.

Israelin ystävät: alemmuuskompleksista kärsiviä uuvatteja taikka juutalaisia itse. 

Ristiretkeläiset: hylkäävät lammasmaisen nykyuskon ja saarnaavat militantin kristinuskon puolesta. Odottavat apokalyptista välienselvittelyä idän ja lännen välillä. Deus vult!

Esoteeriset idealistit: puhuvat mielellään rappiosta ja henkisistä arvoista. Väistävät kaikki kysymykset, mikäli keskustelu siirtyy konkreettisiin asioihin. Ride the tiger!

Seinähullut: näkevät salaliittoja sekä kulttuurimarxismia kaikkialla. Haastavat riitaa poliisin ja ennen kaikkia aatetoveriensa kanssa.

Termiitit: trollit, joille aate on performanssitaidetta. Omaavat taipumuksen tuhota kaiken mihin koskevatkaan. Löytää Youtubesta tai vankilasta.

Sovinistit: naiset ovat lännen turmio ja pahan alkun ja juuri. Kannattavat valkoista shariaa ja nyrkki-hellamankelin kunnianpalautusta. Homot ajetaan takaisin kaappeihin.

Persut: kirjava joukko, joihin mahtuu lähes kaikkia edellä mainittuja. Ero tulee vähemmän yllättäen siinä, että uskovat sitkeästi puolueiden ihmeitä tekevään vaikutukseen.

Sisulaiset: persuja jyrkempi lauma, jonka sisään mahtuu iso skaala oikeiston spektriä. Tahtoisivat olla radikaali vaihtoehto puolueille, mutta keskinäistä turinointia hurjempaan hurjasteluun ei juuri ylletä.

Hommahopot: oikeiston kirjo koko sateenkaaren komeudessaan. Moderaattorit tosin pitävät huolen siitä, että ollaan ihan kiltisti.

...

Mihin kategoriaan sijoittaisitte allekirjoittaneen?

14 kommenttia:

Moottor Miäs kirjoitti...

Korppi on traditionalisti tai esoteerinen idealisti. Terveisin, maahanmuuttokriittinen talousautisti. Nähdäänkö lista myös vassareista?

Korppi on oikeus kirjoitti...

Iltaa Mootor Miäs.

Oikein meni, oikeastaan olen vähän kumpaakin. Eri tyypeissä on nääs huomattavaa overlappia, kuten huomasit itseäsikin sijoittaessa.

Myös vassareista voisi kenties tehdä listan, en tullutkaan ajatelleeksi.

Isaiah kirjoitti...

Sisulainen on yhtään laajempa kategoriana varmaan hyvä luokitus, mutta ehkä olet on mixi traditionalistia, esoteerista idealistia ja ristiretkeläistä. En tosin ole vielä sataprosenttisen vakuuttunut siitä, voidaanko seinähulluus tai termiittisyyskään sulkea täysin pois.

Pidän myös oireellisena että tuossa on ehkä noin kaksi oikeasti talouteen liittyvää kategoriaa.

Sikäli jos minua voisi millään laskea oikeistoon niin olen luokittelessasi varmasti insinörtti, vaikken kyllä tunne kovin suurta sielunyhteyttä insinööriksi opiskelleiden kanssa.

Korppi on oikeus kirjoitti...

Ehtoota Isaiah.

En tosin ole vielä sataprosenttisen vakuuttunut siitä, voidaanko seinähulluus tai termiittisyyskään sulkea täysin pois.

Kyseisiä kategorioita luodessa oli mielessäni kaksi ihan tietyä henkilöä, enkä mielestäni ole ihan heidän tasollaan. Jos minussa onkin annos pervormanssitaiteilijaa, en ainakaan vielä ole ajautunut sisällissotaan muiden oikeistolaisten kanssa taikka ollut kahnauksissa kyttien kanssa :D

Pidän myös oireellisena että tuossa on ehkä noin kaksi oikeasti talouteen liittyvää kategoriaa.

Vai oireellisena! Kaada vai itsellesi senkin liberaali.

Sikäli jos minua voisi millään laskea oikeistoon niin olen luokittelessasi varmasti insinörtti, vaikken kyllä tunne kovin suurta sielunyhteyttä insinööriksi opiskelleiden kanssa.

No, tuo insinörtti viittaa enemmänkin luonnetyyppiin kuin kirjaimellisiin insinööreihin; niihin, joilla on pakkomielle suunnitella maailma valmiiksi.

Anonyymi kirjoitti...

"Esoteeriset idealistit: puhuvat mielellään rappiosta ja henkisistä arvoista. Väistävät kaikki kysymykset, mikäli keskustelu siirtyy konkreettisiin asioihin. Ride the tiger!"

"Väistävät kaikki kysymykset, mikäli keskustelu siirtyy konkreettisiin asioihin" Tämähän sopii myös "tolkun ihmisiin"! :D

- Tapsa

Korppi on oikeus kirjoitti...

Terve Tapsa.

Jos tolkun ihmisillä viitataan kädenlämpöisiin liberaaleihin, ovat he konkreettisimmillaan vaatiessaan lisää ja parempaa keskustelua.

Anonyymi kirjoitti...

Juurikin näin. "Asioista pitää voida keskustella, mutta ihmisarvoa pitää kunnioittaa." Ja muita valittuja latteuksia.

Luultavasti tolkun ihmisten toiveissa on myös jonkinasteinen konsensus kunhan on "keskusteltu riittävästi". Ymmärrän tämän, olen itsekin ajatellut joskus noin. Nyttemmin olen ymmärtänyt että näissä jutuissa on kyse pitkälti arvovalinnoista, joten mitään konsensusta on turha toivoa. Kompromisseja voidaan toki tehdä, puolin ja toisin.

- Tapsa

Korppi on oikeus kirjoitti...

Keskustelu ei itsessään ole poissujlettu vaihtoehto. On vain ymmärrettävä sen mielekkäät rajat, ja liberaalien olettamus on että kaikesta voidana keskustella. Jos kuitenkaan edes peruspremissit eivät ole samoja, keskustelu ja yhteisymmärrys voivat tapahtua ainoastaan triviaalilla tasolla.

Esimerkiksi minun käsitykseni mukaan tulisi maahanmuutto laittaa lähestulkoon jäihin ja suurin osa kehitysmaalaisista ojata takaisin. Toisaalta äärivasemmiston mielestä rajat itsessään ovat rasistinen ilmiö, eikä kenenkään ihmisen liikkumista tulisi estää mitenkään. Olemme niin erimielisiä, että keskustelussa voidaan vain todeta asiantila; mihinkään lopputulokseen se ei etenisi vaan junnaisi alkuasetelmissaan.

Apoliteia kirjoitti...

Tässä jo pari edellistäkin kommentoijaa on saman arvion tehnyt, mutta sanotaan nyt vielä: traditionalisti tai esoteerinen idealisti, jonka kaavun alta välkehtii ainakin toisinaan se ristiretkeläinen. Sanamuotoilun puolesta oli aika helppoa löytää Korpin oma identiteetti: sen ilkeämielisempiä muotoiluja, mitä enemmän ne omiksesi koet. Aika samoilla marginaaleilla itsekin luistelen, joten koira koiran tuntee...

Sinun kyllä pitäisi lisätä joukkoon vielä jonkinlainen 'hihhuli'luokka: koittaa sitkeästi pitää kiinni kristinuskon vanhakantaisesta muodosta (eli siitä, mikä olisi ollut itsestäänselvää kaikille kristityille 1800-luvun lopulla) ja joka suhtautuu toisaalta keskiverto-oikeistoa nuivemmin kapitalismiin ja toisaalta (määrätyin varauksin) sallivammin maahanmuuttoon.

Korppi on oikeus kirjoitti...

Iltaa Apoliteia.

Kumma, ettei kukaan ole vielä ehdottanut roturealistia. Minäkään kun en ole tummemman väen fani.

Sinun kyllä pitäisi lisätä joukkoon vielä jonkinlainen 'hihhuli'luokka

Voisihan tuonne lisäillä yhtä sun toista, mutta melkein nuo hihhulit menevät konservatiaisten kanssa samaan luokkaan. Eli näpertelevät irrelevanttien asioiden kanssa kuten kristillisdemokraatit.

Curufin kirjoitti...

Olet varmaan roturealisti, mutta et ole blogannut niin paljoa rotueroista ja muutenkaan ihmisbiologiasta, niin ei silloin tule sitä kategoriaa.

Kyllä minäkin sanoisin esoteerinen idealisti.

Korppi on oikeus kirjoitti...

Tervehdys Curufin.

Pitäisiköhän korjata asiantila ja tehdä tästä rotublogi?

I'm dreaming of a white christmas.

Allaspalo kirjoitti...

Iltaa vaan Korppi

Päätekstiin ei muutakuin Aamen ja myyty! Paremmin rintamalinjamme jakoa ei olisi voinut kiteyttää.

Tunnistan itsessäni sisäisen kamppailun esoteerisen idealisti ja Clint Eastwood puolien väliltä.

Korppi on oikeus kirjoitti...

Hyvää iltaa.

Uskon, että voisin tehdä tämän paremmin. Mutta se olisi toisen kirjoituksen aihe. Tältä osin kuitenkin mennyt parhaiten tarjoavalle.

Clint Eastwoodin tie on se, mikä itseänikin houkuttaa yhä enemmän. Menetän uskoani ryhmiin yhä enemmän ja tekisi mieli jättäytyä puhtaaksi tarkkailijaksi, joka pohjimmiltani olen.

Tai no, hetkinen. Enkö minä jo ole? Ei minua näe mielenosoituksissa, puoluetoimistoilla tai järjestöissä. En tapaa samanmielisiä oikeassa elämässä paria kaveria lukuunottamatta, mutta heidän kanssaan en niin hirveästi politiikkaa puhu. Ehkä siis jatkan vain nykyistä linjaani, enkä saapaitani sen enempää saveen tahraa.