perjantai 1. heinäkuuta 2016

Brexit-asiaa Sarastuksessa

Menkää ja lukekaa.

EU:n myötäilijöille kyse on kuluttajan vapaudesta matkustella miten haluaa ja oikeudesta runsaaseen tuotevalikoimaan marketeissa. Se on orjan vapautta ja osoitus viheliäisimmästä pikkusieluisuudesta. Euroopan unioni on utopia, joka on perustutunut oletukselle juurettoman kuluttajan hedonismista. Sen ihanneasukas olisi maasta maahan ryntäilevä ja traditionsa unohtanut atomi, joka löytää kelvottomalle elämälleen sisältöä ostoksista. Hän vaihtaa sujuvasti identiteetistä toiseen, koska yksilöhän itse rakentaa itsensä. Hän on sovinnainen, koska sellainen on oltava ollakseen suututtamatta ketään. Hän on hajuton, mauton ja näkymätön rotta.


12 kommenttia:

Allaspalo kirjoitti...

"Kyse ei ole punnan kurssista, kauppasopimuksista eikä matkustamisen helppoudesta. Nuo ovat pikkuporvarien huolenaiheita."

En ehtinyt lukea pidemälle, kun oli pakko tulla sanomaan että loistavasti sivallettu. Tuota paremmin sitä ei voi sanoa!

Cheers mate

No niin menen lukemaan jutun loppuun

Allaspalo kirjoitti...

Uuh, sitä taas tuli kolisteltua nomenklatuuraan päin. Sillälailla veli hyvä.

Hyvä ja ytimekäs teksti.

Skotlannin EU kiima tosiaan vähän ihmetyttää. Mutta toisaalta, jos Skotit lähtevät kuningaskunnasta heillä tulee olemaan varsin kyrpiintynyt rajanaapuri, joten ehkä Ylämaan pojat haluavat turvatakuut Manner-Euroopasta.

Tekstisi onnistui hyvin myös kouraisemaan pintaa syvemmälle.
Teit hyvän analyysin tästä läpeensä tyhjästä henkisestä tilasta jossa me ryvetään. Kunhan on kivaa niin kivaa ja muulla ei väliä vaikka vihreän teen äärellä kauhistellaan snobisti materialismia ja luonnonvarojen kulutusta. Mutta hei kuukausi lahjoitus Greenpeacelle ja itsensä-etsimismatka Intiaan parantaa kaiken.

Aikaamme kuvaa hyvin mitä ateisti tubettaja Kate Fahr aka Bionicdance sanoo
tässä videossa vähän jälkeen jääneelle uskovaiselle. Uskis ihmettelee mitä syytä olisi elää ilman Jumalaa ja valon nähnyt ateisti tuumii että "voisit nauttii elokuvista, hyvistä ruuista tai paneskelusta." Ihanko totta. Jee. Mässytystä, roskaviihdettä, päämäärätöntä bylsimistä ja lisää roskaviihdettä. Kivaa kun on kivaa.

No okei myönnetään että neiti Fahr todellakin servaa uskiksen videon lopussa kun tulee puhe pahan-ongelmasta ja ympäristökysymyksistä. Ja Bionicdance on kyllä homoaktivisti ja kampanioi kanavallaan rationaalisen ajattelun puolesta taikauskoa, kreationismia yms vastaan. Annan hänelle siitä propsit siitä. Hän ole mikään passiivinen ikiteini konsumeristi.

Ironia on kuitenkin siinä, että vaikka hän visioi kanavallaan hienoja avaruudenvalloittamisesta, nälänhädän yms. selättämisestä teknologialla, niin hän on kansalaisaktivismin ulkopuolella markkinavoimien riepottelema ikiteini konsumeristi. Ja tämä "somea ja muita kivoja harrastuksia" -elämäntyyli on ainoa mihin hän voi vapauttaa homot ja teistit. Pelkää materiaalista yltäkylläisyyttä ja markkinavoimien turruttamaan scifi/fantasia eskapismia. Star warsia, star trekiä, kissojen kuvaamista ja välillä intialaiseen syömään mkavereiden kanssa ja muuta tyhjää paskas joka tuntuu kivalle . Mäkkäriä, Jedin paluuta ja irtoseksiä transkendentin tilalle. Ihanaa, ihanaa.

Kävi miten kävi, niin Brittien tempaus oli ihan raikas tuulahdus.

Allaspalo kirjoitti...

Mutta ettei menisi liian yksioikoiseksi niin edelliseen kommenttiin liittyen myönnettäköön, että pelkästään se että ihmisellä on jotain muuta kuin hengetöntä konsumerismia ei ole automaattisesti hyvä asia. Ovathan ISIS, bolsevikit ja natsitkin hengetöntä konsumerismia vastaan, mutta asettuisin koska tahansa puolustamaan lössähtänyt nykysysteemiä edellä mainittuja vastaan.

Tai siis, vaikka punaniska rockbilly on matalamielinen otus hänen ajattelumaailmansa on minusta paremåi kuin kiiluvasilmäisen fanaatikon. Suunnasta viis.

Mutta brititpä eivät äänestäneet kiiluvasilmäisen tribalistise äärinationalismin puolesta vaan käsittääkseni maltillisen kansallisen itsemääräämisoikeiden puolesta. Ja se on askel parempaa. Olkoonkin ettei mukavasta omakotialueesta ja illan pintistä haaveileva tory niin hirveästi eroa EU:n edustamasta ylikansallisesta kuluttaja zombista. Mutta kuitenkin, mieluumin tory/punaniska jolla on jalat maassa (toisin kuin fanaattosella äärinationatistilla) ja jonkinverran tervettä ylpeyttä (toisin kuin globalistien muokkaamalla kuluttajalla).

Helvetti kun ajatukset kulkee kehää

Allaspalo kirjoitti...

Katsoin peiliin ja kysyin itseltäni vihaisesti:"Mitä helvettiä yrität sanoa?" Ensimmäisessä kommentissani pilkkaan ylenmuuden tuntoisesti atomisoituneita ikiteini kuluttajia ja HETI seuraavassa kommentissa niryntään häntä koipien välissä perumaan puheeni ja ulisemaan että "ei saa olla natsikaan, ei saa olla natsikaan."

Säälittävää.

Sitten tajusin muuttaa kysymykseni muotoon:"Mitä helvettiä sinä sitten haluat"

Ja vastasin.

Sellaisen röyhkeän rehevän pikku punaniskan unelman. Mukavan, mutta välillä oikeasti ankaran elämän jossa on jokin lupaus jostain pirun voodoo-kansankirkko transkendenttista, joka vaatii oman kunnioittamisensa mutta ei mitään sen erikoisempaa. Ei mitään hienompaa kuin rauhassa nautittu kalja kovan työpäivän päätteeksi omalla kotiseudulla, välillä turvalliset yöunet saunanpäälle ja joskus kun vituttaa niin mutapainia alligaattorinkanssa talvipakkasella. Ei mitään turhaa ja naurettavaa klomeruulia. Tulkoon se naurettava paskantärkeä pömpötys sitten Hollywoodin studioista tai pömpööseistä ruskeapaitojen suurelle johtajalle omistetuista soihtukulkueista.

En halua mitään saatanan suuria ylisanoa kansakunnan/tosiuskovaisten/ylirodun uljaasta tulevaisuudesta, mutta en myöskään pelkkää pullamössöä ruuduntuijotusta ja salonkikelpoista urbaania sisäsiistiä muiden ja itseni hauskutus some-elämää. Vain vähän lupausta että maallisten kulissen takana on jotain, yksinkertainen mahdollisuus isännöidä omaa sikolättiä, laittaa aivot niin halutessani johonkin oikeasti syvälliseen tai vaikeaan tieteelliswen, filosofisewn ongelmaan ja bylsiä silloin tällöin vaikka omaa serkkua perseeseen sekä puolustaa koko komeutta tarvittaessa machetalla/kirveellä/tussarilla/pesismailalla. Ja kaikki Suuret Johtajat ja edistyksellisten hyväntekijöiden Edistykselliset Visiot uhkaavat mun visiota.

Piruparkojahan tässä paskapallolla ollaan ihan kaikki.

Ihmisellä on vain epämääräinen tahto kummittelemassa korvien välissä. Ei mitään hienompaa. Meillä ei ole tunteita, ei ajatuksia, ei näytettävää, ei identiteettiä, olemme miltei automaatteja.

Korppi on oikeus kirjoitti...

Ehtoota Allaspalo ja pahoittelut myöhäisestä vastauksesta, on ollut vähän tekemistä. Paha periköön niin sanotun oikean elämän!

Katsottuani Kate Fahrin videoita hetken, luovutin. Olen mennyt sen vaiheen ohi, jossa hänellä olisi ollut minulle mitään relevanttia sanottavaa. Ei sinänsä yllätä, että hänelle elämän tarkoitus löytyy henkilökohtaisista nautinnoista. Johan Suomessakin asti ateistit kampanjoivat aikanaan "Jumalaa tuskin on olemassa. Lakkaa siis murehtimasta ja nauti elämästä". Jeesus, kuin yläasteikäisen tasolla olisivat.

Mutta ettei menisi liian yksioikoiseksi niin edelliseen kommenttiin liittyen myönnettäköön, että pelkästään se että ihmisellä on jotain muuta kuin hengetöntä konsumerismia ei ole automaattisesti hyvä asia. Ovathan ISIS, bolsevikit ja natsitkin hengetöntä konsumerismia vastaan, mutta asettuisin koska tahansa puolustamaan lössähtänyt nykysysteemiä edellä mainittuja vastaan.

Tai siis, vaikka punaniska rockbilly on matalamielinen otus hänen ajattelumaailmansa on minusta paremåi kuin kiiluvasilmäisen fanaatikon. Suunnasta viis.


Tokikaan ei pelkkä usko riitä, vana olennaista onkin mihin uskoo. Ja muista että kirjoitat yhdelle fanaatikolle täällä.

Ja vastasin.

Sellaisen röyhkeän rehevän pikku punaniskan unelman. Mukavan, mutta välillä oikeasti ankaran elämän jossa on jokin lupaus jostain pirun voodoo-kansankirkko transkendenttista, joka vaatii oman kunnioittamisensa mutta ei mitään sen erikoisempaa. Ei mitään hienompaa kuin rauhassa nautittu kalja kovan työpäivän päätteeksi omalla kotiseudulla, välillä turvalliset yöunet saunanpäälle ja joskus kun vituttaa niin mutapainia alligaattorinkanssa talvipakkasella. Ei mitään turhaa ja naurettavaa klomeruulia.


Tämä on todennäköisesti keskiverron ihmisen unelma. Nykyajan harhaluulo olisi, että ihmiset haluaisivat loputtomasti vain mukavuuksia. Muussa tapauksessa talvisodan tai Britannian ilmataistelun kaltaiset ihmeet eivät olisi mahdollisia. Mutta iso osa ihmisistä ei myöskään lähde koko elämänmittaisille ristiretkille, heille kun riittää kotikylän kokoiset asiat (missä ei lähtökohtaisesti ole mitään vikaa).

Ihmisellä on vain epämääräinen tahto kummittelemassa korvien välissä. Ei mitään hienompaa. Meillä ei ole tunteita, ei ajatuksia, ei näytettävää, ei identiteettiä, olemme miltei automaatteja.

Miltei, muttei kokonaan? Automaattioletuksella on kovat implikaatiot...

I control an awkward soul
And my lines
Are automatic, automatically drawn
Realizing a multiverse in just one thing
And then I'm automatic, automatically GONE

Allaspalo kirjoitti...

Aaah, Korppi no danna huomasi ^^

Olet veli hyvä tehnyt samat havainnot kuin minäkin Bionic-d:n kaltaisista maailmanparantajista. Ulospäin ne vaikuttavat sähäköiltä, älykkäiltä ja rohkeilta. Mutta heidän substanssinsa on pelkkää epämääräistä "kaikille kivaa" hyvyyden uskoa ja heidän elämäsä pyörii vain massamedialta tihkuneiden käkätysten ympärillä. Ei sillä, eskapistejahan mekin ollaan ja meidänkin tekstit tihkuvat populaarikukttuuri viittauksia. Ero nähdäkseni veli hyvä on että meillä sentään on haku ulos viihtyvyyden kurimuksesta, ja me sentään haistamme ettei Star Trekkien, Tolkkienien ,wovien, pikku ponien, Valtaistuin pelien, radio-Rockin, Monty Pythonien, Jimi Hendriksien yms. takana kulisseissa kummittele muuta kuin nälkäisiä varjoja.

Tuo hyvyyden ideologian kornius on revitty Sarastuksessa yms. minua parempien toimesta jo monta kertaa rikki. Mutta miten sellainen joka perustuu epärealistiseen ihmiskuvaan ja naivin kostea silmäiseen
"Jos me nyt pidettäisiin toisiamme kädestä" huulen väpinään voisi selvitä pyhätöntä viikkoa? Tuo Ruotsin festarifarssi on minusta aika hyvä aikamme kuvastin. Ei pelkästään kun ottaa huomioon mitkä moheloinnit johtivat tähän, vaan koko asetelma. Festarit. Musiikkitapahtuma jossa musiikki on lähinnä kutsuvieraana,läpi kaupallista kulutusta ja röhkimistä ja kaupallisen myllyn läpi vedetty idoli, jonka edessä mölyää massamukavaa ja kaiken yllä leijuu, joku älytön idea kaikille kaikkea kivaa, vaikka katotasossa jauhaa Euroopan historian pinnallisimmat lihamarkkinat. Nälkäisiä varjoja, nälkäisiä varjoja.

Beatlesit olivat väärässä: rakkaus ei ole kaikki mitä tarvitset. Kuten Ruotsin tapahtumista olemme huomanneet.

Allaspalo kirjoitti...

KoO said:
Miltei, muttei kokonaan? Automaattioletuksella on kovat implikaatiot...

Haa, tylytit minuakin kovemmin. Halusin säilyttää mukana vapaan tahdon illuusion. Vaikka naivia ja älytöntä se onkin. Samalla tavalla kuin tajuan uskonnon älyttömän naiviuden, haluan oman pää parkani takia löytää transkendentin johon voin ripustautua roikkumaan. Transkendentin palvomiseen näen tarvitsevani vapaantahdon illuusion.


Tuo kappale oli muuten loistava tapa aloittaa päivä.

Realizing a multiverse in just one thing

Tuo oli loistavasti riimitelty.

Se on jännää miten monet kuvittelevat multiversumien tai tähtien välisen matkailun jotenkin ratkaisevan elämän elämän raadollisuuden ja banaaliuiden. Ihan kuin sieltä multiversumeista ja vierailta planeetoilta ei löytyisi muuta kuin ravintoketjuja ja "Syö tai tule syödyksi"- olentoja

Korppi on oikeus kirjoitti...

Iltaa taas.

Ei sillä, eskapistejahan mekin ollaan ja meidänkin tekstit tihkuvat populaarikukttuuri viittauksia.

Olemme aikamme ihmisiä hyvässä ja pahassa. Olen niin kauttaaltani populaarikulttuurin keskellä kasvanut, etten näe syytä edes yrittää päästä siitä eroon. Sitä paitsi pidän siitä kaikesta liian paljon.

Tolkienia ei kuitenkaan voi mainita samassa lauseessa raio rockin kanssa, eikä hänen mytologiansa ole silkkaa eskapismia. Kyseessä on kuitenkin kaikkien aikojen kirjallinen nero.

Beatlesit olivat väärässä: rakkaus ei ole kaikki mitä tarvitset. Kuten Ruotsin tapahtumista olemme huomanneet.

Näinpä. Yhtäkään valtakuntaa ei ole rakannettu pelkän rakkauden varaan. Ja vaikka joskus onkin syytä pidellä toisiamme kädestä, ei pelkästään sillä pitkälle pötkitä.

Haa, tylytit minuakin kovemmin. Halusin säilyttää mukana vapaan tahdon illuusion. Vaikka naivia ja älytöntä se onkin. Samalla tavalla kuin tajuan uskonnon älyttömän naiviuden, haluan oman pää parkani takia löytää transkendentin johon voin ripustautua roikkumaan. Transkendentin palvomiseen näen tarvitsevani vapaantahdon illuusion.

Ehkä ymmärsit väärin. Nimenomaan determinismi on älytöntä, sillä se poistaisi kaiken intention maailmasta; se on mielipuolisuutta. Jos vapaa tahto on pelkkää naiiviutta ja illuusiota, sehän merkitsee lisäksi valheessa elämistä.

Se on jännää miten monet kuvittelevat multiversumien tai tähtien välisen matkailun jotenkin ratkaisevan elämän elämän raadollisuuden ja banaaliuiden. Ihan kuin sieltä multiversumeista ja vierailta planeetoilta ei löytyisi muuta kuin ravintoketjuja ja "Syö tai tule syödyksi"- olentoja

Ja olettaen, että mitään multiversumeja siis edes on.

Tupla-J kirjoitti...

On kyllä hyvä teksti ja kertoo rivien välissä senkin, miksi #Fixit on tarpeen.

Korppi on oikeus kirjoitti...

Terve Tuplis ja kiitoksia kommentistasi.

Fixit on sellainen asia, joka itsessään voisi olla vain ensimmäinen askel. Jos nimittäin ei poliittinen kärjestelmä perustavalla tavalla muutu, pysyvät samat aasit vallan kahvassa unionista eroamisen jälkeenkin.

Tupla-J kirjoitti...

Nurinhan tämä pulju menee, mutta kotimaiset eivät millään pysty aiheuttamaan saman mittakaavan tuhoa ennen sitä kuin neuvostokraatit. Matalammasta kaivosta on helpompi nousta.

Korppi on oikeus kirjoitti...

Totta. Kyse on kuitenkin lähinnä aste-erosta.