maanantai 3. kesäkuuta 2019

Kuinka huono voi elokuva olla?

Paremman tekemisen puutteessa katsoin eilisiltana elokuvan Geostorm. Valitsin sen vailla kummempia odotuksia tai ennakkokäsityksiä, ajattelin saavani mukiinmenevää viihdettä. Kuinka väärässä olinkaan. Harvoin olen vihainen elokuvan nähtyäni, mutta tällä kertaa mikään muu ei ollut mahdollista. Hukkasin kallista aikaani, olisin voinut tehdä tai katsoa vaikka mitä muuta. Rimani ei ole edes erityisen korkealla, pidän myös rainoista joita yleisesti pidetään roskana. Liika on kuitenkin liikaa. Tämä ei ollut edes hauskalla tavalla huono, vaan vain huono ja tökerö.

Geostorm kierrättää ideoita aiemmin nähdyistä katastrofielokuvista. Kirjoitin hiljattain Roland Emmerichistä ja hänen tuotannostaan, mikä tämän tekeleen rinnalla näyttäytyy mestarillisena. Geostormissa kaikki on onttoa. Juoni on tylsä, hahmot tyhjiä, pahis paperia ja tunnelma lattea. Kaikista vioistaan huolimatta Emmerich osaa sentään rakentaa jännitystä. Hän rakentaa tuhon kuviaan ja tavoittaa niillä subliimin kokemuksen. Geostorm tehtailee vastaavaa kuvastoa, mutta ei osaa fiilistellä sillä oikealla tavalla.

Jos haluatte antisuosituksen, niin ottakaa tämä sellaisena. Älkää katsoko tätä elokuvaa. Säästäkää aikaanne, säästäkää aivojanne. Emmerichin roskaruoalla on aikansa ja paikkansa, mutta pelkällä roskalla ei.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kait se on ongelma noissa, että pitää olla näyttävää katsottavaa elokuvaeatteriin ja elokuvayhttiöllä on kire tehdä uusia kokoaika, niin ei oikein ehditä kunnon juonta tehdä niihin, tykkään tv-sarjoista nykyään enemmän ..

-jpt-

Lauri Stark kirjoitti...

Tervehdys.

Lienet oikeassa. Tästä näkyi, kuinka laiskalla otteella homma oli purkitettu. Vasemmalla kädellä sudittua roskaa suoraan ö-mappiin.