perjantai 24. toukokuuta 2019

HURREJA TURPAAN!!


Jokunen vuosi tätä onkin odotettu. Ruotsi on päihittänyt Suomen vuodesta toiseen niin MM-kisoissa kuin olympialaisissakin. Viimeksi leijonat olivat voitokkaina vuonna 2011, jolloin Suomi vei klassisessa kultaottelussa Ruotsin 6-1. Myös tuolloin kisat pelattiin Slovakiassa.

Tällä kertaa oli asetelma ennakoon täysin meikäläisiä vastaan, Ruotsilla oli asettaa 21 NHL-pelaajaa Suomen kahta vastaan. Ensimmäistä erää Ruotsi hallitsi, mutta toisesta erästä lähtien peli oli parasta leijonaa vuosikausiin. Suomi tuli päälle aggressiivisesti ja taisteli kulmissa voitokkaasti. Kiekko pysyi pääasiassa Ruotsin päädyssä, Suomi laukoi ja saikin pari kanuunaa siniviivalta sisään.

Kahdesti Suomi oli tappioasemassa, kerran kahden maalin verran. Mutta rinnalle tultiin joka kerta, tasoitusmaali viimeisellä minuutilla oli erityisen herkullinen. Mörkö Anttila, jolla ei ollut ennen tätä ottelua pisteen pistettä, nousi oikealla hetkellä esiin. Jatkoajalla Sakari Manninen sitten nosti kiekon ylämummoon, piste oli hänelle ottelun neljäs. Ei voi muuta kuin sanoa, että HIRVEETÄ PÖKKÖÄ PESÄÄN! ELÄKÖÖN SUOMI!

Suomi voitti ja Ruotsin starat juoksevat laulukuoroon. Seuraavaksi siis välieriin ryssiä haastamaan. Kyllä ny kelpaa!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Suomi voitti jo koko kisan kun ruotsalaiset rökitti, muulla enään olekään väliä kisoissa :)

-jpt-

Lauri Stark kirjoitti...

Tervehdys.

Niin, tärkeintä ei ole että Suomi voittaa, vaan että Ruotsi häviää.

Anonyymi kirjoitti...

Noniin, toi Suomen välierävastustaja ei voisi enää pahemmaksi mennä. Itänaapurilla kun on hiukan liikaa noita NHL-staroja joukkueessa, tosin niin oli Ruotsillakin. Ratkaisevaa tulee olemaan kuinka hyvin noi vanja-enot pelaavat yhteen eivätkä ala sooloilemaan tai miten hermot kestävät, taidoissa & luisteluvauhdissa he ovat pykälän ellei parikin edellä Suomen pelaajia. Suomen kannattaisi provosoida ja pelata "sikaa" Ilja Kovaltschukia vastaan? Taidokas pelaaja mutta surullisenkuuluisa tyhmistä jäähyistä.

Mutta eniten harmittaa Sveitsin puolesta, se oli lähellä turnauksen jymy-yllätystä. Kanada tasoitti vain 0,40 sekuntia ennen peliajan päättymistä ja ilman maalivahtia tietenkin (tyyliin "upporikasta/rutiköyhää") ja sitten tylysti voittomaali jatkoajalla, oikeaa Hannu Hanhi tuuria! Mutta wanhan kanadalaisen jääkiekko-oppikirjan mukaan "game is not over until it is over".

Nyt se loppuunasti pelaaminen palkittiin. Jos Kanada voittaa MM:n niin siinäpä riittää sveitsiläisillä jossiteltavaa, he olivat niin tuskallisen lähellä voittaa Ruotsin edellisvuoden finaalissa...


- Soomepois Eestist -

Lauri Stark kirjoitti...

Iltaa Soomepois.

Suomihan on Venäjälle tunnetusti paha vastustaja, ehkä jopa pahin. Olemme heidän mörkönsä. Suomi on monet kerrat tiputtanut ennakkosuosikkina pelanneen Venäjän pudotuspeleissä ja he tietävät tämän. Venäjällä on tähdet, heillä on kaikki paineet. Suomella on vain voitettavaa.

Mutta niin, Venäjällä on kova nippu kasassa. Jos he pelaavat kurinalaisesti ja tehokkaasti, voi taululle kosahtaa leijonien kannalta tylyt lukemat. Mutta ryssäfactor on aina mukana, muuttuja joka ratkaisee paljon. Ei olisi kerta eikä ensimmäinen, että ryssät turhautuvat, ottavat jäähyjä ja alkavat päälle vielä sooloilemaan. Sitä on nähty, kuinka pahasti heidän koko tähtinippunsa voi hajota käsiin.

Ja mitä Sveitsiin tulee, niin lätkässä on kaikki ansaittava. Lähellä, mutta ei kyllin lähellä.