tiistai 19. helmikuuta 2019

Maisemanvaihdoksia


Korjasin luuni etelästä keskisempään Suomeen. Katsotaan miten lähtee täällä kulkemaan, perse on meinannut revetä muuttohommien kanssa; saa kaupassa ravata sitä mukaa, kun huomaa jotain puuttuvan. Saa hoitaa muuttosiivousta edellisen asukkaan puolesta, kun pönttökin on paskainen. Viikon mittaisen rumban jälkeen ovat kamat vihdoin paikallaan ja skeidat putsattu pois. Vittu, että vihaan muuttoja. Vittu, että väsyttää.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo kakkojen jättäminen pönttöön on jännä ilmiö. Olen kuullut vastaavasta ilmiöstä usein. Lisäksi kakkaa tuntuu löytyvän erityisen paljon nimenomaan keskisuomesta. Tämä paikkaan liittyvä havainto taas voi olla ihan vain testiaineistoon liittyvä bias. Mutta se, että kuinka yleistä tälläinen kakalla manifestointi on, vaatisi jo ihan systemaattista kakkatilastoa.

Vuokrakämpässä yleinen siivoamattomuus voi selittyä ihan välinpitämättömyydellä tms. Mutta tuo kakka on jo astetta tai kahta tietoisempi valinta. Käsittääkseni vessan huuhtelu on monelle lähes automaatio. Onkohan siinä kyse jostain "meikähän ei taatusti porvarin kämppää siivoa!" -asenteesta, jossa kakka on tuo huutomerkki.

Siinäkin mielessä asia on hiukan hämmentävä, että itse vuokrakämpistä muuttaessani ei ole edes mielessä käynyt tuo kakalla julistaminen.

Lauri Stark kirjoitti...

Päivää Anonyymi.

Korjataan nyt sen verran, että jööttejä ei pönttöön sentään oltu jätetty. Oli vain paskainen pönttö muuten vaan. Mutta mielenkiintoinen havainto noin muuten, mitä keski-Suomeen tulee. Liekö joku paikallinen perinne?

Sametti kirjoitti...

"Tuo kakkojen jättäminen pönttöön on jännä ilmiö. Olen kuullut vastaavasta ilmiöstä usein. Lisäksi kakkaa tuntuu löytyvän erityisen paljon nimenomaan keskisuomesta."

Ei saatana nauroin ääneen. :DDD

Lauri Stark kirjoitti...

Ketäpä eivät keskisuomalaiset erikoisuudet huvittaisi.