torstai 17. maaliskuuta 2016

Ihmisiä juna-asemallaTässä onkin tainnut kulua pisin tauko blogini päivittämisessä tähän mennessä, eli kaksi viikkoa. On tullut eteen eräitä oikean elämän asioita, jotka ovat vaatineet huomiota. Kirjoittamiselle ei ole oikein riittänyt motivaatiota. Tai no, kirjoitan jotain lähes aina, mutta olen saanut aikaiseksi vain fragmentaarisia pätkiä. Hihassa olisi kaikenlaista sanottavaa kirjoitettavaksi…

Okei, tunnustan, ei vain oikea elämä ole vaatinut huomiota. Tein jokin aika sitten jotain poikkeuksellista ja ostin uuden pelin: Crusader Kings II:n. Jo tämän strategiaklikkailun opettelemiseen olen sinänsä joutunut uhraamaan paljon aikaa, sillä mekaniikat ovat varsin mutkikkaat. Mutta varsin koukuttavaa tämä on, kun vain sisälle pääsee. Tehtävänä on siis ohjata aatelisdynastiaa keskiajan Euroopassa ja päämäärät saa päättää ihan itse. Voit tavoitella vaikkapa Pyhän Saksalais-Roomalaisen Keisarikunnan kruunua tai elellä hiljaiselämää rajakreivinä ja keskittyä perhe-elämään; tässä mielessä CK2 yhdistää rooli- ja strategiapelit. Melkoiseksi aikasyöpöksi tämä on muodostunut, mutta sellaista se on aina innostuessani jostain.


Viime viikolla lähdin kotikonnuille asioimaan ja tapani mukaan otin junan alleni. Erään pienen paikkakunnan asemalla, joka toimi välipysäkkinä, nousin uuteen vaunuun. Ennen kuin ehdin siihen kavuta, pölähti sieltä ulos kaksi stereotyyppisintä perähikiän junttia, mitä osaan kuvitella: kaljamahainen karjalalippismies rööki huulessaan sekä risupartainen, luihu resupekka. He olivat kuin mistäkin suvaitsevaisten stereotypiasta sisäsiittoisine kasvonpiirteineen. Välitön ajatukseni oli, että tässä on kaksi miestä kaikkien hierarkioiden pohjamudista. Näistä kavereista eivät piittaa maamme asioista päättävät isot pamput ja johtajaurokset, syrjäkylien kundit ovat sellaisille ilmaa. Feministit näkevät heidät taas uhrihierarkioiden pohjalla, koska he eivät ole värillisiä, homoja eivätkä vammaisia. Vasemmistohumanisti sylkee heidän suuntaansa, rasistejakin kun moiset juntit varmaan ovat. Heillä ei ole valtaa sen missään muodossa, muttei myöskään uhristatusta, joka on vain toiseuden edustajille varattuna. Ei rahaa, ei naista, ei terveyttä, ja vitutus on kova. He ovat halveksituista halveksituimpia.

En tiedä ovatko he uhreja vai itse asiansa sotkeneet. En ajattele ihmisiä automaattisesti tahdottomina objekteina, vaikka olisivat silminnähden huonossa asemassa. Jos en tunne heidän tarinaansa, en tiedä miten he ovat tilanteeseensa päätyneet. Totean edellä siis vain sen, miten asiat ovat: heillä ei ole vallan hippuakaan, mutta samalla kaikki valta. Ovathan he valkoisia miehiä. Näin siis, jos uskomme vallitsevaa hegemoniaa. Joku sääty-yhteiskunta olikin kovin rehellinen tähän modernin ajan sukupuolikastiin verrattuna. Kellään ei näet ollut otsaa väittää, että torpparilla olisi ollut valtaa yhtään mihinkään. Torppari itse ymmärsi tämän ja maanomistaja ymmärsi tämän. Niin huono kuin heidän asemansa olinkin, ei kukaan kuitenkaan tullut vaatimaan kaupanpäällisiksi heiltä anteeksipyyntöä olemassaolostaan. Sillä juuri sitä feministi haluaa mieheltä, oli mies millainen puliveivari tahansa. Ei riitä, että ryömii mudassa. On lisäksi muistettava katumus perisynnistään eli miehisestä etuoikeudestaan. Ja kun ehdit jo naisen lepyttää, ripittäytymistä tulee kaiken jälkeen vaatimaan vielä neekeri.

10 kommenttia:

Lone kirjoitti...

Täytyy myöntää, että samanlainen myötätunto herää välillä kanssa. Ehkä eniten juuri siksi, että ei täällä ole sellaista kovaäänistä joukkoa huutamassa, että muistattehan myös nämä tyypit, että heilläkin saattaa mennä huonosti.

Korppi on oikeus kirjoitti...

Näin on marjat.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin kiteytetty, täytyy myöntää. Ja koska kuva usein kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, niin silvuplee:

https://www.google.fi/search?q=google&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiv6_zTucrLAhWEF5oKHRSPCa8Q_AUIBygB&biw=1264&bih=682#tbm=isch&q=at+least+i+have+my+white+male+priviledge&imgrc=leNTxW0mKFKCUM%3A

(Toivottavasti toimii tuo linkkihirvitys)

J.Edgar

Korppi on oikeus kirjoitti...

Tervehdys Edgar.

Kieltämättä tuo kuva on vielä ytimekkäämpi kiteytys.

kaleidoskooppiihmispään kirjoitti...

Onko herra blogistille Milo Yiannopoulos tuttu nimi? Minä vasta äskettäin törmäsin tähän mustaa mulkkua imevään fagottiin, joka leipätyökseen enimmäkseen suututtaa feministejä ja on se niin mukavaa katsottavaa. Aika supliikkimies muutenkin. Tsegedaut.

Korppi on oikeus kirjoitti...

Päivää Kaleidoskooppiihmispään, öö pää, tuu tii töö ti tuu. Hitto tuota nimeä :D

Yiannopoulos on tuttu nimi. Hän on karismaattinen ja liukaskielinen kaveri, mutta vierastan häntä ja hänen avointa egoismiaan. Joskus joku video saattaan osua silmään, mutten muuten jaksa häntä aktiivisesti seurata.

Feyris Nyannyan kirjoitti...

Jäbällä on sama pelimaku. kaikki ne total war, jne.. Yritin tahkota Europa universalista itävallalla. kohta on unkari ristipoikkipantu mutta eräät http://www.eu4wiki.com/Middle_East_regions ...kolkuttavat ovelle. saatana kun siinä on euroopan pöllönaamojen ja sählämien välissä hiljalleen. liittouma kusisten pikkuprovinssien kanssa tuottaa vain skismaa ja mielipahaa kaikille. tekisi mieli polttaa koko itäpaska maan tasalle ja lähteä kiinaan ryyppäämään.

Korppi on oikeus kirjoitti...

Hahaa, kyllähän näitten pelien kanssa hermot menee tuon tuostakin. Europa Universalis IV tuli kanssa hankittua Steamin alesta, mutta siihen en ole vielä päässyt käsiksi. Toistaiseksi CK2:n juonittelut ja dynastiasotkut ovat tuottaneet tapreeksi iloa ja päänvaivaa.

L kirjoitti...

Tuo anteeksipyynnön vaatiminen miehiltä on jotenkin asia joka ei todellakaan uppoa kaaliini, iso osa naisten ns. sortamisesta kuitenkin on pohjimmiltaan palautettavissa siihen, että raskaudenehkäisy on ollut ylipäänsä mahdollista vasta joitakin kymmeniä vuosia. Aiemmin naisten oli oikeasti fiksumpaa olla ryhtymättä moneen asiaan ihan vaan siksi että lapset ja ko. toiminta eivät sopineet yhteen, ei siksi että miehet välttmättä olisivat halunneet ehdottoman keskenään tehdä joitakin vaarallisia ja fyysisiä töitä tai hoitaa haastavia ja sitoutumista vaativia virkoja.

Muutenkin lässytys valkoisen miehen etuoikeuksista on hemmetin laiskaa ajattelua, se on ihan suoraa tilastotietojen väärinkäyttöä ja aiheuttaa ainakin allekirjoittaneessa kohtuutonta pahaa mieltä ja vitutusta. Toki etenkin jenkkilässä tilastollisesti huipulla on eniten valkoisia miehiä, mutta ei se kerro hevonvitunhelvettiäkään yksittäisen valkoisen miehen asemasta jenkkilässä eikä muuallakaan. Muutenkin tämä mies-nais vastakkainasettelu näppärästi kätkee ne tosiasiat että miehet tekevät edelleen ¾ itsemurhista, ovat useammin väkivallan uhreina, syrjäytymisriski on moninkertainen ja mitä perheoikeuksiin tulee niin en viitsi edes aloittaa. Jos naiset olisivat vastaavassa asemassa, niin lienisiköhän parku aika monikertainen? Lienisiköhän?

Ihminen on ennakkoluuloinen elukka ja erilaiset stereotypiat ovat lähtökohtaisesti olemassa sen takia että ei kukaan jaksa kohdata jokaista vastaantulijaa yksilönä. Päähän siinä hajoaisi. Ongelmaksi stereotypiat alkavat muodostua jos henkilö ei pysty muuttamaan näkemystään jostain tietystä yksilöstä tutustumisen jälkeenkään, tai jos stereotypiaan liittyvät ennakkoluulot kokonaan estävät kommunikaation. Tämän suuntaisia ongelmia olen enimäkseen kokenut näiden suvaitsevaisten tai SJW-tyyppien osalta, he ovat ihan valmiita lopettamaan minkäänlaiset keskusteluyritykset jos vastapuoli edustaa heille riittävän negatiivista toiseutta. Joka on mielestäni hiiituuusen ristiriidassa heidän yleisen agendansa kanssa siitä että erilaisuus on rikkaus ja mussunmussun. Mutta mikäpä minä olen kalpean naamani kanssa puhumaan asioista joita en selvästikään ymmärrä.

Korppi on oikeus kirjoitti...

Päiviä L ja kiitos kommentistasi.

Tuota anteeksipyyntöhän ei siis vaadita kirjaimellisesti, vaan kyse on vaatimuksesa tunnustaa etuoikeutensa. Tämä on eräänlainen ripittäytyminen, jonka feministisen oikeinajattelun sisäistänyt tekee ja jossa pappi eli toiseuden edustaja antaa synnit anteeksi.

Valkoisten "etuoikeuksissa" on tietysti kyse tilastollisista eroista etnisten ryhmien välillä, eli valkoisilla menee keskimäärin paremmin. Näyttää kuitenkin siltä, että suvaitsevaiston mielessä tämä etuoikeus koskettaa jokaista valkoista oli tämä millainen pulsu tahansa. Kumma kyllä, etteivät he Amerikassa pidä ääntä aasialaisten "etuoikeuksista", sillä heillä menee kaikista etnisistä ryhmistä parhaimmin. Kummallista että ne niin rasistiset valkoiset ovat antaneet jonkin ryhmän menestyä itseään paremmin; kaikenkattavan rakenteellisen rasisminhan pitäisi tehdä se mahdottomaksi, kuten se on tehnyt mustien ja latinojen kohdalla. Siitä ei voi missään nimessä olla kyse, että ryhmien välillä olisi essentiaalisia eroja.

Nykyajan paradokseihin kuuluu se, että kovimmin suvaitsevaisuutta ja inklusiivisuutta ääneen julistavat ovat niitä suvaitsemattomimpia ja eksklusiivisimpia. Oikeisto, joka taas julistaa rajoja ja ulossulkemista, on varsin sekalainen seurakunta mitä erilaisimpia ykislöitä erilaisista taustoista. Suvaitsevaisto on homogeenisempi joukko ja ulossulkeva, oikeistossa ollaan valmiimpia toivottamaan outolinnutkin mukaan. Tämä havainnolistuu myös puolueiden kannattajaprofiileissa; vihreät ovat lauma akateemisia keskinkertaisuuksia, persut äärimmäisyyksien sakki luusereita ja teräviä tyyppejä.