maanantai 28. lokakuuta 2019

Kun Akulla hirttää kiinni


10 kommenttia:

QroquiusKad kirjoitti...

Edellisbloggauksen kommentissa kun pohdin Akun luonnekuvaa ja sen vaikutusta juomatapoihin, on hän tässä kuvassa mielestäni omimmillaaan itsenään.
Kaikki vaan kurkusta alas ja vauhdilla!

Lauri Stark kirjoitti...

Akusta on moneksi!

Tuumailija kirjoitti...

Jaha, seuraava tapaus tutkittavana. *vetää laboratoriotakin ylleen*

Aku ryystää kuin viimeistä päivää, kuin riivattuna. Hän ei edes nauti juomasta, vaan kyseessä on selvä pakonomainen tarve saada ko. juomaa mahdollisimman paljon mahdollisimman nopeasti kurkusta alas. Tätä vasten uskon, että kyseessä ei ole laatujuoma, josta haluaisi varsin nauttia. Toisaalta kyse ei ole myöskään pahanmakuisesta juomasta, koska sellaista ei pystyisi juomaan ilmeenkään värähtämättä pullokaupalla. Kyseessä täytyy olla jonkin riittävän kasuaali, miedon makuinen juoma joka ei kutkuta makuhermoja liikaa kumpaakaan ääripäätä kohti, mikä tekee nopeasta juomisesta helppoa.

Laatikoita näkyy kaksi ja niiden pääty on kolme ruutua leveä. Kuvasta ei näy, kuinka pitkiä laatikot ovat. Ainoa johtolanka on aivan kuvan oikeassa alakulmassa pilkistävä pullo, mutta sen perusteella on mahdoton päätellä onko se samasta laatikosta (jolloin laatikko on vähintään 3x3 ruutua) vai onko laatikon vieressä kylki kyljessä toinen laatikko, josta tuo pullo pilkistää (tämä jättäisi yhden laatikon kooksi 3x2 ruutua). Halpojen juomien standardipakkauksissa yhdeksän pullon laatikko olisi varsin poikkeuksellinen. Sellaisia pakkauksia, joissa pääty olisi kolmen ruudun mittainen, ovat sikspäkki, 12-päkki tai 18-päkki. Ne olisivat ehdottomasti yleisimmät etenkin halpajuomien pakkauksina. Eli kuvassa näkyy kaksi kappaletta 18-päkkejä, kaksi kappaletta 12-päkkejä tai kolme kappaletta sikspäkkejä. Näin ollen pullojen kokonaismäärä olisi joko 36, 24 tai 18 pulloa.

Tyhjä pullo on läpinäkyvä, mikä kertoo että juoma on väriltään ruskehtavan tummaa. Pullon muoto viittaisi perinteiseen Coca-Cola-pulloon. Tätä teoriaa tukee se, että samaa juomaa on laatikkokaupalla, eli juoma on Akun persaukisuuden huomioon ottaen jotakin halpaa jota saa laatikoissa, vähällä rahalla paljon. Ainoa mikä teoriassani hiertää, on se että kuvassa Aku ei välitä selvästikään siitä, että juoma ei ole jääkaappikylmää. Ei lämpimästä kokiksesta kukaan pidä. Teoriassa on mahdollista että laatikot ovat juuri hetkeä aiemmin tuotu jääkaapista ja koska ne tyhjennetään pikaisella vauhdilla, kolapullot eivät ehdi lämmetä liiaksi ennenkuin ne kaikki on nautittu. Mutta en usko, että Aku kykenee juomaan kaikkia moisella tahdilla. Yhden perinteisen kokispullon tilavuus on 0,33 litraa joten aiempien pullomäärien perusteella hänellä olisi nautittavana 12, 8 tai 6 litraa. Moiseen suoritukseen ei Olli Hokkanenkaan pysty. Eli Aku ei kykene kittaamaan kaikkia kerralla, muttei toisaalta vie jääkaappiinkaan niitä joita ei jaksa heti juoda. Tämä onkin visainen tapaus.

Lauri Stark kirjoitti...

Tuumailijan harmaat aivosolut raksuttavat, älä kuitenkaan vedä niitä solmuun. Sanoisin, että kyseessä on liki visvainen pulma.

Ekku kirjoitti...

Kyseessä oli muistaakseni "Sihi-juoma", silloin kuin tuon luin lehdestä. Juoman sisältöä ei kyllä paljastettu

Lauri Stark kirjoitti...

Sihi-Juoma, tuo ankkalinnalaisten mysteerinen kestosuosikki.

Feyris Nyannyan kirjoitti...

Meinasin kirjottaa jotain että kylläpä nää paska-ankat on hauskoja, ja vieläkin naurattaa vuosien jälkeen, mutta ei helvetti, sitten tajusin että näähän taitaa olla ihan oikeista akuista? Herra jumala mitä settiä. ja vielä koko perheen sarjakuvassa. Kyllä nyt niin loukkaannuin ja lapset saa vaikutteita alkoholista.

Lauri Stark kirjoitti...

Joo, oikeat ankat ovat jo ihan kyllin hulluja. Ja lisää on kuule tulossa, kyllä täältä pesee!

QroquiusKad kirjoitti...

Muistan itsekin tuon sarjan:

Iines oli alussa tulossa visiitille Akun luo, kun näki ikkunasta lentelevän tyhjiä pullloja jo ennestään suureen läjään.
Iines rynnäköi sisään otaksuen huligaanien vallanneen Akun talon, mutta näky olikin tuo.

Aku puolusteli käytöstään ettei kerta kaikiaan vaan voi vastustaa limua; muistaakseni merkkiä ei tuossa sarjassa mainittu, joskin muistan Sihi-juoman lukuisista muista sarjoista.

Iines alkoi palauttaa Akua takaisin ruotuun. Matkassa oli monta mutkaa, mutta niiden myötä Aku päätyikin töihin limutehtaalle ja sai vielä henkilökohtaisen maistelumukin; olihan työntekijöillä oikeus särpiä limua mielensä mukaan.

Aku hyödynsi oikeuttaan antaumuksella kunnes oli niin yökkötäynnä, että tarvitsi nokoset. Hänen nukkuessaan ja laiminlyödessään työtehtävänsä limutehdas ylikuormittui ja räjähti, hukuttaen Ankkalinnan limutsunamiin.

Aku heräsi tajunneensa nähneensä vain painajaista, mutta otti loparit ja palasi kotiinsa, vannoen peilin edessä aloittavansa uuden, ryhdikäämmän elämän ja lähti lenkille. Iines tulikin vastaan jo ovella palauttamaan Akulta takavarikoimansa limulaatikon, tultuaan siihen tulokseen ettei niiden riistäminen olisi oikein.

Viimeisessä kuvassa Aku tyhjentää limupulloja tiskialtaseen manaillen samalla sentyylistä ettei tätä myrkkyä minulle ikinä. Taustalla Iines soittaa lääkärille huolissaan Akun mielenterveydestä.

Eli ei siis pelkoa lapsukaisten turmeltumisesta, alkoholista ei ollut kysymys.

Lauri Stark kirjoitti...

En muista lukeneeni kyseistä tarinaa, mutta luotan silminnäkijöiden valaehtoisiin lausuntoihin. Siispä juryn tuomio on:

Not guilty.