maanantai 23. marraskuuta 2020

Sarastuksesta kajahtaa!

Öyhötin pitkästä aikaa Sarastuksen sivuilla. Aiheena identiteetit ja niiden rakentuminen:

Enemmän kuin osiensa summa.

Vallitsee hegemonia, jossa sukupuoli on yksilöpsykologiaa ja rotu mielivaltainen sosiaalinormi. Mikään muu ei ole näissä puitteissa mahdollista: käsitteet ovat tyhjiötä, joka voidaan täyttää millä hyvänsä. Sosiaalinen maailma on sopimus ja siten mielivaltaa, jossa ehtoja voidaan muuttaa toiveiden mukaan.

4 kommenttia:

QroquiusKad kirjoitti...

Luettu on nyt kahteen kertaan. Komean näköistä tekstiä, hattua nostan skribentintaidoillesi.

Itse kirjoituksen sanoma taisi silti hivenen kadota sanojen sekaan;
ehkä pieni tiivistäminen olisi voinut tehdä hyvää.

Lauri Stark kirjoitti...

Iltaa Qroquius.

Kirjoitin tekstin unettoman yön tunteina, joten kenties ajatus ei kulkenut koherentilla tavalla :D

Tapsa kirjoitti...

"Tieteellisestä jargonistaan ja saivartelevasta analyyttisyydestään huolimatta poliittisesti korrekti paradigma suhtautuu totuuksiinsa mustavalkoisesti. Vaikka sosiaalinen todellisuus on todettu konstruktioksi, kelpaavat sinne vain yhdenlaiset konstruktiot."

Ei voi liikaa korostaa sitä, kuinka valikoivasti sosiaalista konstruktivismia tosiaankin käytetään. Käytännössä homma tuntuu menevän niin, että esim. binääristä sukupuolijakoa tai valtaväestön kansallista identiteettiä voidaan dekonstruoida mielinmäärin. Kaikensorttiset vähemmistöidentiteetit (ja niitähän riittää) taas on julistettu pyhiksi ja koskemattomiksi.

Jos tässä muka-analyyttisessä sirkustaiteilussa on jokin punainen lanka, niin se lienee tämä: me spermanaamat emme ole mitään, eikä meillä ole kulttuuria.

Lauri Stark kirjoitti...

Iltaa Tapsa.

Jos tässä muka-analyyttisessä sirkustaiteilussa on jokin punainen lanka, niin se lienee tämä: me spermanaamat emme ole mitään, eikä meillä ole kulttuuria.

Naulan kantaan. Teoriassa konstruktivismi on vain yksi ajattelun muoto, mutta käytännössä se on ase länsivastaisuuden arsenaalissa. Sillä pyritään hämärtämään omaa identiteettiämme ja heikentämään puolustusvalmiuttamme samalla, kun vihollisryhmät jätetään rauhaan; ja jopa niin, että heidän identiteettiään ja hyökkäysvalmiuttaan vahvistetaan kääntäen verrannollisesti.