lauantai 24. lokakuuta 2020

Preussilainen roolimalli

Preussin prinsessa Victoria Louise.

4 kommenttia:

QroquiusKad kirjoitti...

No niinpä, sanan varsinaisessa merkityksessä.

Jos taas mentäisiin cosplayhin ja muihin roolileikkeihin, menisiköhän tuo Totenkopf-kuvioinen karvahattu enää läpi nyky-Saksassa?

Lauri Stark kirjoitti...

Tervehdys.

En itse asiassa tiedä. Ainakin hakaristi on ihan virallisesti kielletty, mutta en tiedä muista natseihin liitetyistä symboleista. Eiköhän siitä kuitenkin tavalla tai toisella hankaluuksiin joutuisi.

Saksa on paska maa.

Apoliteia kirjoitti...

@ Qroquius Kad

Saksalaiset ovat, paitsi paskanjäykkiä moralisteja, myös legalisteja. Sequitur koska keisarillisen Saksan tunnukset eivät ole mitenkään itsessään laittomia, ei Victoria Louisen rakuunapuvun apinoiminen joissain naamiaisissa aiheuttaisi vankila-, tai sakkotuomiota - korkeintaan kulmien nosteluja. Varsinainen laki asiasta, StGB § 86a, tarkoittaa tosiasiassa perustuslain vastaisten järjestöjen tunnusten käyttöä. Tarkoitetuista organisaatioista tai tunnuksista ei ole mitään virallista luetteloa, mutta lähinnä lakia on käytetty uusnatseja, kommunisteja ja islamisteja vastaan kun näitä tunnuksia on käytetty "tosissaan".

Lopulta asian määrää siis konteksti. Esim. tämä puheena ollut Totenkopf olisi minkä tahansa poliittisen natseilun yhteydessä kielletty, mutta naamiaisissa, taideteoksessa tai vastaavassa käy päinsä. Onpa käynyt niinkin, että äärioikeistolaiset kulkueet ovat käyttäneet kulkueissa keisarikauden lippuja niiden nauttiman lainsuojan vuoksi!

Mitään tarkkaa rajaa asiassa ei siis (tarkoituksella) ole annettu, mutta koska Saksassa ei ole vakavasti otettavaa, vaarallista hohenzollernilaista liikehdintää, pääsee keisarillisen kauden kuvasto tuomioistuinten seulasta läpi 'liehuvin lipuin'.

https://en.wikipedia.org/wiki/Strafgesetzbuch_section_86a

P.S. Blogi-isännälle hatunnosto hyvästä mausta. Victoria Louise on tässä kyllä melko iskevännäköinen plikka.

Lauri Stark kirjoitti...

Kiitokset Apoliteialle lainopillisesta tietoiskusta. Taitaa olla tuo paskanjäykkyys juuri Preussin peruja.