lauantai 21. toukokuuta 2016

Minne menit Matruuna?

Nämä sanat jäivät:

Ruukinmatruuna on päättänyt lopettaa bloginsa. Takkirauta on tehnyt tehtävänsä: se on toiminut ruukinmatruunan varoventtiilinä, ja vuosien varrella on paljon tapahtunut ja ruukinmatruuna itsekin on kasvanut ihmisenä. Uudet haasteet odottavat, ja nyt on aika siirtyä eteenpäin. Kiitokset kaikille lukijoille vuosien saatossa! 

Ja sitten tuli äkkilähtö. Ei tällainen käy laatuun, blogistania tarvitsee masuuninsa. Jos nyt sanottava on sanottu, niin ei voi mitään. Mutta täytyikö blogi laittaa kokonaan piiloon? En ehtinyt edes sitä Númenor -tarinaa lukea, ei kiva.

Näkemiin.

214 kommenttia:

1 – 200 / 214   Uudempi›   Uusin»
Allaspalo kirjoitti...

No ei yhtään kiva. Hiljaseks vetää
:(

Suomen yks terävämpiä sanankäyttäjiä vetää pelimerkkinsä pois ja samanaikaisesti porukka vaan ihkuttaa jotain vitun lätkää ja tuutista tulee vain jotain hallituksen kouluarvosana pelleilyä. No näin.

Kävi jopa vähän foliohatumpi vaihtoehto mielessä, mutta jätetään pöpeily sikseen. Ikävä juttu että RM lähti noin vain, olisin halunnut sanoa hyvästit.

Lone kirjoitti...

Harmittaa tuo tosiaan kanssa. :(

Onneksi blogimaailmassa toisaalta pystyy kompensoimaan menetyksen siirtymällä uusien samankaltaisten blogien lukijaksi.

Ananas kirjoitti...

Harmin paikka. Olen ihaillut Matruunan tuotteliaisuutta ja että pystyy vuodesta toiseen tuottamaan päivittäin tekstiä, joka on silti todella asiapitoista. Ei tule mieleen sellaista blogia joka vetäisi vertoja, ei ainakaan suomenkielistä. Jotkut tekstit olivat sen verran timanttia (vaiko ruostumatonta terästä?) että blogimuoto melkein teki vääryyttä niille ja ajattelin että olisivat sopineet jonnekin kansien väliin sen sijaan että hukkuvat arkistoihin. Nyt niitä ei löydä sieltäkään. No, ehkä ne tulevat löytymään omasta kirjahyllystä, mutta nettiin en ole laittamassa kerran kirjoittaja niin selvästi on päättänyt poistaa ne näkyviltä.

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Hmm. Matruuna mainitsi muutaman viime viikon aikana että heillä on valtavan suuria kriisejä perheessä. Tässä voi olla syy siihen, että blogi loppui näin yllättäen. Pahimmillaan siinä kävi kuin Tapio Tuurin blogin kanssa, perikunta sulki sen. Tiijä hänest?

Lauri Stark kirjoitti...

Tervehdys kommentoijille.

Kaikkia harmittaa. Takkirauta oli niitä blogeja, jotka ehtivät kokoa kasvaessaan suunnilleen intitutionalistua. Hän oli tärkeä osa tätä skeneä, isot saappaat jäävät täytettäviksi.

Naps, tuosta vain. Ei edes jäähyväisiä tullut jätetyksi, kuten Allaspalokin jo sanoi.

Turkkulaanen: jokin aika sittenhän Matruunan lapsi selätti syövän. Mutta ilmeisesti jotain uutta härdelliä on ilmaantunut, ei siinä siis blogille jää välttämättä paljoakaan aikaa. Tämä oli vain sangen totaalinen ratkaisu.

Anonyymi kirjoitti...

Itse en arvostanut Ruukinmatruunaa kovinkaan paljon. Hänen tapansa roiskia hätäisesti kannanottoja aiheesta kuin aiheesta hyvin vähäisellä asiantuntemuksella oli ärsyttävä. Hyvin mietityt, monipuoliset ja syvälliset kirjoitukset ovat paljon antoisampia kuin tajunnanvirta. Lisäksi Ruukinmatruunan tapa kirjoittaa itsestään yksikön kolmannessa persoonassa vaikutti ainakin minusta ylimieliseltä narsismilta. Hän oli ainoa tuntemani konservatiivinen blogikirjoittaja, joka toisinaan sai minut tuntemaan irrationaalista halua kuulua eri poliittis-ideologiseen viiteryhmään kuin hän. No, eivät hänen kirjoituksensa häirinneet minua, kun tajusin lopettaa niiden lukemisen, joten esitän osanottoni niille, joille kirjoitukset taas tuottivat iloa.

Yllätyin hänen äkkilähdöstään. Jos kirjoittaa kymmenen vuoden ajan liki päivittäin juttua kaikesta maan ja taivaan väliltä ja jaksaa vielä keskustella kommentoijien kanssa, blogin luulisi olevan aika suuri osa elämää. Vaikuttaa epätodennäköiseltä, että kyse olisi vain blogisfäärissä yleisestä kyllästymisestä, koska sellaisen olisi luullut oireilevan pitkään kestävänä innostuksen hiipumisena, eli näkynyt päivitystahdin laskuna. Jäähyväisviesti oli kuitenkin reippaan ja optimistisen oloinen; olisiko perikunta yllättävän kuoleman tapauksessa halunnut antaa aivan väärää tietoa?

Lauri Stark kirjoitti...

Terve Anonyymi.

Oma suhteeni Matruunaan on toki ristiriitainen, ei hän yksinomaan hyvä kirjoittaja ollut. Jollain tasolla kuitenkin tunsin samaistuvani ihmiseen siellä takana; kolmannen persoonan etäännytyksestä huolimatta hän kirjoitti varsin henkilökohtaisella otteella.

Lopettamisen syitä voi vain spekuloida. Itse olen kuitenkin ollut havaitsevinani tiettyä toisteisuutta hänen viime vuosien jutuissaan, kenties sanottava vain tuli sanotuksi kaikilla mahdollisilla tavoilla. Äkkikuolemaan en oikein kykene uskomaan, vaikka eihän sitä voi varmuudella tietää. Toivon joka tapauksessa hänen paluutaan jonain päivänä.

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Totaalinen ratkaisu, kyllä. Mutta mielestäni sopii Matruunan tyyliin aika hyvin.

Lauri Stark kirjoitti...

Eittämättä.

Ananas kirjoitti...

Olihan siellä välillä asiavirheitä ja nopeammin rykäistyjä juttuja, sekä luultavasti yhdellä istumalla mietittyjä ja kirjoitettuja mielipiteitä, mutta ihme jos ei noin aktiivisessa blogissa olisi. Minusta keskustelu siellä oli myös aktiivista ja laadukasta ja sitä oli ilo lukea. Vähän provokatiivisella otteella keskustelua syntyy enemmän. Ei kuitenkaan mielestäni tahallaan provoillut, mikä olisi ollut ärsyttävää.

Lauri Stark kirjoitti...

Terve Ananas.

Keskustelunkin taso vaihteli, mutta pysyi kyllä yleensä asiallisena. Matruuna oli omienkin sanojensa mukaan paksukalloinen, mikä näkyi ajoittaisena inttämisenä ja saman asian toistona. Hän ei ole ihmisiä, jotka ensimmäisenä myöntävät olleensa väärässä (en ole muuten minäkään). Mutta parhaimmillaan itse teksti oli sivuosassa kommenttien viedessä ajatusta pidemmälle.

Curufin kirjoitti...

Todella sääli, että Matruuna lähti. Blogiaddiktina saattoi olla tyytyväinen päivitystiheyteen. Matruuna kirjoitti aina viihdyttävästi, olipa sitten samaa tai eri mieltä. Sieltä tuli myös tylyimmät natsikortit, viimeksi eutanasiakysymyksessä. Tai sitten se kommentti oikeistolaisista ateisteista. Valitettavasti edes vanhat kirjoitukset eivät jääneet, onkohan niitä tallentunut johonkin internetin syövereihin?

Muuten jos bloggausideoita kaipaat, niin kiinnostaisi blogistin näkemys Donald Trumpista ja alt right-ilmiöstä jos olet näihin perehtynyt. Tai vaikka vain lyhyempi kommentti.

Lauri Stark kirjoitti...

Iltaa Curufin.

Takkirautahan oli aktiivisuudessaan kuin uutissivusto. Toki tietynlaisia kirjoituksia sai suodattaa lasien läpi, että sai tasapainoisemman näkemyksen. En tiedä mistä hänen kirjoituksiaan voisi vielä kaivaa. Joku IT-asiantuntija voisi eittämättä keksiä keinon, mutta meille maallikoille jää vain toivo blogin paluusta päivänä X.

Olen kyllä ajatellut Jenkkilän poliittisia kuvioita kommentoida joku päivä. Katsotaan nyt lätkän MM-kisat ainakin ensin loppuun->

Toinen anonyymi kirjoitti...

Tässä linkissä on syy siihen miksi Takkirauta-blogi suljettiin. Stasi-Kemppisen tutkintapyyntö poliisille muutama kuukausi sitten on myös osasyy. Kun prosessi etenee, niin eiköhän asiasta kuulla lisää. Blogin poistaminen ei oikein auta, kun väkivaltakoneisto Fobban toimesta on kopioinut kaikki kirjoitukset.

Anonyymi kirjoitti...

En usko että viranomaiset olisivat pakottaneet Takkiraudan sulkemaan. Eihän siellä nyt niin rankkaa tekstiä kuitenkaan ollut.

Allaspalo kirjoitti...

Jos tässä nyt paljastuukin niin että a)Takkirauta blogin takana on todella sellainen monilahjakkuus (joka on vielä perheenäiti) b) jos tämä monilahjakas metallurgi äiti on roudattu leivättömän pöydän ääreen
ja jos vielä
c) tämän monilahjakkaan (syöpälapsen äidin) lärvi ja nimi vuotavat vielä jotenkin julkisuuteen niin, onneksi olkoon valtiovalta, tässä on teillä taitaa olla uusi totaalikieltäytyjä.

Mutta eipäs nyt hätäillä. Syitä blokin lopettamiselle on leegio ja RM toivoisi meidän muiden ottavan tilanteen rauhallisesti ja järkevästi.

Lauri Stark kirjoitti...

Hyvää myöhäisiltaa Anonyymeille. Tai niin hyvää kuin finaalitappion jälkeen voi olla.

Poliisitutkintakin on mahdollista, mutta arvailua kaikki tyynni. En minäkään muista Matruunalta edes mitään Halla-ahon kaltaista lukeneeni. Ja Hallis on taas jostain Seppo Lehdosta aika kaukana.

Toivotaan Allaspalo, etteivät nuo spekulaatiot pidä paikkaansa. Kenties taustalla on vain henkilökohtaisia syitä, mutta eihän sillekään voi mitään että äkkinäinen lopetus kysymyksiä herättää.

Ironmistress kirjoitti...

Huhut ruukinmatruunan kuolemasta ovat vahvasti liioiteltuja.

Meillä on ollut perheessä sen verran pahoja kriisejä, että nyt on aika pitää taukoa. Toinen juttu on, että ruukinmatruuna on vaihtanut työpaikkaa ja haluaa nyt aloittaa puhtaalta pöydältä. Kolmas juttu on se, että ruukinmatruuna koki, että Takkirauta on tehnyt tehtävänsä: asiat, joista Takkiraudassa on keskusteltu, ovat nyt valtavirtaa. Neljäs syy on se, että koko blogi alkoi tuntua jo pakkopullalta, ja nyt on aika siirtyä syrjään.

Tuskin ruukinmatruuna tulee poistumaan täysin blogoslaviasta, ja ehkä ruukinmatruuna aloittaa vielä uuden blogin.

Viranomaisilla ei ole osuutta blogin lopettamiseen. Vaikka Takkiraudassa julkaistut tekstit olivat vielä viisi vuotta sitten hyvin räväköitä ja olisivat voineet antaa aihetta tutkimuspyynnölle, nykypäivänä asenneilmasto on kertakaikkiaan muuttunut niin, että Takkirauta on nykypäivänä valtavirtaa.

Kaikkea hyvää vakiolukijoille, ja kenties vielä kohtaamme!

Ironmistress kirjoitti...

Ai niin. Takkirautaa pääsee lukemaan jättämällä sähköpostiosoitteensa ja lukupyynnön.

Lauri Stark kirjoitti...

No päivää Matruuna :)

Kun sanomista ei ole, turha sitä väkisin on puurtaa. On myös totta, että Takkiraudassa edustetut näkemykset ovat valtavirtaistumassa. Mutta kuten olet sanonut itsestäsi, harmaita eminenssejäkin tarvittaisiin. Ketjusta jää puuttumaan iso lenkki.

Huhuilta on nyt katkaistu siivet ja jatkat omalla tielläsi. Jotenkin kuitenkin luotan siihen, että painetta vielä kertyy ja silloin on varoventtiili taas avattava.

Tapaamisiin.

nantti kirjoitti...

Niin mihin sen sähköpostiosoitteen voi jättää? Kyllä noita olisi kiva joskus lukea.

Allaspalo kirjoitti...

Hahaa! Mä arvasin, että kunhan vain alkaa sähköistää jotain Takkiraudan lopettamista käsittelevää ketjua niin kyllä se RM saadaan kaivettua esiin.

Mä oon niin hyvä.

Mutta asiaan
@Korppi ja @RM miten tämä sähköpostin jättö ja lukupyyntö tehdää tehdään. Pitääkö luoda bloggeriin profiili vai?

Ironmistress kirjoitti...

KoO: jos sallit halukkaiden jättää tänne, niin ruukinmatruuna poimii ne täältä :) Kun ne on poimittu, ne voi deletoida.

Lauri Stark kirjoitti...

Terve taas immeiset.

Kuten Matruuna sanoo, jättäkää osoitteita tänne. Deletoin ne myöhemmin, jos näin tahdotte.

Jätin yhden laatikkoon tulleen kommentin tässä julkaisematta. Kyseinen henkilö ymmärtänee miksi.

L kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Allaspalo kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Curufin kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Ironmistress kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Lauri Stark kirjoitti...

Ja edellisille kommentoijille tiedoksi: osoitteenne menivät perille.

Allaspalo kirjoitti...

Kiitos isännälle nopeasta toiminnasta.
Ja sitten minun on tehtävä nolo tunnustus, juttu on näet niin että Purppura sätkynukke
tämän jutun kommentti osastolta...


Purppura sätkynukke kirjoitti...

... olen mä. Vaikka KoO swn jo terävänä poikana on tainnut tajuta. Ajattelin kertoa että RM tietäisi Purppura Sätkynuken hänen kommentti osastollaan olevan sitten minä. RM blogissa ei ole enää nimi/URL mahdollisuutta niin minun piti käydä sanomassa moikat Purppura Sätkynukkena. Anteeksi pyyntö kaksi naamaisuudesta mutta KoO tiedät varmaan miten arkapaikka MDD on enkä uskaltanut kommentoida kirjoitustasi Överiä haaveilua aikoinaan Allaspalona.

Moottor Miäs kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Lauri Stark kirjoitti...

Iltaa Allaspalo.

En itse asiassa osannut tuota arvata. Mutta tuokin on vielä nimimerkki. Ajatteleppa, jos menisimme omilla nimillämme huutelemaan asiasta turuilla. Ajatuskin nolostuttaa, tätä en pui koskaan edes perhepiirissä

Kylläpä tuohonkin kirjoitukseen on muuten eri ihmisten juttuja ilmaantunut. Ei ole selvästi aihe ollut missään framilla, kun ihmiset tulevat netin obskuuriin nurkkaan avautumaan asioistaan. Sinänsä mukavaa kuunnella.

Ananas kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Ironmistress kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Lauri Stark kirjoitti...

Tuleepas viestiä. On ollut rakastettu blogi.

Allaspalo kirjoitti...

@Korpi. Toivottavasti KoO et ole vihainen.

Eikä se paljastuminen enää niin hirveästi ehkä mitään, (Jos G muuten luet tätä niin älä kuitenkaan ota asiaa puheeksi keskiviikon-parlamentissa*) mutta ajattele Korppi jos olisi kärähtänyt kouluaikana... Pyörtyy

Esittelin muuten aikoinaan itse pikku syndroomani omalle perheelleni luetuttamalla tuon tekstisi isälläni ja kerroin olevani yksi kommentoija. Olihan isä jonkin aikaa poissa tolaltaan.

*Tuosta ei tarvitse välittää

Lauri Stark kirjoitti...

Kun Takkirauta on päässyt Hipipediaan ja mainittiin kerran YLE:n jutussa vihapuhesivustona, pitäisi saada artikkeli wikipediaankin.

Lauri Stark kirjoitti...

Kappas, kommentoit tuossa välissä.

En keksi, miten voisin olla mistään syystä vihainen.

Oma perheeni on asiasta tietoinen, koska touhuni oli lapsuusaikoina näkyvää ja äänekästä. Mutta eipä asiaa juuri esille oteta. Kauan sitten veljeni naureskelivat, mutta eivät taida enää juuri välittää.

Ironmistress kirjoitti...

Kun Takkirauta on päässyt Hipipediaan ja mainittiin kerran YLE:n jutussa vihapuhesivustona, pitäisi saada artikkeli wikipediaankin.

Mitä turhia. Takkirauta on nyt olutta ja menyttä.

Lauri Stark kirjoitti...

Hmm, Hipipedia.

Mutta mennyttä...

:(

Allaspalo kirjoitti...

:-)

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Lauri Stark kirjoitti...

Katos, tuossa olikin linkki. Tää on muuten hyvä laulu, taisit joskus joulun tienoilla sen linkata. Tarttuu päähän :p

Lauri Stark kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
matti heikkinen kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Unknown kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
lyyra kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Kari Rydman kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Dáin kirjoitti...

Aikansa kutakin. Takkirautaa on tullut seurattua anonyyminä
syksystä '11 lähtien, kun kaveri sen ekan kerran linkitti.
Postauksia ja niiden keskusteluja tuli seurattua välillä hyvinkin tarkkaan, vaikken keskusteluihin itse osallistunutkaan.

Tolkien -aiheiset kirjoitukset ja lukuisat historiapostaukset
olivat ehdottomasti parasta antia. Niitä jäin ehkä eniten kaipaamaan.

Kiitos hyvästä blogista ja hyvää jatkoa!

Dáin kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
FRDM kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Ironmistress kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Ironmistress kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Jefferson Smith kirjoitti...

Kun KoO tämä postaus kerran on muuntunut Takkirauta blogin muistopaikaksi, niin minäkin voisin jättää viestini tänne.

Takkiraudan poistuminen blogimaailmasta oli järkytys minulle. Olen seurannut niin monta vuotta kyseistä blogia. Olihan se myös ensimmäinen blogi jonne eksyin (ja mitä kautta löysin monia muita (myös sinut KoO)). Mutta Takkiraudalla oli erityinen paikka sydämessäni, olinhan lukija jo historian alkuhämäryydestä, en aivan alusta, mutta kenties pari vuotta perustamisen jälkeen… noin suurin piirtein…. Luoja siitä on kauan :) . Tuolloin olin nuori aloitteleva opiskelija vailla tulevaisuuden toiveita. Nyt töissä ja vaikka mitä… Takkirauta yhdessä muiden konservatiivisten blogien kanssa muodosti minulle eräänlaisen ”perheen”, enemmän tai vähemmän samaa mieltä olleen perheen (no joissain asioissa hyvinkin paljon eri mieltä olleen).

Ironmistress, onnistuit pitämään blogia jota aina odotin innokkaasti. Vaikutit myös ajatusmaailmaani aikalaila: on tietysti totta, että kiihkoilit joissakin asioissa, mutta siitä huolimatta koen saaneeni jonkinlaista pehmennystä omaan ajatteluuni (ja tässä takkirauta blogi näytteli isohkoa osaa)…. Kenties kalibrointi on myös hyvä sana; sait minut kalibroimaan ajatukseni kasaan ja annoit älyllisiä ärsykkeitä. En ollut lähellekään kaikessa samaa mieltä kanssasi, mutta valtaosin jaoin takkiraudassa olleet asiat… Ja tämän seurauksena tunsin sielunveljeyttä kirjoittajaa kohtaan.

Minä kiitän kaikista niistä vuosista joilla viihdytit ja sait ainakin minut ajattelemaan asioita. Kiitän aktiivisesta osallistumisesta keskustelun puolella, ne älyjen taistelut olivat viihdyttäviä (tai kuten joku anonyymi sanoi joskus (hataralla muistilla muisteltuna): ”taas täällä kokoontuvat superälykkäät takkiraudan lukijat” (nauroin varmaan puolituntia tuolle kommentille… se ei varmaan ollut kirjoittajan tarkoitus, ainakin itse tulkitsin sen sarkasmiksi)). Mutta kiitän ja kumarran, Ironmistress olet ansainnut kaiken kunnioitukseni! Toivotan hyvää jatkoa sinulle.

Ps. KoO kiitos, että tänne voi kirjoitella näitä ja vaikka olenkin varsin satunnainen kommentoija, niin käyn lukemassa blogiasi hyvin aktiivisesti. Jatka hyvää työtä :)

Jefferson Smith kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Lauri Stark kirjoitti...

Terve ja pitkästä aikaa jefferson. Mukavaa, että tällaisellakin blogilla on sellaisia olioita kuin "vakilukijat".

Itse en ihan noin kauan ehtinyt Takkirautaa seurata, 2012 syksyllä aloin säännöllisemmin lukemaan. Ensi kosketuksen aikaan maailmankuvani oli monissa asioissa erilainen ja reaktioni sen mukainen. Kuitenkin Takkirautaan on tavallaan aikojen saatossa kasvanut kiinni ja oppinut arvostamaan niitäkin juttuja, joista ei edelleenkään ollut samaa mieltä.

Naali Valoisa kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Ironmistress kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Brutus kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
James Hirvisaari kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
AT kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Erkki kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Ironmistress kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
rmattila kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Lauri Stark kirjoitti...

Spam spam spam spam spam spam spam spam spam spaaaam!

EMX kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Ilari kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Sokerimunkki kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Ironmistress kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Takkirauta oli tärkein blogi minulle ja tietenkin sen sulkeminen surettaa. Ymmärrän kuitenkin ratkaisun. Kiitos Ruukinmatruunalle, toivotan kaikkea hyvää vastaisuudessa!

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Unknown kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Ironmistress kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Ironmistress kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Ironmistress kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Ironmistress kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
anonymous kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
dataoranki kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Veijo Ryhänen kirjoitti...

Ruukinmatruuna, minäkin haluaisin päästä lukemaan blogiasi, koska se on todellinen aarreaitta staattisen maailma -ja ihmiskäsityksen omaavan ihmisen mielenmaailmaan tutustujalle ja aihetta syystä taikka toisesta opiskelevalle!

Oma motiivini blogisi lukemiseen käy ilmi tästä:

"Ihminen on pohjimmiltaan paha" -harhaopin ja siihen liittyvän staattisen maailma -ja ihmiskäsitysten aiheuttamat kustannukset ovat suomessa vuositasolla kymmeniä miljardeja euroja vuodessa! Siksi jokaisen suomalaisen tulisi omalta osaltaan vastustaa ja taistella tämän harhaopin levittämistä vastaan."(http://nahistuvasohvaperuna.blogspot.fi/2016/05/onko-linnunpoikaset-syova-orava-paha.html)

Sähköpostiosoitteeni on muotoa etunimisukunimi at gmail.com
(ei pistettä etu -ja sukunimen välissä, tämän kommenttini saa blogin omistaja niin halutessaan jättää näkyviin)

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Ironmistress kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Stuubio kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Ironmistress kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Ironmistress kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
JPOS kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Ironmistress kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Unknown kirjoitti...

Nöyrimmin pyydän Takkiraudan lukuoikeutta. Aivan huikeita tekstejä, joita en koskaan ujouttani kehdannut kommentoida, vaikka mieli teki. Tämä on siis ensimmäinen kommenttini IKINÄ millekään blogiforumille. Kertonee jotain Takkiraudan tekstien vaikuttavuudesta, tasosta ja informatiivisuudesta. Terveisiä RM:lle. Hienoa, etteivät pahimmat aavistukseni toteutuneet...

Ironmistress kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Tupla-J kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Merovingi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Ironmistress kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Ironmistress kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Misirlou kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
James Hirvisaari kirjoitti...

Kiitän lukuoikeudesta.

"Suuresti arvostamani blogisti Ruukinmatruuna äskettäin lopetti Takkirauta-bloginsa. Hän oli tullut siihen päätökseen, että hän on tehtävänsä tehnyt. Ikävä jäi älyn säihkettä, syvää ymmärrystä, viisautta, hyväntahtoisuutta ja oikea mielenlaatua, jota bloginsa oli täynnä.

Minä olen osaltani tullut hiukan samoihin aatoksiin. Tuntuu siltä, että olen tehtäväni tehnyt. Oman filosofiani mukaan kaikella on aikansa ja tarkoituksensa. Tänään loppuu monta aikakautta elämässäni. Aion tästedes ihan oikeasti keskittyä nauttimaan täysin siemauksin eläkepäivistäni."

https://jameshirvisaari.wordpress.com/2016/05/31/277-sommoro/

Unknown kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Ironmistress kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
danielewski kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Sametti kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Elli Yrjänä kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Aaltonen kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Tolovasen Jussi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Ironmistress kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Unknown kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Ironmistress kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Unknown kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Jukka Keitele kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Ironmistress kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Luettuani lukijakommentit jäin vielä miettimään Ruukinmatruunan äkillistä poistumista blogiavaruudesta. Pidän hyvinkin mahdollisena, RM:n ilmoituksesta huolimatta, julkiselta vallalta tullutta merkittävää painostusta tai uhkailua. Tämän puolesta puhuu se seikka, että vanhat kirjoitukset on poistettu näkyvistä. Siihen ei olisi ollut MITÄÄN syytä, jos RM olisi vain kyllästynyt pitämään blogiaan. Miksi hän olisi yhtäkkiä alkanut hävetä mielipiteitään? Ei RM ollut mielestäni sellainen persoona. Eikö näihin aikoihin nettitoimijat googlea, facebookia ym. myöten ole antaneet pyhiä lupauksia "vihakirjoittelun" kitkemiseksi? Sensuuri leviää?

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Ironmistress kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Jaatinen kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Ironmistress kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Ironmistress kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Unknown kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Jani Alander kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Ironmistress kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
jeeeremy kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Ironmistress kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Ironmistress kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Marcus Agrippa kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Timo P. kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Aaltonen kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Uj kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Ironmistress kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Wild_Lizard kirjoitti...

Sydämeni sai kiitettävän aikaa kestäneen rytmihäiriökohtauksen (joskin ovat synnynnäisiä ja vaarattomia sellaisia) huomatessani, että blogi oli noin vain kadonnut. Nyt ainoa toivoni on päästä kutsutuksi lukijaksi, joten toivon Ruukinmatruunan huomaavan viimeisenä oljenkortena esittämän yhteydenottoni.

Anon täten lupaa päästä kurkistamaan jälleen uniikkien aivojesi tuotantoon. Kehittyneemmälle tasolle noussutta ajatteluasi mitä suurimmalla ilolla jo vuosia seurattuani, olen myös väkisinkin kiinnittänyt huomiota moniin sinut kirjoittajana toisista erottaviin elementteihin. Huolella valittujen asiakokonaisuuksien lisäksi lähestymistavoissasi on poikkeuksetta nähtävissä mitä kiehtovimmalla tavalla valittujen ja jaoteltujen argumentaatiotaitojen rinnakkainen kuljettaminen. Onnistut persoonallisuuttasi mukailevalla temmolla mahdollistamaan vaivattoman siirtymän keskelle mukaansatempaavaa, raskaidenkin asioiden puintia mahdollistavaa ilmapiiriä, mikä pakottaa lukijan lähentymään aihetta ja jalostamaan tästä omia oivalluksiaan. Olen viettänyt monituisia kymmeniä tunteja lukiessani tekstejäsi omassa ylhäisessä yksinäisyydessäni jättäen kommenttikentät systemaattisesti huomiotta.

Tieto on valtaa ja sitä kautta hyvinvointia muodostava tekijä - panoksesi tiedonjanon herättelyssä on tuotanut käytännön tasolla suunnattoman paljon hyötyä. Suoranaiseksi hitiksi tuttavapiirissäni muodostunut "Valinta vai henki"- otsikoitu kirjoituksesi on tuottanut kollektiivista hyvää. Seksuaalikäyttäytymistä ja etenkin sen ehkäisypuolta peräänkuuluttamasi pohjustus eteni tekstissä kattavaksi luetteloksi eri aborttitekniikoita. Jaoin sitä monituisia kertoja etenkin naispuolisille ystävättärilleni ja heistä valtaosa päätyi luetuttamaan sen myös miespuolisilla kumppaneillaan. Oman tinkimättömän roolinsa tiedostamisen lisäksi he saavuttivat tasa-arvoa (parisuhteissaan) tämän tärkeän, YHTEISEN VASTUUNKANNON osalta ja keskenkasvuiset, tekstin sivuuttaneet tapaukset tippuivat monelta melko armotta kelkasta pois.

ALERT PARAHIN MATRUUNA, KUTSU MINUT LUKIJAKSESI! Pahoittelut migreenimyrskyn jälkeisestä aivotoiminnan tökkimisestä ja sen vaikutuksesta tekstiini.

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Ironmistress kirjoitti...

Wild_lizard, siihen tarvitaan sähköpostiosoitteesi.

Unknown kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Ahven kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Huhuu? Tuliko WIld_Lizard hyväksytyksi googletilillään?

Lauri Stark kirjoitti...

Matruuna itse kurkistelee tänne aika ajoin ja lisäilee osoitteita, joten kärsivällisyyttä.

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Ironmistress kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Kurki kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Taisto Raukee kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Unknown kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Pevi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Unknown kirjoitti...

Wild_Lizard tuli hyväksytyksi, vasta nyt älysin tarkistaa tätäkin sivua. Kiitokset Ruukinmatruunalle korkeatasoisista teksteistä! Erityinen kiitos kaikille joiden ansiosta kykenin jäljittämään mahdollisuuden päästä jälleen mukaan Takkiraudan blogin ainutlaatuiseen biosfääriin, jolla älyllinen elonkehämme voi tarjottujen aivoärsykkeiden siivin ominkin oivalluksin kukoistaa :)

Veikko Suvanto kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
kyyhkykyky kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
kyyhkykyky kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Unknown kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
«Vanhin ‹Vanhempi   1 – 200 / 214   Uudempi› Uusin»