keskiviikko 29. tammikuuta 2020

Murkulaa taivaalle

8 kommenttia:

Apoliteia kirjoitti...

On se kaunista.

Sanovat, että ei sitä mies olekaan ennen kuin on ampunut tykillä, ajanut junaa ja pannut neekeriä. Tähän voi varmaan keksiä erilaisiakin trikorneja, mutta näin se "klassinen" menee.

Lauri Stark kirjoitti...

Iltaa Politeia.

On se kaunista, ja jyhkeää. Näin PST-miehenä kuitenkin korjaan tuota kolmikkoa siten, ettei se ole mies eikä mikään jos ei ole raskassingolla ampunut.

QroquiusKad kirjoitti...

Kyllähän se totisesti elähdyttää nurmiporankin sielua, kun Isot Putket puhuvat julistaen jumaltenpelkoa maahantunkeilijoille ja muille bolsevikeille!

Anonyymi kirjoitti...

Olen itse wanhana tykärinä ampunut 122 H 63:lla, joka on myös sitä koeteltua neuvostokamaa, ehken aavistuksen kolhosti viimeistelty (vissiin sirpillä & vasaralla), mutta sitäkin toimintavarmempi myös kovallakin pakkasella ym paskakelissä. Ihan veturin puikkoihin en sentään ole tähäksi mennessä päässyt, mutta T55:lla olen kerran pikkulenkin ajanut, joten se ajakoon nyt sen asian. No se kolmas... Pitänee ottaa viisivuotissuunnitelmaan. ;)

-J.Edgar-

Lauri Stark kirjoitti...

Tervehdys.

Qroquius: Suomi suomalaisille ja rautaa rajalle!

J.Edgar: Jos jotain Neuvostoliitossa hallittiin, niin tykistö. Doktriini nyt on tosin sitä, että hukutetaan vihollinen kranaatteihin. Mutta minkäs teet, jos putkia ja pommia on vaikka muille jakaa.

Apoliteia kirjoitti...

Mutta vakavasti ottaen, kertokaapas tykistössä palvelleet että mitä tämä kuvaajaa lähin kaveri oikein tekee pyöriessään tuon hylsyn ympärillä? Ja onko tuo hylsyjen iskeminen maahan suulleen standarditoimenpide, mihin sillä pyritään?

Anonyymi kirjoitti...

...ja tässäpä tykistöaliupseerin vastaus kysymykseesi: No aluksi senverran nillitystä, että tuo hylsy on hienommalta nimeltään kartussi (se aselajiylpeys, u know ;) Ja se mitä tuo kaveri (kaiketikin panostaja) tuossa duunaa, on että hän kiertää kartussien pohjasta käytetyt nallit irti. Se homma kun on paree tehdä hylsyn ollessa vielä kuuma, koska jäähtyessään metalli supistuu, ja tuo käytetty nalli saattaa iskostua kiinni niin tiukasti, että sen irrottaminen voi olla jo likimain mahdotonta, erittäin hankalaa ja vittumaista nyt ainakin. Ja ammusmies iskee nuo kartussit kantapuoli ylöspäin maahan lähinnä helpottaakseen tuon nallien irrottajan työtä. Eipä tuohon sen kummempaa liity.

Sinänsä tuo 130 K 54:n kartussikin on melkoisen jykevää lajia, kuten kuvasta näkyy. Kuten toki itse tykkikin.

-J.Edgar-

Apoliteia kirjoitti...

Heitin-au kiittää kollegiaalisen tyhjentävästä vastauksesta!