lauantai 25. tammikuuta 2020

Kaksi maanvaivaa

5 kommenttia:

QroquiusKad kirjoitti...

Tuossa se nähtiin mitä on marxilaisuus:

pöllitään yrittäjän omaisuutta, heittäydytään tämän kannettavaksi, nöyryytetään häntä ja lopuksi tuhotaan tämän omaisuutta, vaikka ollaan jo itsekin huomattu että homma kusee rankasti.

Ja kaikki on olevinaan vielä hauskaa. Alas marxilaisuus! Eläköön kapitalistinen huumori!

Anonyymi kirjoitti...

Joskus reilut 10v sitten tuli ylen puheelta näittem marx-veljesten nuoruudesta ja lapsudesta, tais olla jotain omaelämänkkerrlasita kerrrontaa, en muista nyt kenen noista kirjottama, olivat mm käyneet Neovostoliitossa sillon aikoiaan esiintymässä, pitäs kyllä tarkistaa asiat ..

-jpt-

Lauri Stark kirjoitti...

Ehtoota kommentoijille.

Qroquius: totta tosiaan! Ei ole sattumaa, että ovat Marxin veljeksiä nämä lurjukset.

jpt: mielenkiintoista, tuosta en olekaan kuullut mitään.

Anonyymi kirjoitti...

Tiedä onko noissa marxin veljeksissä mitään Karl Marxiin tai muhunkaan sellaseen liittyvää ..
Mikäli muistan niin olivat melkosen yritteliäitä millä rahaa sai..
https://www.levykauppax.fi/artist/marx_groucho/groucho_ja_mina/
Kuvaus

Groucho ja minä on Marx-veljesten suulaimman huulenheittäjän kertomus omasta taipaleestaan New Yorkin Yorkvillesta yhdeksi maailman kuuluisimmista koomikoista. Groucho, jonka ura kattoi amerikkalaisen showbisneksen kaikki kehitysvaiheet vaudevillesta ja elokuvasta radioon ja televisioon, on pippuroinut tämän “pula-ajan Pepysinsä” täyteen väärentämättömiä mielipiteitä naisista, komiikasta, autoista ja Hollywoodista. Mukana vilahtelevat myös Chico, Harpo, Zeppo ja Gumma Marx.

Omaelämäkerrassaan Groucho paljastaa avomielisesti muun muassa: – kuka on Yorkvillen kaupunginosan epäpätevin lääkäri kautta aikojen – mitä Chico teki makeiskauppias Stookfleischin housuille – kuinka Napoleon Bonaparte joutui liikenneruuhkaan Philadelphiassa – mitä Chaplin ja Marx-veljekset tekivät ilotalossa Salt Lake Cityssä – miten Groucho oli aiheuttaa ulkopoliittisen skandaalin Meksikossa – miksi Greta Garbo ei koskaan esiintynyt yhdessäkään Marx-elokuvassa…

-jpt-

Lauri Stark kirjoitti...

Kiintoisaa, en juuri tiedä noista poppoon ulkoelokuvallisista liikkeistä. Sielläkin näemmä riittäisi tarinaa vaikka muille jakaa.