maanantai 4. helmikuuta 2019

Kevyet mullat, Matti Nykänen

Kaikki sekoilunsa sikseen, yritetään muistaa Matti siitä mitä parhaimmillaan oli: suomalainen urheilusankari.



Levätköön rauhassa.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Värikäs, monivaiheinen ja ajoittain myrskyisäkin vaellus on tullut siis tiensä päähän. Sattui ja tapahtui, mutta eipä hän toisaalta milloinkaan käynyt rypemään itsesäälissä ja syyttelemään muita möhläyksistään, joten kyllä miehestä kaiken törmäilyn takaa sitä selkärankaakin löytyi. Toivottavasti elämä oli sentään Matillekin sitä ihmisen parasta aikaa, niin ylä- kuin alamäkineenkin!

-J.Edgar-

Lauri Stark kirjoitti...

Morjensta.

Se on joo hyvin sanottu.

Tapsa kirjoitti...

Moro,

Urheilusankarihan Matti toki ensisijaisesti oli, mutta kyllä minä hänen muusikkoudestaankin löydän tiettyjä ansioita (siis muutakin kuin sen ironisen camp-ulottuvuuden).

Nykäsen parhaat biisit ovat hävyttömän tarttuvaa iskelmärokkia, joka tuo muutaman huurteisen kera nautittuna hymyn huulille. Laulusuoritukset haparoivat usein vähän sinne päin, mutta niistä välittyy aito innostuneisuus. Ilmeisesti keikoillaankin oli parhaimmillaan vilpittömän hurmoksellinen meininki.

Laitetaan tästä miehen muistolle:

https://www.youtube.com/watch?v=FvQeVW3VOKk

Apoliteia kirjoitti...

Tiedoksesi, että tekstiin upottamasi v.-88 suurmäki -video ei avaudu Bloggerissa, ilmeisesti kv. olympiaomitean vaatimuksesta. Täytyy mennä Youtuben puolelle jos haluaa katsoa.

P.S. Oliko Bomfunk-päivityksesi keskustelussa heittämäsi 'Nykänen euroviisuihin' sattumaa, vai oliko uutinen kuolemasta jo tuolloin julki? Jos ei, niin olipahan yhteensattuma...

Lauri Stark kirjoitti...

Tervehdys.

Tapsa: en kyllä vain osaa nähdä tuota laulu-uraa muuna kuin yrityksenä rahastaa vanhalla maineella. Mutta jos joillekin maistuu, antaa mennä vain. Kyllähän tuo ilmeisesti möi aikanaan aika paljon.

Apoliteia: joo, ei näemmä toimikaan. Mutta eipä se mitään, kun sen tuubasta kumminkin näkee.

Tuo Nykäs-kommenttini oli vain päähänpisto, uutiset huomasin vasta päivällä. Ei siis Nykästä euroviisuihin :(

QroquiusKad kirjoitti...

"Juuri kun pääsin sanomasta" -ilmiö ehti iskeä. Tuonen viikate liippasi likemmin.

Matti Parka, omaa sukua Nykaenen ei enää lähde minnekään. Hän on tehnyt viimeisen ponnistuksensa. Emme tiedä, tekikö hän sen jälkeen telemarkin ja täysien pisteiden alastulon?

Kaikkien aikojen paras (tietääkseni edelleen?) Mäkikotka lähti viimeisen kerran, eikä enää palaa. - Tiedätkös Korppi, olen sinulle kateellinen.
Uskot Jumalaan ja kuolemanjälkeiseen elämään.

Minä olen agnostikko samaan tapaan kuin Albert Camus'n nimekkään romaanin "Sivullinen" päähenkilö Mersault:
en usko jumaliin, mutta en myöskään katso voivani väittää ettei sellaisia voisi olla olemassa.

Pääset aikasi täytyttyä tapaamaan Matin jossain toisaalla. Vaan koska en tiedä, ehkäpä kohtaammekin kolmestaan Pietarhovissa tai Manalassa siirtyneinä Ajasta Ikuisuuteen?

Lauri Stark kirjoitti...

Tiedätkös Korppi, olen sinulle kateellinen. Uskot Jumalaan ja kuolemanjälkeiseen elämään.

Ei kannata. Kuolemanjälkeinen elämä voi jatkua myös helvetissä, eikä pelastumisesta ole varmuutta.

Pääset aikasi täytyttyä tapaamaan Matin jossain toisaalla. Vaan koska en tiedä, ehkäpä kohtaammekin kolmestaan Pietarhovissa tai Manalassa siirtyneinä Ajasta Ikuisuuteen?

Toivottavasti tapaamme tuonen valoisalla puolella. Kun etsit, niin etsivä löytää.