perjantai 8. helmikuuta 2019

Kaunein rannelaukaus

Jos puhutaan yksittäisestä laukauksesta, seuraava lienee hienoin jonka olen kuunaan nähnyt:



Olen katsonut tuon jo ties kuinka monta kertaa. Miten Matthews ensin li'uttaa kiekon sivuun ja sitten liikkeensä momentilla ja taipuisalla mailallaan linkoaa kiekon suoraan ylämummoon, aivan täydellistä. Osuman kruunaa tolpan kilahdus ja se, että samalla lohkesi jatkoaikavoitto. Kaikki tapahtuu niin sulavasti, sanoisinko esteettisesti. Siis sanalla sanoen kauniisti. Suomalaista väriä tilanteeseen tuo Kapasen ripeä nousu ja oivaltava jättösyöttö.

Ja suomalaisista puheen ollen, mikä Patrik Lainetta vaivaa? En ole Jetsien otteluita hetkeen nähnyt, mutta kuuleman perusteella tekeminen on halutonta ja laiskaa. Huikea marraskuu poislukien on kuluva kausi ollut raskas pettymys. Toivomani 50 maalia ja 82 pistettä jäävät toteutumatta. Jos Laine olisi kolmoskentän laituri, hänen pistesarakkeensa olisi hyvällä mallilla. Mutta Laineelta on lupa odottaa enemmän. Verta vittu pakkiin.

5 kommenttia:

QroquiusKad kirjoitti...

Hannu Lauermaa mukaillen voisi sanoa, että syitä alisuorittamisiin on yhtä paljon kuin alisuorittajia; kaikkiin alisuorittamisiin ei ole syitä ensinkään.

Johan tuossa viikolla eräs NHL-vaikuttaja peräänkuulutti Laineelle jo läimäytystä tai jotain, että loppuisi se löysäily.
Ehkä pleikkarijonne on saanut liian paljon liian nopeasti ja helposti, ja olisi nyt sen korvapuustin tai muun kurinpalautuksen tarpeessa?

Yhtä hyvin taustalla saattaa olla joitain vaikeita yksityiselämän ongelmia, joista Laine ei ole kertonut muille kuin lähimmilleen, eikä Jetsin valmennusjohto kuulu heihin.

Jokin on joka tapuksessa nyt lievää vaikeammin pielessä, ja olisi syytä kaivaa se jokin esiin. Toimenpiteet vasta sen jälkeen, ettei tehtäisi enemmän vahinkoa kuin hyötyä.

Lauri Stark kirjoitti...

Iltaa Qroquius.

Joo, kyllä ongelman täytyy olla pään sisällä. Taidot eivät minnekään ole kadonneet, joten jotkin piuhat ovat siellä solmussa. Sitäkään ei sitten tiedä, painaako jokin loukkaantuminen, josta ei ole vain ilmoitettu. Mutta enpä tiedä siitä, tuskinpa roikottaisivat puolikuntoista kaveria pelaavassa kokoonpanossa tieten tahtoen.

Lauri Stark kirjoitti...

Ai niin, kannattanee jättää Google plussan käyttö sikseen jos haluaa vastaisuudessa kommentoida. Ellet ole siis jo huomannut, aiotaan koko palvelu lakkauttaa seuraavien kuukausien aikana ja sitä myöten sen kommentointimahdollisuus. Eli parasta vaihtaa vaikka ihan normaaliin blogger-profiiliin.

QroquiusKad kirjoitti...

Kiitoksia aiheellisesta varoituksesta, en olisi huomannutkaan!
Se mikä tässä kuitenkin oudoksuttaa on, että minulla näyttäisi olevan Blogger-profiili tai jotain siihen liittyvää; ainakin Pekan Porstuan ja Tom Kärnän blogin viimeisimmässä kommentissani on Bloggerin tunnus.

Miksi se näkyy siellä, muttei esim. täällä? Onko minulla Blogger-profiili vai eikö ole, ja jos on jatkaako se olemistaan Google +:n sulkeutuessa huhtikuussa?

Lauri Stark kirjoitti...

Hmm, en osaa tuohon sanoa mitään. Minullahan on blogger-tilin lisäksi myös google plus -profiili, joka tietääkseni ainakin oli automaatio googlen tilejä luotaessa. Voi olla, että jostain tiliasetuksista voi vaihtaa kommentoinnin muotoaan. Tai sitten voi tehdä vaikka kokonaan uuden tilin.

Ilmeisesti tuon uudistuksen aikana katoavat kaikki vanhatkin google plus -tileillä tehdyt kommentit. Siivoavat sitten oikein kunnolla.