maanantai 4. tammikuuta 2021

Kevyet mullat, Alexi Laiho


Yksi sivu suomalaisen metallin historiaa kääntyy, sillä Children Of Bodomin kitaristi Alexi Laiho on kuollut. Bodom oli Nightwishin, Rasmuksen ja HIM:in ohella aloittamassa suomalaisbändien maailmavalloitusta 90-luvun lopulla; ilmiötä, joka ei ole sittemmin toistunut. Vaikka kotimaan hittiartisteja on senkin jälkeen riittänyt, ei läpimurtoja rajojemme ulkopuolella ole tapahtunut entisessä mittakaavassa.

Laihon kuolema ei ole tarkalleen ottaen yllätys, ottaen huomioon kuinka kuihtuneelta hän näytti viime vuosina. Dokaamisen hän oli ilmeisesti jo aiemmin lopettanut, mutta terveysongelmat eivät siihen loppuneet. Voi siis olla, että vuosien rankka juopottelu vaurioitti kehoa pysyvästi ja nyt henki on siitä jättänyt. Ei tätä silti osannut odottaa, Laiho ei kuitenkaan ollut kuin vasta 41-vuotias. Yksi nimi lisää liian aikaisin kuolleiden rokkarteiden kirjassa.

Hän lauloi alakerran jutuista, mutta toivottavasti on siirtynyt yläkerran orkesteriin kitaroimaan. Lepää rauhassa, Wild Child.

4 kommenttia:

QroquiusKad kirjoitti...

Alexi poistui keskuudestamme inhimillisesti katsoen aivan liian varhain, mutta Noomi on edelleen keskuudessamme, ja tänään on hänen nimipäivänsä ruotsalaisen kalenterin mukaan.

Lauri Stark kirjoitti...

Iltaa.

Onko Noomi todella ruotsalaisessa kalenterissa? Luulin, että se oli keksitty tai vähintään täysin vierasperäinen nimi.

QroquiusKad kirjoitti...

Vierasperäinen se onkin, eikä ole ollut kalenterissakaan varsin kauan:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Noomi_(nimi)

Lauri Stark kirjoitti...

Kas vain, ihan tuore lisäys.