torstai 7. tammikuuta 2021

Hetki on käsillä: American edition


On aina mukavaa nautiskella sadismin hekumassa. Kun uutiset USA:n Kongressin valtauksesta alkoivat levitä, saatoin tyytyväisenä seurata universaalia järkytystä poliittisen kentän kaikilla laidoilla. Vasemmisto kirkui vallankaappausta, kas kun eivät kansanmurhaa. Konservatiivit tapansa mukaan laskivat alleen, kun kerrankin kansa otti aloitetta omiin käsiinsä. Media pauhasi iskusta itse demokratiaa vastaan, ja poliitikot taivastelivat tasavallan pyhäkön häpäisyä. Ulkomaita myöten vallanpitäjät pelästyivät. Kaikki tämä kertoo vain yhdestä asiasta: voitosta. Eilinen oli isku sinne, minne sattuu. Se oli keskisormi koko globaalille sirkukselle ja sitä pyörittävälle eliitille. Kerrankin saimme nähdä vallanpitäjät peloissaan. Ei ole nimittäin kansan tehtävä pelätä johtajiaan, vaan päinvastoin.

Oliko tämä suunniteltua? Lähes varmuudella oli. Trump ei näytä mieheltä, joka on antautumassa. Hän tietää, aivan kuten vihollisensakin, että vaalitulos väärennettiin. Hänellä on strategia ja kongressin valtaus oli osa sitä, voimannäyttö itse vallan sydämessä. Jatko riippuu nyt kahdesta asiasta: siitä, onko Trumpilla armeijan tuki takanaan ja siitä, onko Trump itse valmis tekemään mitä pitää. Eilen emme nähneet vallankumousta, mutta kenties alkusoiton sellaiselle. Presidentin on kuvainnollisesti aika ylittää Rubicon ja hänellä on tämän kuun 20. päivään asti mahdollisuus tehdä se. Hänen onnistumisestaan riippuu, jääkö hän historiaan suurena poskensoittajana vai USA:n historian suurimpana presidenttinä George Washingtonin jälkeen.

Sillä välin voimme vain katsella ja odottaa. En pidättele hengitystäni, mutta toivon parasta. Ennen kaikkea nauran konservatiiveille, jotka itkevät käytöstapojen perään. Vihaan heitä jopa enemmän kuin neekereitä ja roturutsaajia. Ensin mainitut eivät mahda luonnolleen mitään ja jälkimmäiset seuraavat vain viettejään. Mutta konservatiivit, he eivät seuraa edes periaatteita vaan pelkoaan. On yksi asia olla vannoutunut pasifisti ja toinen pelkuri. Heidän modus operandi tiivistyy seuraavasti:

Mitä vihollinen, joka vihaa meitä ja haluaa nähdä meidät kuolleina, NYT meistä ajattelee?

Moinen logiikka on absurdia. Tärkeintä ei siinä ole mitä tehdään ja sanotaan, vaan miltä asiat näyttävät. He miettivät vain sitä, mitä vihollinen heistä ajattelee. He puhuvat ja puhuvat, mutta toiminnan hetkellä perääntyvät ja tuomitsevat omansa. Konservatiivit pettävät aina. Jos siis jo tämä jokseenkin verrattain rauhanomainen mielenilmaus on heille liikaa, niin mikä ei ole? Vastaus on, että mikä tahansa paitsi tappio on liikaa. Heille suora solmio on tärkeämpi kuin voitto.

Selkärangattomat konservatiivit vaativat Trumpin vangitsemista yhdessä median, eliitin ja vasemmiston kanssa. He tekevät sen, mikä on helppoa. He eivät tule edes ajatelleeksi, että nimenomaan korruptoitunut kongressi tulisi vangita. Että koko tuo epäpyhä demokratian porttola tulisi räjäyttää maan tasalle. Vaan ei, tärkeämpää on suorittaa muodollinen proseduuri ja vihkiä seuraava presidentti virkaansa tyylillä. Kuitenkaan ei ketään - nynnyä konservatiiviamme lukuunottamatta - enää kiinnosta pukukoodi ja käytöstavat. Amerikka on sisällissodassa ja oikeisto antoi ensi kertaa suuremman mittakaavan muistutuksen siitä, että hekin osaavat.

Trumpin tehtävä on viedä homma maaliin. Vihollinen on niinkin varma vaalivoitostaan, että vain kahta viikkoa ennen virallista vallanvaihdosta on heillä kiire savustaa Trump ulos toimistostaan ennen sitä. Haistan pelkoa. He tietävät, että Trumpilla on suunnitelma. Kysymys on nyt siitä, kumpi toimii ensin ja päättäväisemmin. Aika näyttää pian, miten tässä käy. Jos hän on viisas, Donald Trump toteuttaa Cobra Kain maksiimin:


Strike first! Strike hard! No mercy!


12 kommenttia:

QroquiusKad kirjoitti...

Meinaatko siis, että Trumpin pitäisi tehdä sotilasvallankaappaus?
Ja jos, niin miten meinaat USAn, maailman vanhimman demokratian vapauttaan rakastavien kansalaisten hyväksyvän sen?
Sehän tarkoittaisi Trumpin sotilasdiktatuuria.

Lauri Stark kirjoitti...

Insurrection Act saattaisi mahdollistaa tempun jopa aivan laillisesti. Ja Trumpin ei loppujen lopuksi tarvitse tehdä itsestään Caesaria kuin puhdistaa konressia korrputiosta: laajoja pidätyksiä ja pahimpien kriminaalien paljastamisia. Parhaassa tapauksessa hän voisi siis siirtää patukan seuraavalle persidentille uuden kautensa päättyessä.

Aika näyttää.

Curufin kirjoitti...

Olisihan se hienoa. Pessimistinä on vaan vaikea nähdä positiivisia ulospääsyjä USA:n valkoisille. Milloin Turner diaries alkaa?

Jos Trumpilla olisi vielä joku valttikortti, jolla paljastaa huijaus, niin miksei sellaista olisi jo käytetty? Jos Trump paljastuu blogistin sanoin vain suureksi poskensoittajaksi, joka olisi oma veikkaus tällä hetkellä, niin sanoisin, että hyvästit demokrattisille vaikutusmahdollisuuksille USA:n valkoisille. Tarpeeksi kun demokraattivallassa suoritetaan väestönvaihtoa, niin ei Trumpeja saa enää äänestettyä valtaan.

Olisiko sitten vaihtoehto pyrkiä irtautumaan liittovaltiosta tai pyrkiä kasvattamaan vaikutusvaltaa paikallisella tasolla? Ja voiko liittovaltiosta irtautua rauhanomaisesti jos haluaa etnovaltiota? Näitä phdintoja vähän inspiroi Northwestfrontin ajatukset.

Lauri Stark kirjoitti...

Päivää.

Todennäköisyydet puhuvat kyllä Trumpia vastaan. ja teki hän mitä tahansa, liittovaltio tulee ennemmin tai myöhemmin hajoamaan. Parhaassa tapauksessa systeemiä voisi tasapainottaa tavalla, että seuraavat presidentit voisivat tehdä hajoamisesta vähemmän kivuliaan tapahtuman. Aikanaan näemme miten käy.

Anonyymi kirjoitti...

itseasiassa tuota on en muista kaverin nimeä näin äkkiseltään ennustanut että yhdysvallat saattaa hajota, lisäpinttia tekee että sama kaveri ennsuti jo kauan enne neuvosliiton hajoamisen, ennekuin se todellkin tapahtui ..

-jpt-

Anonyymi kirjoitti...

.. Mutta on aina vaarallista jos valtakunta hajoaa, jolla on käsissään ydinasenarsenaali, kun ei koskan ole varma kuka niitä hallitsee, siksihän aikoinaan jotkut toivoivat että venäjä hajoaisi, mutta seki olisi vaarlallista koska siinä tilanteessa ei tiedetä kuka ydinaaseet hallitsee ..

-jpt-

Lauri Stark kirjoitti...

Ehtoota.

itseasiassa tuota on en muista kaverin nimeä näin äkkiseltään ennustanut että yhdysvallat saattaa hajota, lisäpinttia tekee että sama kaveri ennsuti jo kauan enne neuvosliiton hajoamisen, ennekuin se todellkin tapahtui ..

Kiintoisaa. Tietysti kaikki imperiumit aikanaan hajoavat, mutta mahtoikohan antaa aikataulua ennusteelleen?

.. Mutta on aina vaarallista jos valtakunta hajoaa, jolla on käsissään ydinasenarsenaali, kun ei koskan ole varma kuka niitä hallitsee, siksihän aikoinaan jotkut toivoivat että venäjä hajoaisi, mutta seki olisi vaarlallista koska siinä tilanteessa ei tiedetä kuka ydinaaseet hallitsee ..

Tämä on kansainvälisesti ajatellen suurin riskitekijä. Jos koittaa totaalinen kaaos, jossa paikalliset sotaherrat ottavat vallan, seurauksena saattaisi olla Mad Maxia ydinaseilla.

QroquiusKad kirjoitti...

Tällä sinun kysymyksenasettelullasihan Trump ON jo tuomittu USAn surkeimmaksi poskensoittajaluuseriksi ja mitä kaikkea muuta nyt vasemmistovalemedia on keksinyt syyttää hänen olevan?

Ei Donaldilla ole enää mitään realistista mahdollisuutta kakkoskaudelle.

Vielä vähemmän hänellä on mitään realistista mahdollisuutta mihinkään vallankaappauksiin;
sellaisten odottaminen on sukua änkyräkommunisti Pelosin räkätyksille, joissa hän vaatii Trumpilta vietävän pois Sen Ison Punaisen Napin, jota ei ole olemassakaan.

Vaikka olisikin, ei liene suurempaa vittuilua Trumpille kuin väittää hänen menettäneen kaiken järkensä niin, että aloittaisi maailman ydintuhon?

Trumpin kausi päättyy Bidenin pressanvalaan. Tulevaisuutemme voi olla Kamala.
Mutta mitään ihmettä ei ole odotettavissa;
todennäköisempää olisi, että Arkkienkeli Mikael Gabriel laskeutuisi taivaista antamaan minulle Jumalan Miekan, jolla raivaisin maailmasta pois kaiken Pahan ja Inhan.

Peli on pelattu ja hävitty tältä osin.
Uutta jakoa odotellaan. Sen näyttää aika, joka on POTUStelun osalta Donaldilta tältä erää lopussa.

Lauri Stark kirjoitti...

Ei Donaldilla ole enää mitään realistista mahdollisuutta kakkoskaudelle.

...

Peli on pelattu ja hävitty tältä osin.


Ei realistisia mahdollisuuksia, ei. Mutta uskon ihmeisiin. Tulevatko ihmeet toteen? Harvoin. Aika kertoo pian.

Anonyymi kirjoitti...

Sinänsä uskoisin ettei Trumpilla ollut hinkuakaan toiselle kaudelle ..
Keksi varmaan parempaa hommaa, mutta tuskin bideni ja kumppanit uskaltaa vankilaa ruveta hommaan Trumpille, siitähän se vasta räjähtäsiki..
ja eikähän demokraattipuolueessa tuoki tiedetä ..
tuossa oli jotain tuosta ennusutksesta neuvostoliton hajoamiesta
https://www.tiede.fi/keskustelu/52420/ketju/neuvostoliiton_romahtamisen_ennustaminen
jossain olin lukevinani että samainen heppu olisi ennustellut myös yhdysvaltain hajoamista, tosin siitä en ole varmaa, pelkkää mutua se tieto ..

-jpt-

QroquiusKad kirjoitti...

Mikäli ihmeet kävisivät toteen ja Arkkienkeli Mikael Gabriel laskeutuisi taivaista tuomaan Jumalan Miekan, kummalle meistä hän sen antaisi?
Jos sinulle, miten sitä käyttäisit?

Lauri Stark kirjoitti...

Ehtoota.

jpt: Kiitoksia linkistä.

Qroquius: molempiin kysymyksiin olisi vastattava, etten tiedä. Olen tällä kertaa tylsä.