maanantai 29. heinäkuuta 2019

Paska-Avenue ja muita paikannimiä


Oheisesta wikipedia-artikkelista löydätte koko joukon helmiä.

5 kommenttia:

Allaspalo kirjoitti...

Nonih XD
Illan hymähdykset. Noi oli ihan parhaita.
Sääli että Alapitkä taisi puuttua.

Sinne Savonrannan Helvettiin voitaisiin muuten alkaa sijoittaa paštua puhuvia afgaaneja. Syystä että, kuten me kaikki tiedämme paštu on kieli jota djinit ja demonit käyttävät helvetissä!

Ainakin jos uskomme lähi-itäläistä legendaa ja miksemme uskoisi. Tarina menee, että kuningas Salomon (Suleiman muhiksille) puhui viisaana miehenä lintujen, eläinten ja tottakai demonien/djinnien kieltä. Luonnollisesti yksi Salomonin pojista pyysi isäänsä opettamaan hänellä juuri tuo djinnien yliluonnollisen kielen. Sanottu ja tehty.

Myöhemmin kyseisen pojan perhekunta vaelsi itään ja asetti huoneensa Afganistaniin. Nykyiset pataanit polveutuvat legendan mukaan tuosta juutalaisten kauaksi eksyneestä heimosta, ja he puhuvat vielä tänäkin päivänä tuota djinnien helvetillistä kieltä.

Tämä tarina ei löydy Koraanista eikä haditheista, mutta pataaneille vihamieliset tahot kuten naapuri heimojen imaamit ovat levittäneet sitä satojen vuosien ajan. Paštun puhujien harmiksi


Anonyymi kirjoitti...

Onhan noita nimiä, kuten tuo terskanperä Pulkkilassa https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=terskanper%C3%A4+vorna
Samalla seudulla on terskanperän suo ja oli tuossa terskanperän kesoil, nykyään
siinä on hesburgeri (ei taida tosin olla terkanperän nimellä :))

-jpt-

Lauri Stark kirjoitti...

Päivää.

Allaspalo: tuohan oli mielenkiintoien tietoisku. Ottaen vielä huomioon, millainen persläpi Afganistan on, ei ihme jos sinne muinoin asettuneet olivat astetta eksentrisempää väkeä.

jpt: ei ole kyllä mitään häpyä näissä. Yksi suosikeistani on sadistisen klangin omaava "Kissanpiiskaajankuja" Kristiinankaupungissa. Kuka kumma on keksinytkään mitään noin löylynlyömää.

Anonyymi kirjoitti...

Luin jostakin kirjotuksen, että ainaki moni noista paskajärvi tyyppisistä nimistä juontuu 1800-luvun loppuun, kun suomea alettiin yrittää venäläistää, niin alettiin keksiä kivoja nimi paikoille joita sitten virkamiehet käänti venäjänkielelle ..

-jpt-

Lauri Stark kirjoitti...

Kiusa se pienikin kiusa.