torstai 25. huhtikuuta 2019

Lätkäuutisia

Pikkujellonat menivät ja tippuivat jatkosta. Turnauksen saldona yksi voitettu ottelu, olipa heikko suoritus hallitsevalta mestarilta. Toivottavasti nähdään aikuisissa virkeämpää tekemistä, vaikka en pidättele henkeä senkään suhteen: Suomi on saamassa vain vähänlaisesti apuja NHL:stä siinä missä svenssoneilla on puoli joukkuetta änärimiehiä. Mutta aika näyttää miten käy, ja mikäs sen hauskempaa kuin rökittää taalatähtiä liigapelaajilla.

Ja NHL:stä puheen ollen, on pleijareiden ensimmäinen kierros ollut yhtä sirkusta. Kaikki divisioonansa voittaneet joukkueet putosivat jatkosta:

Tampa Bay Lightning putosi suoraan neljässä ottelussa.

Calgary Flames putosi viidessä ottelussa.

Nashville Predators putosi kuudessa ottelussa.

Washington Capitals putosi seitsemässä ottelussa.

Suorastaan runollista, etten sanoisi. Erityisen noloa oli Tampan sulaminen, jota on jo luonnehdittu koko uhrheiluhistorian karmeimmaksi. Ennätyksellinen kausi takana, silkkaa dominointia koko runkosarja. Kenties he pääsivät liian helpolla ja ote löystyi. Tosipelien alkaessa he eivät saaneet oikeaa vaihdetta päälle, kun taas altavastaajana pelannut Columbus Blue Jackets teki urotyön ja punnersi paperitiikerin kumoon. Taas osoitus siitä, että pudotuspelien alkaessa mikään aiemmin tapahtunut ei merkitse mitään. Tilastot, todennäköisyydet ja analyysit lentävät hiiteen, jäljelle jäävät vain pelaajat ja kiekko. Kaikki on mahdollista.

Mielenkiintoinen play-off -kevät menossa joka tapauksessa, tänä vuonna saamme uuden mestarin. Viime vuosien suosikit sekä voittajat ovat nimittäin kaikki pois jatkosta, ainoastaan Bostonilla on Stanley Cup tältä vuosikymmeneltä (2011). Liputan itse Colorado Avalanchen puolesta, koska Mikko Rantanen. Mutta siinäkin tapauksessa, että kuka tahansa muu jäjellä olevista voittaa, en pahoita mieltäni.


Go Avs!

3 kommenttia:

Juho kirjoitti...

Itse toivon voittoa San Joselle ihan jo Jumbo Joen vuoksi. Ans kattoo kuinka käy.

Lauri Stark kirjoitti...

Morjensta.

Ei San Josekaan huono voittaja olisi. Saisi Jumbo hienon päätöksen uralleen.

Lauri Stark kirjoitti...

Ja on tuossa vieressäni seinällä Sharksien viiri 90-luvulta; sain sen joskus perhepäivähoidossa kaverilta.