tiistai 4. huhtikuuta 2023

Suomettumisen loppu

Tänään Suomi virallisesti liittyi NATO:n jäseneksi ja samalla lyötiin viimeinen naula suomettumisen arkkuun. Putinin yhtenä tavoitteena Ukrainassa oli pelästyttää länsi ja pysäyttää NATO:n laajeneminen. Toisin kävi ja nyt vanjalla on 1300 kilometriä lisää rajaa NATO:n kanssa. Vaaleissa tappion kokivat vasemmiston lisäksi erinäiset ryssäläiset tahot, jotka putosivat eduskunnasta. Tämähän on siis oikea ilon ja onnen päivä! Slobot imeköön kaalia.

Adolf Ehrnroothin sanoin, "ei koskaan enää yksin".



15 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Semmoistahan se ns. mualimanpolitiikka tuppaa olemaan, harvemmin siitä mitään Korkean Veisun aineksia lopulta löytyy. Ja mitä Suomeenkin tulee, niin se II MS:n aikainen yhteistyö natsien ym. axelin kanssa taitaa vieläkin aika ajoin nousta vähintään muistelusten tasolla esiin myös näiden rakkaiden Liittoutuneistaustaisten nato-liittolaisten kanssa työhellessä (omaakin kokemusta ns. anglomaailmasta löytyy)...

No en minä sillä, en tuomitse enkä moralisoi jälkiviisaasti, pakkorakohan se silloin oli (vähän samoin kuin YYA joskus kylmän sodan aikana?) Ja mitä nyt johonkin aika-ajoin esiin tuleviin natseiluviittauksiin (taikka sitten niihin myöhempiin suomettumisjeesusteluihin) tulee, niin omalta kohdaltani olen ne kuitannut järkiään toteamalla, että oma isoisäni taisteli niin ryssiä/kommunisteja vastaan Kannaksella kuin natseja vastaan Lapin sodassa. Eli Kova Ukko, kelpaisi esiteltäväksi suvaitsevaistollekin, joilta ne omat teot yhtikäs minkään suhteen puuttuvat, ja tulevat aina puuttumaankin. Ja osasi asennoitua niin sota-aikana kuin sen jälkeenkin, ainakin mitä nyt itse olen sukulaisilta kuullut (kuoli parisen vuotta ennen syntymääni, joten valitettavasti en koskaan ollut tilaisuudessa tavata ihan henk. koht.)

Mutta se mikä oli pointtina, niin noiden kokemusten jälkeen Suomen lienee turhaa (ja tekopyhääkin) asettua ainakaan kovin moralisoivaan sävyyn tuomaroimaan myöskään niitä muita (siis ihan maailmanmitassa), jotka kenties ovat myös joutuneet ns. pragmaattisten ratkaisujen eteen? Joten jätetään tekopyhyys ruåtsalaisille ym. Hannuhanhille, niille se tuntuu sopivan jotenkin kuin luonnostaan, vaikkei se siitä sen kunniallisemmaksi saati kunnioitettavammaksi toki muutu...

-J.Edgar-

QroquiusKad kirjoitti...

Niinhän siinä kävi:
Putler kuvitteli voivansa suomettaa NATOn, mutta natottikin Suomen!
Nyt sitten Moskovordorissa raivotaan ja uhkaillaan, kun peli on pelattu ja hävitty.

Suomessa Putlerin Persehuorat vääkyivät viimeiseen saakka, että Suomen kansa vastustaa NATOa ja asia paljastuisi, jos vain järjestettäisiin kansanäänestys!
No, nyt on äänestetty ja Putlerin Persehuorat putosivat eduskunnasta vääkymään vaalivilppiä saatuaan vain muutama sata ääntä per nuppi.

Kunhan vielä Ukraina sota saadaan lopulliseen voittoon, on Lännen syytä pilkkoa Imperialistinen Roistovaltio Ryssä niin, ettei se enää koskaan voi uhata ihmiskuntaa.

Tupla-J kirjoitti...

Tjoo, nyt ei pokkuroida kaalipaskajengille vaan pedareille.

Hyvä peli?

Lauri Stark kirjoitti...

Tervehdys.

J.Edgar: Kylmän sodan ajan suomettuminen oli tietysti olosuhteiden sanelemaa realismia, mutta ongelmana oli että välttämättömyydestä tehtiin hyve. Siksi suomettuminen ei loppunut Neuvostoliiton hajoamiseen, vaan vasta 30 vuotta myöhemmin. Tarvittiin niin häikäilemätön ja kiistaton ryssän aggressio naapurimaahan, ettei paatuneinkaan suomettuneisuuden ajan reliikki voinut enää säilyttää uskottavuuttaan.

Qroquius: Parastahan olisi ollut järjestää kansanäänestys. Mutta mikäli NATO:a vastaan todella olisi merkittävää vastustusta kansan syvissä riveissä, tämä olisi näkynyt mielenosoituksissa ja tuoreissa vaalituloksissa. Eiköhän asia ole siltä osin siis taputeltu.

Tuplis: NATO:on kuuluukin sellaisia tunnettuja globalistimaita kuin Turkki, Unkari ja Puola. NATO ei muuta Suomen asemaa tässä sen suhteen, saadaan vain suoja ryssää vastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Olihan tämä natoprosessi vähän kuin heikoilla jäillä kävelisi.
Onneksi päästiin vastarannalle kuivin jaloin

Lauri Stark kirjoitti...

Sanos muuta.

Anonyymi kirjoitti...

Voi tulla karvas pettymys Nato viellä Suomelle ja innokkaille Natohuorille (lainaten arvoisaa Groguis Kadia), tarvittaessa Natossa uhrataan Suomen tapaset pienet valtiot, jos isojen valtioiden intressit niin vaatii
Minä kun en kannattanut Natoa, enkä kannatata edelleenkään, mutta eihän multa kysytäkään, niin olen kait sitten sellanen pershuora
Tosin en kannattanut aikoinaan EU:takaan..
tässä vähän mielikuvitusta Dunen tyyliin https://www.youtube.com/watch?v=hmFGaipTe1I

-jpt-

Anonyymi kirjoitti...

On se muuten jännä, aikoinaanhan Nato perustettiin vastavoimaksi kommunismille ja sen patoamiselle (Neuvostoliitolle), nyt kun Euroopasta alkaa pikkuhiljaa tulla se "Neuvostoliitto" , niin VEnäjästä on tullut umpikapitalistnen maa ..

-jpt-

Lauri Stark kirjoitti...

Jos Suomi ei olisi Natossa ja Venäjä hyökkää, olisimme samassa jamassa kuin Ukraina.

Jos Suomi ei olisi Natossa ja maailmansota käynnistyy, olisimme kaikki mennyttä.

Kun Suomi on nyt Natossa, Venäjä voi hyökätä maahamme vain maailmansodan uhalla.

Kaikista kolmesta vaihtoehdosta lienee jälkimmäinen paras.

On se muuten jännä, aikoinaanhan Nato perustettiin vastavoimaksi kommunismille ja sen patoamiselle (Neuvostoliitolle), nyt kun Euroopasta alkaa pikkuhiljaa tulla se "Neuvostoliitto" , niin VEnäjästä on tullut umpikapitalistnen maa ..

EU onkin oma tarinansa ja Natoon nähden se suurempi paha.

QroquiusKad kirjoitti...

Ryssä ei enää koskaan voi tunkea Suomeen ryöstämään, raiskaamaan ja tuhoamaan, ja sekös eräitä suututtaa.
Suomi on lopultakin länsimaa, ja sekös eräitä vallan vituttaakin.
Niiden on nyt painuttava Ryssään itse, koska Ryssä ei enää koskaan voi tunkea tänne.
Siitä pitää huolen Suomen liittyminen lopultakin Länteen.

Lauri Stark kirjoitti...

Cyka blyat!

Anonyymi kirjoitti...

^väärin.

Kurwa! Ja pierdole!

Lauri Stark kirjoitti...

CYTER KURWA!

QroquiusKad kirjoitti...

On kurwa pierdolaisęllę
Se kaikkein paras tuttu
Mut mitä kurwa sisältää?
No se on eri juttu!
Jos kaiken kertois siitä
Ei koskaan aika riitä!

Kurwa ja pierdolę!
Siinä varmaan on sellainen pari
Oli kylmä tai vaikkapa vari
Niin kumpikin ne paikkansa ties!

Lauri Stark kirjoitti...

Cyter cyter joban.