maanantai 17. huhtikuuta 2023

Runkkarit ohi


NHL:n runkosarja on taputeltu ja pudotuspelit taas alkamassa. Suosikkijoukkueeni ja hallitseva mestari Colorado Avalanche voitti divisioonansa ja kohtaa ensi kierroksella Seattle Krakenin, joka pelaa liigassa vasta toista kauttaan. Kapteeni Landeskog on loukkaantumisen vuoksi sivussa ja viimevuotisesta rungosta Avs menetti muutenkin pari pelaajaa kesällä, joten mahdollisuudet mestaruuden uusimiseen eivät ole katossa. Kuitenkin: kun pleijarit alkavat, jäljelle jäävät vain pelaajat ja kiekko. Kaikki on taas mahdollista, eikä pistepörssisijoituksilla sun muulla ole enää mitään virkaa.

Suomalaisena kendojanarina kausi muutenkin ollut melko mannaa. Mikko Rantanen posautti pyöreät 55 maalia ja 50 syöttöä, eli 105 pistettä. Kolminumeroisiin pistelukemiin ja 50 maaliin ovat suomalaisista yltäneet vain Jari Kurri ja Teemu Selänne, viimeksi mainittukin liki neljännesvuosisata sitten. Rantasen saavutuksen kovuudesta kertoo jotain sekin, että hän päihitti Joe Sakicin seuraennätyksen: Sakic teki parhaalla kaudellaan Coloradossa 54 maalia ja numero 96 paransi sitä yhdellä.

Ennätyksiä rikkoi myös Miro Heiskanen, joka on nyt eniten pisteitä kaudessa tehnyt Dallasin pakki. 73 pisteellään hän sivusi myös Reijo Ruotsalaisen suomalaisten pakkien kausiennätystä. Ottaen huomioon nykyänärin koventuneen tason, väitän jo nyt Heiskasen olevan kovin suomalaispuolustaja ikinä. Kyllä vaan kelpaa, viime vuodet ovat totisesti olleet suomikiekon kulta-aikaa.

PS. Pistemäärät noin ylipäänsä ovat olleet taalaliigassa kasvussa ja tämä on vain hyvä asia. Maalit ovat pelin suola ja kanukkien supertähdestä Connor MacDavidista tuli vasta kuudes pelaaja, joka on ylittänyt 150 pisteen rajan kaudessa. Voin vain haaveilla, että Suomestakin tulisi joskus yhtä kova pelaaja.

Ei kommentteja: