sunnuntai 11. lokakuuta 2020

Kun ryssä kävi kylässä

 


13 kommenttia:

Tuumailija kirjoitti...

Puolalainen maanviljelijä löysi vanhan lampun, josta putkahti lampun henki. Henki antoi kolme toivomusta. Polakki toivoi heti ensiksi, että mongolit hyökkäisivät Puolaan ja lähtisivät sen jälkeen takaisin kotiinsa. Henki hämmästyi, mutta maanviljelijä pysyi toiveessaan. Noh, henki toteutti toiveen. Mongolit hyökkäsivät Puolaan, riehuivat ja lähtivät sitten takaisin Mongoliaan. Henki kysyi toisen toivomuksen, ja voi ihme: polakki toivoi samaa uudelleen! Henki yritti kysellä että eikö mitään muuta olisi mielessä, mutta polakki piti päänsä. Niin henki toteutti toiveen: mongolit tulivat taas riehumaan ja lähtivät sitten takaisin kotiinsa. Oli viimeisen toiveen aika. Maanviljelijä totesi ihan pokkana, että ei muuta kuin sama vielä kolmannen kerran. Henki koetti tarjota polakille mittaamattomia rikkauksia, hienoa taloa ja vaikka mitä, mutta polakki oli järkkymätön. Henki luovutti ja toteutti toiveen. Mongolit tulivat vielä kerran riehumaan Puolaan, ja lopulta lähtivät takaisin Mongoliaan. Henki totesi että nyt toivomukset on toteutettu ja hän tästä lähtee omille teilleen, mutta kerro nyt miksi ihmeessä toivoit kolmesti noin käsittämättömän kauhean toiveen?

Maanviljelijä vastasi hymyillen: "Kas, ystävä hyvä, ymmärräthän että päästäkseen kolmesti Puolaan ja takaisin, he kulkevat Venäjän läpi kuusi kertaa."

Lauri Stark kirjoitti...

Haha :D

QroquiusKad kirjoitti...

Itse olen soveltanut samaa ajatusta toiveessani Suomen eroamisesta EUsta liittyen Kiinaan:

saisimme lopulliset turvatakuut Imperialistista Roistovaltio Ryssää vastaan,
loputtomat sisämarkkinat ja loputtoman Lapin-turistien vyöryn passien ja viisumien estämättä.
Donald Trumpin taitavasti johtamaa USAa saataisiin solvata räkä suusta lentäen, tietäen samalla Kiinan ja USan välien olevan todellisuudessa hyvät.

Maahanmuuttokin muuttaisi olemustaan lopullisesti:

itseään katteettomasti rakastavien geelitukkien, puikulapäiden ja hybridimongolien sijasta maahamme alkaisi muuuttaa vain pieniä, siroja, hentoja, hillittyjä, kauniita ja kaikin puolin muutoinkin naisellisia kiinalaisneitosia, joita kantamaassa on alkanut vaivata Yhden Lapsen Politiikan tuottama miestenpuute.

Niinpä siis:
Erotaan EUsta, liitytään Kiinaan!!

Anonyymi kirjoitti...

Ryssistä tuli mieleen nämä Ville Haapasalon 30 päivää milloin missäkin päin Venäjää, olivat aika hyviä ohjelmia, Venäjä on mutakin kuin Putin ja Moskova ..

-jpt-

Lauri Stark kirjoitti...

Ehtoota.

QK: jos mä saisin päättää, niin muodostettaisiin Suomen sekä Itä- ja Keski-Euroopan maiden kera Intermarium ja haistatettaisiin pitkät niin jenkeille, ryssille kuin kinukeille.

jpt: Haapasalon ohjelma tuli myös täällä katottua, ainakin joitakin jaksoja. Iso maahan se Venäjä on ja kaikenlaista kiehtovaa löytyy, niin ihmisiö kuin asioita. Mutta toisaalta, kuten sanotaan: kaikki mikä Venäjältä tulee on paskaa paitsi kusi.

Anonyymi kirjoitti...

Ladat olivat mainettaan parempia autoja aikoinnaan, muistn kuinka kylällä oli toisessa talossa 1200 lada, ja toisessa talossa mersu, mersun omistaja aian muikisteli ladan omistajalle että saakelin kommari ja meni sitten istuun 25 asteen pakkasella turkishaalarit päällä ja yritti saada mersua käyntiin kun ladan omistaja hypppäsi auton rattiin ja lähti ajeleen :)

-jpt-

Lauri Stark kirjoitti...

Stronk russian machina never brakes.

Tuumailija kirjoitti...

En toki väitä jpt:n valehtelevan, mutta näitä "Mersu pakkasessa"-muisteloita on kovin erilaisia. Omalla isälläni oli nuorena 60-luvun lopussa diisselimersu vm 62, joka oli erittäin lämmin talvella. Ei tarvinnut turkiksia. En tosin ole huomannut kysyä käynnistyksestä noin kovassa pakkasessa. Olen kyllä kuullut että ilman roikkaa vanhat dieselmersut eivät olisi kovin helposti lähteneet. Olen nähnyt videon, jossa W123 ei edes lupaa käynnistyä kovalla pakkasella. Toisaalta taas, kaverin W124:n (lasketaanko tarpeeksi vanhaksi?) jossa nelipyttyinen diesel, olen saanut jopa omin käsin lähtemään ilman roikkaa pakkasessa käyntiin. Ja toinen kaveri näytti itse kuvaamansa videon, jossa oli yli 20 astetta pakkasta ja sai sahattua oman W124:nsä käyntiin. Siinä oli viisipyttyinen diesel.

Tästä voisi päätellä, että W124 sattui olemaan pakkaskäynnistyvyydeltään paljon parempi kuin sitä edeltäneet mallit. Tarinoita on paljon puolesta ja vastaan.

Lauri Stark kirjoitti...

Puhutaan lapinlisästä, vana entäs ladamiesten lisä?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähä sitä sanotaan ettei Suomen Venäjälle pidä julistaa sota vaan Kiinalle, joten kun hyökkäävät niin menevät Ruskin aan läpi, mutta
kysymys jos sitten Suomi jostain syystä joutuski sotaan Kiinan kanssa, niin
pitäskö tämän joukkoosaston kohdatessa huutaaa antautumiskäskynä jalat ylös ?
https://www.youtube.com/watch?v=biH30EAcTbo

-jpt

Lauri Stark kirjoitti...

Hell March ja totalitaristiset paraatit, tuo voittamaton yhdistelmä. Kiinalla lienee kaikista hioituimmat marssit ja harjoitukset, joilla niihin valmistellaan, eivät ole muuta kuin hulluutta. Mitäpä sitä ei keltanaama tekisi estetiikan tähden.

Hauskimmat sulkeiset kuitenkin suoritetaan Intiassa.

QroquiusKad kirjoitti...

En osaa sanoa Mersuista, mutta kyllähän Pallosilmä-Ladalla oli se maine, että ellei siinä muuta hyvää ole, on se tilava ja talvella lämmin.

Kylmäkäynnistyvyydestä en tiedä, mutta Siperiassa taitaa olla edelleen käytössä neuvostoaikainen tapa jättää talvisin autot ja koneet yöksi tyhjäkäynnille, koska muuten ne eivät käynnisty ennen kevättä.

Lauri Stark kirjoitti...

Kylmäkäynnistyvyydestä en tiedä, mutta Siperiassa taitaa olla edelleen käytössä neuvostoaikainen tapa jättää talvisin autot ja koneet yöksi tyhjäkäynnille, koska muuten ne eivät käynnisty ennen kevättä.

Kuulostaa aika legendalta, mutta mene ja tiedä. Bensaa ainakin kuluisi aika tolkuttomasti.