lauantai 1. helmikuuta 2020

Eläköön voitto!



Anglot ovat ottaneet ensimmäisen askeleensa kohti vapautta. He eivät jää Europan Unionia kaipaamaan ja seuraava askel on hajottaa Brittiunioni. Skotlannin, Walesin, Irlannin ja Englannin on tullut aika hajaantua omille teilleen. Nationalismi etenee.

7 kommenttia:

Allaspalo kirjoitti...

Hell yeah :D

Ja maailmanloppu ei tullutkaan toisin kuin suvakit pelkäs. Tämä on miltei yhtä hieno päivä kuin se jollain tajusin että Severus Kalkaros selvisi hengissä Tylypahkan taistelusta.

Anonyymi kirjoitti...

En ihan heti usko Britannian hajoamiseen, 300v olleeet yhdessä, loppujenlopuksi
Ksotlanti, Wales ja Englantilaiset ovat aika lailla samaa kansaa ja kieltä ..

-jpt-

Lauri Stark kirjoitti...

Iltaa.

Allaspalo: On muuten limainen tanssi, limaiselta hyypiöltä.

jpt: Se voi olla, ettei tuo ihan heti tapahdu. Jos joku ensimmäisenä irtoaa, niin Skotlanti. Seuraavana kenties Pohjois-Irlanti.

Joka tapauksessa, hieno päivä. Vuosien edetessä ehdin jo kuvitella, ettei tämä koskaan toteutuisi. Että byrokraatit tunkisivat niin monta kapulaa rattaiden väliin, ettei siitä enää mihinkään liikuttaisi. Mukava huomata, että olin väärässä.

QroquiusKad kirjoitti...

Mitenkähän tuo britti-imperiumin rippeiden hajoaminen mahtaisi onnistua? Skotlannin työelämässä olevasta väestöstä yli puolet on julkisella sektorilla. Mahtaisiko itsenäisen Skotlannin talous kestää?
Joka tapauksessahan on varmaa, että Pohjanmeren öljyä skotit saisivat vain ostaa maailmanmarkkinahintaan, Englanti pitäisi kaiken tuotannon takuuvarmasti itsellään.

Entäpä miten mahtaisivat Pohjois-Irlannin protestantit tervehtiä liittämistä Irlannin tasavaltaan? Sehän olisi Irish Republican Armyn lopullinen voitto!

Enpä oikein osaa odottaa itsenäisiä Skotlantia ja Walesia enkä yhdistynyttä Irlantia.

Lauri Stark kirjoitti...

Ehtoota.

Ei olisi varmasti helppoa Unionin pilkkominen, mutta järjestyisi varmasti tavalla taikka toisella. Tällaisessa asiassa tahto ratkaisee.

Enpä oikein osaa odottaa itsenäisiä Skotlantia ja Walesia enkä yhdistynyttä Irlantia.

Ei tarvitse odottaa, pitää toivoa.

QroquiusKad kirjoitti...

Olisiko toivottavaa, että tahto ratkaisisi Skotlannin itsenäistyvän elinkelvottomaksi valtioksi, saati Irlannin yhdistyvän saadakseen täysimittaisen sisällissodan?

Tapoja kun on toisia ja kolmansia. Eiköhän tämän kokoluokan asioita pitäisi kuitenkin lähteä ratkomaan pelkällä silkalla järjellä kaikkia tunnettuja faktoja puntaroiden, eikä siten mistä tulisi kaikkein ihkuin fiilis?

Lauri Stark kirjoitti...

Onhan meillä Andorran kaltaisia pikkuvaltioitakin. Näkisin, että tässä todella on kyse tahdosta: jos skotit todella halajavat itsenäisyyttä, he siihen todella pyrkivät. Mikäli sen tiellä on lukuisia käytännön esteitä, tämä jarruttaa asiaa, mutta ei pysäytä sitä.

Voidaan verrata vaikka Ahvenamaahan. Heille on kannattavampaa pysyä Suomen yhteydessä, mutta jos heissä yhtäkkiä heräisi palava halu itsenäistyä, eiköhän siihenkin keinot löytyisi.