sunnuntai 14. lokakuuta 2018

Lätkästartti

Änärikausi on saanut sähäkän alun, kun Auston Matthews tekee itsestään seuraavaa jääkiekkojumalaa. 10 maalia ja 14 pistettä kuuteen peliin on semmoista myllytystä, ettei moista ole nähty sitten Super Marion. Toronto on selvästi löytänyt hyökkäyspeliinsä murhavaihteen, kun jopa seuran ykköspakki Morgan Rielly on iskenyt vaatimattomat 13 pistettä, myös kuuteen otteluun; moiseen ei ole puolustaja kyennyt sitten 40-luvun, ei edes Bobby Orr. John Tavares oli mitä ilmeisimmin ratkaiseva lisä joukkueseen, eikä hänkään ole huonosti pelannut (6+4).

No, realistisesti katsoen ei tämä kiihdytys loputtomiin jatku. Matthews ei tule ylläpitämään 50 % laukaisutehokkuutta, eikä Morgan Rielly tule rikkomaan ennätyksiä. Mutta hauskaa tämä on ja voin vain kuvitella Toronto-fanien huuman. Mukava lisä on se, että Kasperi Kapanen on päässyt tekemään tulosta ykkösvitjassa ja siis Matthewsin rinnalla. Hänen ystävänsä William Nylander ei palkkaneuvottelujensa vuoksi ole kokoonpanossa, ja tällä hetkellä jokainen pelattu ottelu laskee viimeksi mainitun osakkeita. Miksi maksaa jättisummia Nylanderille, jos myös Kapanen hoitaa homman ykköskentän laiturina.

Sebastian Aho on myös aloittanut kevyellä kaksi pistettä (4+6) per peli -tahdilla. Kaveri on kyllä armoton seppä, pelaa fiksusti ja luistelee hyvin. Kyllä lähtee, myös tutkapari Teuvo Teräväinen pelaa mainiosti. Carolina Hurricanes on löytänyt hyvän vireen, ja tästä voittoseremoniasta päätellen joukkueella on hauskaa. Kausi on kuitenkin aivan alussa, joten katsotaan mihin asti potku kantaa.

Laine ja Winnipeg ovat taasen aloittaneet vaisusti. Mutta Laineen tuntien, kyllä ne maalihanat vielä aukeavat. Ei viimekään vuonna startti ollut kovinkaan hyvä, vaan kuinkas sitten kävikään. Kannattaa luottaa kaveriin.

Ei kommentteja: