sunnuntai 3. lokakuuta 2021

Syksyn sävelet

Hiljattain mielessäni alkoi soida melodia kappaleesta, jota en ollut kuullut sitten lapsuusaikojen. Muistin ajankohdaksi vuoden 2001 tai 2002 ja aloin tutkia hittilistoja. Virheeni oli alkaa Amerikan vastaavista ja jouduin kahlaamaan läpi gargantuamaisen määrän soonista saastaa. Myönnän tyrmistyneeni, että yleinen listamusiikki oli jo tuolloin niin huonoa. Oli joukossa tuttujakin biisejä, mutta pääosin tein ensi tuttavuutta korvia pahoinpitelevän mökän kanssa. Aivan kuin 20 vuoden aikana mikään ei olisi muuttunut, vaan se sama kongoidien heimokilinä dominoi listoja niin nykyisyydessä kuin menneessäkin.

No, siirryttyäni selaamaan Suomen listoja, löytyi kipale alta aikayksikön: Time yhtyeeltä I'Dees. Yllätyksekseni laulu olikin kotimaista tekoa, mikä selittää sen jäämisen paikalliseksi hitiksi. Soisihan tällaisen soivan laajemminkin, mutta pidemmän päälle ei se ole kauneus mikä myy, vaan alimman yhteisen nimittäjän vietit. 

Sopii näin syksyn tunnelmiin ja ruskan väreihin:Laitetaan syksyisen jonon jatkoksi jotain vähän progressiivistakin, ihan muuten vain:

6 kommenttia:

Tapsa kirjoitti...

Listapop alkoi mennä vituralleen viimeistään siinä ysärin lopulla, kun hiphop ja rnb-vonkuminen alkoivat dominoida.

Kasari oli popmusan huipentuma ja sen jälkeen on luisuttu tasaisesti alaspäin, ei siitä mihinkään pääse.

Lauri Stark kirjoitti...

Tervehdys Tapsa.

Ei sinänsä olisi pitänyt tulla yllätyksenä listakaman huonous. Yllätys oli kuitenkin se, miten vähän listoilla notkuvat genret ovat muuttuneet. Aivan kuin kello olisi pysähtynyt vuosituhannen vaihteessa.

Qroquius Kad kirjoitti...

Ennen saatiin korvanautinnoksi progressiivista rockia,
nyt joudutaan kärsimään kun radio suoltaa aggressiivista kakkia.

Lauri Stark kirjoitti...

Niinpä.

Onneksi radiota ei olekaan pakko kuunnella.

Anonyymi kirjoitti...

90-Luvulla oli musiikkiohejlmien parhautta sillosessa RAdio Mafiassa yällä tulleet musiikkiohjelmat, musiikkia kolmannelle korvalle, avaruussromua, ulvovat sudet jne ..
Ja Tietenki koeeläinpuistot :)
https://www.youtube.com/watch?v=J5V-WfjxEJc
https://www.youtube.com/watch?v=Qqvnkb3Zpnc


-jpt-

Lauri Stark kirjoitti...

Koe-Eläinpuistot muistan jo lapsuudestani, äitini kun ohjemaa kuunteli. En juttuja silloin tietenkään ymmärtänyt, se puoli aukesi vasta aikuisiällä. Mutta musiikki oli hyvää, Göstalla oli valinnoissaan hyvä maku.