sunnuntai 15. elokuuta 2021

Elokuvamusiikkia 80-luvulta

Ghostbusters II sai ensi-iltansa yli 30 vuotta sitten, mutta elokuvan orkestraalinen soundtrack näki päivänvaloin vasta muutama päivä sitten. Randy Edelmanin säveltämä musiikki on remasteroitu ja osittain uudelleenäänitetty, on ohessa julkaistu ennenkuulumatonta materiaaliakin. Vaikka objektiivisesti katsoen jatko-osa häviää alkuperäiselle elokuvalle, on Ghostbusters II musiikkinsa kera minulle henkilökohtaisesti tärkeä. Kyseessä on sentään ensimmäinen elokuva, jonka kuunaan näin. Se jätti nelivuotiaan tajuntaan jäljen, joka tuntuu tänäkin päivänä. Äitini uskoi, että vakavasti häiriinnyin nähtyäni filmin. Itse uskon, että se vain herätti jotain uinuvaa. Fantasioin ehkä liiankin kanssa, mutta oikein käytettynä vilkas mielikuvitus on ollut ja on lahja.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olisko tuosta ghostbuster elokvusta tulossa kolmonen, en tarkoita tätä missä se uusfilmatisointi, tuota https://www.youtube.com/watch?v=ahZFCF--uRY


-jpt-

Lauri Stark kirjoitti...

Ehtoota.

Kolmososa on tulossa tosiaan. En ole erityisemmin kiinnostunut, mutta katsastanen tuonkin jossain kohtaa. Siitä 2016 tekeleestä joka tapauksessa on vaikea pistää paljon huonommaksi.