keskiviikko 7. huhtikuuta 2021

Vitun wanhaa VHS-nauhaa

Olen viimein ryhtynyt digitoimaan lapsuuden vanhoja videokasetteja. Tavoitteena olisi ladata materiaalia juutuubaan, ainakin sen verran mitä tekijänoikeusseikat sallivat. Luvassa olisi mainoksia, kanavatunnuksia ja kenties ohjelmanpätkiä. Ohessa Kolmoskanavalta nauhoitettu Turtles-jakson intro vuodelta 1992:

 

EDIT. Ja sitten vielä Kolmoskanavan virityskuvaa, mainoksia ja ohjelmakuulutus: "illan lopuksi viihdettä aikuisille" :-DD

6 kommenttia:

QroquiusKad kirjoitti...

Oj Aica wanha cultajnen! Waca wanha Wiritys-Cuwa ja muuta, joka on kadonnut kuin kyyneleet sateeseen. On aika kuolla.

Muttei ihan vielä. Kuolkoot muut ensin.

Lauri Stark kirjoitti...

Ehtoota.

Kuolemahan se on mielessä, mutta katotaan telkkaria nyt ensiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Minulla on ulkovarastossa muutama sata vhs-kasettia, vähä kaikenlaista tuli aoioinan nauhotettua, babylon5 koko sarja mm, kerran katoin niitä, oli jännää vähän huojuvaa kuvaa :)
sippas toi vhs-nauhuri, niin kuskasin sitten sinne varastoon ne ..

-jpt-

Lauri Stark kirjoitti...

Iltaa.

Aika monellakin tuntuu vielä olevan kasettena nurkissa pyörimässä, muttei toimivaa nauhuria. Ja sitäkin harvemmalla lienee kiinnostusta digitoida kokoelmiaan, mikä on sinänsä sääli.

Anonyymi kirjoitti...

tuskin niitä elokuvia ymm, mitä teeveestä aikoinaan nauhotettiin viitti digidoida, niitähän saa dvd:nä halvalla, eri asia sitten omia vhs:lle kuvattuja videoita ..

-jpt-

Lauri Stark kirjoitti...

Oma motiivini digitointiin on toki nostalgia, sillä VHS-kuvassa on oma charminsa. Digitaalisista suosin blu-rayta, sillä se on DVD:hen nähden laadukkaampi formaatti. DVD on kuin väliinputoaja tässä, sillä kun ei ole kunnollista karakteeriä VHS:ään nähden.