keskiviikko 22. heinäkuuta 2020

At Hollywood


4 kommenttia:

QroquiusKad kirjoitti...

Miten muutenkaan voisi olla?
Erään kalkyylin mukaan maailmassa on olemassa vain 25 tarinaa. Ne kerrottiin ensimmäisen kerran jossain luolassa nuotion valossa, ja niitä kerrotaan yhä edelleen vain hieman eri muodossa.

Samaan tapaan Bach, Beethoven, Mozart ja ne muut kuluttivat aikoinaan loppuun kaikki miellyttävät melodiat. Niinpä nykyään kukaan ei voi säveltää muuta kuin tolkutonta, riitasointuista kakofoniaa ilman, että joku tulisi osoittamaan tuon ja tämän kohdan olevan alunperin sieltä ja tuolta.

Juicellekin kävi näin. Hän kertoi jonkun tulleen sanomaan hänelle kappaleestaan "Pyhä toimitus" sen olevan eräs Chopinin etydi. Juice vastasi, että voi olla; hän ei sitä ole kyllä koskaan kuullut.
Todennäköismepää on, että Juice oli sen kuullut ja unohtanut, mutta alitajunta oli säilönyt sen.

Siksi Hollywoodinkin on pakko kertoa niitä 25 tarinaa yhä uudestaan, koska enempää ei ole.

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta tuli mieleen tämä Suomalaisen nörttiporukan tekemä Star Wreck: In the Pirkinning, kengännauhabudjetilla tehtiin elokuva, joka ei paljoa häpeä Hollywoodin tuotannon kanssa, varsinki nämä joihin on upotettu tekovaiheessa miljoonia ..

-jpt-

Tapsa kirjoitti...

Hollywoodilainen viihde-elokuva on tosiaan tällä hetkellä jonkinlaisessa stagnaatio-tilassa. Lienee ollut jo pidemmän aikaa.

Uusintaversioiden tulva on mennyt toki täysin älyttömyyksiin, mutta perimmäinen ongelma ei mielestäni ole kuitenkaan ideoiden kierrätyksessä itsessään (sitähän Hollywoodissa on tehty jossain määrin aina). Loputtomia remakejaan näperteleviltä nykytekijöiltä vain yksinkertaisesti puuttuu taito, mielikuvitus ja aito uskallus. Kun päälle lyödään vielä poliittisen korrektiuden ja woke-kulttuurin pakkopaita, niin jälki on sitten sen mukaista (kusella jatkettua paskaa).

Tästä syystä Joker oli niin virkistävä tapaus. Sekään ei ole mikään erityisen omaperäinen elokuva, mutta siinä on näkemystä, vimmaa ja vähäsen myös aitoa röyhkeyttä.

Lauri Stark kirjoitti...

Iltaa kommentoijille.

QK: En oiken usko tuohon. Tietysti on olemassa tietyt perusrakenteet niin musiikissa kuin tarinoissa, mutta niidne sisällä voi toteuttaa liki loputtomiin variaatioita. Uusi musiikki ja tarinat eivät koskaan lopu maailmasta.

jpt: Star Wreck on kyllä saavutus, joka viihdyttää vieläkin. Kaverithan työstivät elokuvaa seitsemän vuoden ajan, syynä jurikin kengännauhabudjetti.

Tapsa: Olet oikeassa. Mitä uuteen Jokeriin tulee, kyseessä ei ole mestariteos. Kuitenkin elokuva näyttäytyy kompetentilta, sillä kilpailun taso ei ole kovin korkealla. Kun jäljellä on saavillinen paskaa, se yksittäinen helmi sen keskellä on suuri aarre.