lauantai 9. marraskuuta 2019

Kuuntele tarkkaan


8 kommenttia:

Tuumailija kirjoitti...

Berliinin muurin murtumisesta on tänään 30 vuotta, joten heil-vitut-Honecker ja eläköön jälleenyhdistynyt Saksa!

Allaspalo kirjoitti...

Tajuttuaan kuinka paljon ylikansallisen rahaeliitin ja taikauskolla ratsastavien salaseurojen välinen valtataistelu vahingoittaa Länttä, Aku ei voinut muuta kuin määkäistä suunsa puhtaaksi.

Lauri Stark kirjoitti...

Ehtoota.

Tuumailija: totta tosiaan, olin kokonaan unohtanut vuosipäivän. Ja kaatamisesta on pidempi aika (30v) nykyhetkeen kuin rakentamisesta kaatamiseen (28v).

Allaspalo: tai sitten se on vaan ihan vitun tuhannen kännissä!

Qroquius Kad kirjoitti...

Joulupäivänä puolestaan tulee sama määrä vuosikymmeniä täyteen Nicolae Ceaușescun ja eukkonsa teloituksesta.

Jos Nicolaelle olisi sanottu vuotta aiemmin:
"Uskotko, että tasan vuoden kuluttua Romanian kansa on syössyt sinut vallasta, pikaoikeus tuominnut sinut ja eukkosi kuolemaan ja omat sotilaasi, romanialaiset laskuvarjojääkärit ampuvat teidät vierekkäin Târgovișten kadulle?",
olisikohan tuo uskonut?

Mutta niin siinä kävi. Saapas nakua, toistaako historia itseään ja missä muodossa.
Ei se kyllä mitenkään toivottavaa olisi, mutta ei ole sekään että eräät tieten tahtoen tekevät sellaista, mistä heille saattaa seurata sellaista kuin mitä seurasi.

Sillä kuten on nähty, suuria asioita voi todellakin tapahtua hyvin lyhyessä ajassa.

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa yhden huoltoaseman vessanseinässä teksti:
Heil Hitrel
Meil Kosola
Muil Mussoliini

-jpt-

Lauri Stark kirjoitti...

Tervehdys.

QK: Ceaușescun Romania olikin ainoa itäblokin maista, jossa valta vaihtui väkivallalla. Oli Neuvostoliitossakin epäonnistunut vallankaappaus, mutta entistä johtoa ei pistetty lopulta seinää vasten. Kommarijohto oli mahdollista vaihtaa verettömästi, vaan miten mahtaa olla ylensyöneen liberaalieliitin laita? Aika näyttää.

jpt: ei se olisi vessanseinäteksti ilman kirjoitusvirheitä. Tosin tietyt seikat panevat epäilemään, että kyseessä olisi sittekin tyylillinen valinta.

Anonyymi kirjoitti...

Käy nyt jo kattoo se jokeri. Vaikea kuvitella ettet tykkäsi siitä. Ja kyllä se elokuvateatterissa pitää nähdä eikä missään kuppaisessa televisioruudussa.

T: Tohtori Outolempi

Lauri Stark kirjoitti...

Päivää Outolempi.

Emmää käy. Tuonkaltaisia elokuvia en välitä teattereissa nähdä. Katson sen aikanaan tietokoneen ruudulta, kuten muutkin leffani :p