lauantai 28. lokakuuta 2017

Matematiikka on rasismia

Näin on, mikäli uskomme amerikkalaisen yliopiston professoria, ja miksi emme uskoisi. Totta kai Pythagoraan lause ja pii pönkittävät valkoisten etuoikeuksia. Tietysti kyky abstraktiin ajatteluun on loukkaus etnisiä vähemmistöjä kohtaan.

Jos kuitenkin jätetään vitsit sikseen, on huomionarvoista kuinka suvaitsevaiston keihäänkärki tulkitsee maailmaa samalla sapluunalla kuin paatuneimmat rasistit. Heille yksilö edustaa vain ja ainoastaan viiteryhmäänsä, oli tämä sitten sukupuoli taikka rotu. Näin ollen edes matematiikka ei voi jäädä objektiivisen ilmaisun välineeksi, vaan taantuu subjektiiviseksi itseilmaukseksi. Totuusarvo ei riipu sanottavasta vaan yksinomaan sanojan identiteetistä.

Joku voisi sanoa, että tulkitsen pahantahtoisesti. Tämä on totta, mutta mitä järkevää matematiikan relativisoinnilla voitaisiin saavuttaa? Mitä apua on siitä, jos matematiikan opiskelijoilta ei edellytetä kykyä prosessoida saamaansa opetusta? Jos kykyjä ei edellytetä, joutuu olettamaan kaikkien pystyvän matemaattiseen päättelyyn yhtälaisesti. Tämä ei ole totta ja hitaimman ehdoilla tarpominen torpedoisi parempien opiskelua.

Mutta ei tällaisia näkemyksiä olekaan tehty argumentoitavaksi ja itsekin tässä vain lämpimikseni kirjoitan. On tärkeää ymmärtää, että vasemmistolainen pyrkii aina ja kaikkialla julistamaan valheen evankeliumia alamittaisille. Mitä tämä tarkoittaa? Ei sitä, että olisimme syntymässä moraalisesti samalla viivalla; se on vain totuus. He julistavat sen sijaan, että olemme samanmittaisia kyvyiltämme ja ansioiltamme. Jos aloittaisimme samalta viivalta, se implikoisi kilvoittelua itsensä ja muiden kanssa. Koska vasemmistolaiset inhoavat kaikkea kilvoittelua, he tahtovat kaikkien aloittavan samalta viivalta ja myös jäävän sinne.

Minä olen matemaattisilta kyvyiltäni heikko tai korkeintaan keskinkertainen. Tietysti voisin harjoittelemalla kykyjäni parantaa, mutta vain tiettyyn rajaan asti; lahjakkaat pääsisivät samalla työllä pidemmälle. Olen tässä asiassa alamittainen, eikä se haittaa minua. Kuulumme kaikki lukuisiin hierarkioihin ja joku on aina itse kutakin ylempänä taikka alempana. Yksi on kauniimpi, toinen rumempi ja joku ajattelee muita nopeammin. Meillä kaikilla on paikkamme maailmassa ja kun voimme sen hyväksyä, on helpompi kilvoitellakin. Suuret unelmat ovat hyvästä, mutta eivät pienille ihmisille.

Voluntarismi - eli ajatus ihmisen kyvystä muokata maailma tahtonsa mukaiseksi - ei mitä ilmeisimmin ole totta. Yhtä lailla kuin syntymässä meille annetut kyvyt avaavat ovia, niiden puute myös sulkee ovia. Ei kuitenkaan pidä antaa determinismin sokaista itseään, kuten pahimmat rasistit sekä suvaitsevaiset tekevät. Me voimme nousta olosuhteidemme ja syntyperämme yläpuolelle. Tosin, kiista menee tässä lopulta rasistien eduksi: edes junteimmat punaniskat eivät hylkää nollaa, joka on arabialaista tuontitavaraa.

6 kommenttia:

Allaspalo kirjoitti...

Professori R. Gutierrez kysyy tuossa jutussa, että tekee matematiikan osaaminen ihmisestä "fiksua" ja lässyti lässäti kuinka "“On many levels, mathematics itself operates as Whiteness. Who gets credit for doing and developing mathematics, who is capable in mathematics, and who is seen as part of the mathematical community is generally viewed as White,” Gutierrez argued."

Noh emmä siitä valkoisuudesta tiedä varsinkin kun kauko-aasialaiset ovat kaikilla mittareilla spermanaamoja parempia matemaatiikassa, mutta matikan ja luonnontieden (erityisesti matematiikan ja logiikan) tunteminen suojelee ihmistä taikauskolta ja muulta bullshiltä. Kannattaa lukea John Allen Paulosin kirja Numerotaidottomuus.

Hyvä niiden on sahata oksaa jolla istuu.

Ja jos siitä, että Pythagoraan lausetta kutsutaan Pythagoraan lauseeksi pidetään hirveiden rasististen hierarkkioiden pönkittämisenä niin mitä seuraavaksi? Newtonin laeista puhuttaessa pitää varoa sanomasta "Newton" etteivät rasistiset valkoiset innostu?

Ihan hirveetä kuinka paljon niitä rasistisia hierarkkioita pönkitetäänki.

Mitähän luulet Korppi, mitähän kaikkia hierarkkioiden pönkittelyä prof Gutierrez löytäiskään .

Lauri Stark kirjoitti...

Ehtoota taas.

Noh emmä siitä valkoisuudesta tiedä varsinkin kun kauko-aasialaiset ovat kaikilla mittareilla spermanaamoja parempia matemaatiikassa, mutta matikan ja luonnontieden (erityisesti matematiikan ja logiikan) tunteminen suojelee ihmistä taikauskolta ja muulta bullshiltä.

Itä-aasialaiset on hyviä vähän kaikessa, mihin ryhtyvätkään. Ilmankos syrjäyttävät kohta valkoiset planeetan dominoivampana ryhmänä. Kenties Kiinaa kutsutaan vielä uudelleen "Keskustan valtakunnaksi" #MakeChinaGreatAgain.

Ja jos siitä, että Pythagoraan lausetta kutsutaan Pythagoraan lauseeksi pidetään hirveiden rasististen hierarkkioiden pönkittämisenä niin mitä seuraavaksi? Newtonin laeista puhuttaessa pitää varoa sanomasta "Newton" etteivät rasistiset valkoiset innostu?

Hyvä huomio. Ehdottaisin myös siniristin poistamista lipustamme, sillä se on vallan symboli. Jääpähän sitten se valkoinen lippu symboloimaan sitä, mitä edustamme sivilisaationa.

Mitähän luulet Korppi, mitähän kaikkia hierarkkioiden pönkittelyä prof Gutierrez löytäiskään.

Se löytäisi sieltä aihetta nitrojen käyttöönotolle.

Btw, tykkäsin tuosta piirretyn pseudoarabialaisesta musasta.

Viilipytty kirjoitti...

Vasemmistolaisten eniten inhoamat tieteet ovat tietääkseni evoluutiopsykologia ja psykometriikka, koska ne todistavat, että ihmiset ovat perimästään johtuen epätasa-arvoisia ja että älykkyys ei jakaudu populaatioissa tasaisesti. Siksi minä pidän niitä suurina ja kauniina tieteinä. Tällä hetkellä luen Yrjö Ahmavaaran ja Tatu Vanhasen kirjaa Geenien tulo yhteiskuntatieteisiin, ja siinä kerrotaan hieman 60-luvun opiskelijaradikaalien toiminnasta darwinismia vastaan. Esimerkiksi kasvatustieteen suosittu periaate "ihminen on syntyessään tyhjä taulu" on saanut alkunsa ideologisena julistuksena, jolla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. 60-luvun yliopistoväki oli niin pelkurimaista, että he perääntyivät uppiniskaisten opiskelijoiden edessä, kun nämä vaativat tieteen tuottavan mukavia tuloksia.

Vasemmistolaisia on mahdotonta ymmärtää, jos on loogis-rationaalinen mieli kuten minulla. Luulevatko he todella, että todellisuus muuttuu erilaiseksi, jos sitä vastaan protestoidaan? Jos eivät, miksi he sitten vaivautuvat protestoimaan? Jos kyllä, miksi he ovat valinneet kaikista epämiellyttävistä tosiasioista juuri ihmisten geneettisen epätasa-arvoisuuden? Miksi he eivät mene huutamaan mielenosoitukseen: "Ihmisen kuolevaisuus ei ole kiva asia! Vaadimme tiedettä osoittamaan, että ihminen ei ole kuolevainen, niin sitten ihminen ei ole kuolevainen!" Tai tavallaan vielä parempi: "Historiantutkijoiden on kiellettävä, että holokaustia koskaan tapahtui, niin sitten sitä ei koskaan tapahtunut!"

Mitä tulee matematiikkaan: toivoisin olevani niin lahjakas matemaatikko, että voisin tutkia sitä työkseni, ja niin innostunut selvittämään sen arvoituksia, että työ olisi minulle suurta hupia. Matematiikan täydelliseen maailmaan uppoutuminen olisi eskapistin unelma, joka todella käy toteen.

Lauri Stark kirjoitti...

Tervehdys Viilipytty.

"Tyhjä taulu" -olettamus on hylätty tieteessä, mutta on edelleen implisiittisenä vasemmiston maailmankuvassa. Samanaikaisesti he ajattelevat deterministisesti (valkoinen on aina rasisti) ja voluntaristisesti (perimä ei merkitse mitään). Tämä muodostaa kaksoissidoksen, kun identiteettisi ei periaatteessa saisi merkitä mitään, mutta se on vasemmistolle koko maailma. Vaikka valkoinen voi periaatteessa nousta rasisminsa yläpuolelle, on hän kuitenkin aina rasisti. Hän ei voi olla siis todellinen antirasisti ja ainoaksi vaihtoehdoksi jää lopulta vaikeneminen. Sitähän vasemmisto lopulta haluaakin puhuessaan väistämisvelvollisuudesta; ei väliä kuinka hyvät tarkoitukset, rasismi tulee jo olemuksen kautta puheeseen ja tekoihin -> valkoinen voi olla vain rasisti ja sortaja. Mutta sortajakin voi pitää turpansa kiinni ja olla tekemättä mitään. Kun aika tulee, on hänen osansa kiltisti laittaa päänsä pölkylle.

Vasemmisto on sodassa luomakuntaa vastaan. Periaatteessa ihmistä voidaan muokata millaiseksi hyvänsä, mutta tämä edellyttäisi jo geenimanipulointia. Voidaan sitten kysyä, mitä ihmisestä olisi enää jäljellä sen jälkeen. Vähintään transhumanistien pimeissä visioissa siintää faustinen näky kuolemattomasta ihmiskunnasta. Vaikka harvempi vasemmistolainen lienee transhumanisti, ei näissä suntauksissa ole mitään oleellista ristiriitaa. Molempien tavoitteena on tuoda taivas väkivalloin maan päälle ja korottaa ihminen jumalaksi; kun tuonpuoleinen on kielletty, ei mikään hulluus ole kyllin syvää.

Mitä tulee matematiikkaan: toivoisin olevani niin lahjakas matemaatikko, että voisin tutkia sitä työkseni, ja niin innostunut selvittämään sen arvoituksia, että työ olisi minulle suurta hupia. Matematiikan täydelliseen maailmaan uppoutuminen olisi eskapistin unelma, joka todella käy toteen.

Itse olen aina kammonnut matematiikkaa. Joskus matemaattisen pähkinän pureskelu voi köydä ajanvietteestä, mutta pääosin se kylmä numeroiden ja kaavojen maailma herättää minussa ahdistusta. Se on niin abstrakti ja steriili, vaikka sellaisenaan ikään kuin "täydellinen". Mutta ehkä juuri siksi se ahdistaa, se on liian virheetön maailma.

Anonyymi kirjoitti...

Rasismia on todellakin kaikkialla. Rasistit eivät sitä pysty itse näkemään, mutta onneksi on tiedostajia!

Lauri Stark kirjoitti...

Nuremberg: the Walt Disney edition.